AKK:n ympäristösertifikaatti pysyi korkeimmalla tasolla – Uusi vastuullisuusohjelma julkistettiin

Suomen autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport on päivittänyt FIA:n kolmen tähden ympäristösertifikaattinsa.

FIA:n ympäristöohjelma (FIA Environmental Accreditation Program) tarjoaa kansainvälisille sidosryhmille työkaluja ja viitekehyksen ympäristötoimien arviointiin ja kehittämiseen.

FIA kannustaa jäsenliittojaan toimimaan kattojärjestön ympäristöohjelman mukaisesti kolmitasoisen sertifikaattijärjestelmän avulla. Järjestön tavoitteena on, että kaikilla FIA:n jäsenillä on vähintään yhden tähden luokitus vuoteen 2025 mennessä, ja vuoteen 2030 mennessä kaikki saavat kolme tähteä.

27 jäsenyhdistyksestä 11 on tällä hetkellä saanut kolmen tähden ympäristösertifikaatin. Tänä vuonna AKK-Motorsportin lisäksi Saksan DMSB, Norjan NBF ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien EMSO uusivat kolmen tähden sertifikaattinsa FIA:n tuoreen ympäristöraportin mukaan.

AKK -Motorsportin pääsihteeri Anssi Kannas kommentoi uutista: ”Autourheilulle ympäristövastuu ja kestävän kehityksen teemat ovat äärimmäisen tärkeitä ja ovat olleet osa toimintaamme jo pitkään. Korkeimman tason sertifioinnin uusiminen osoittaa onnistuneen työn tällä alueella ja sitoutumisemme jatkokehitykseen. Koulutamme esimerkiksi vuosittain yli kaksisataa kilpailuiden päätoimitsijaa, jotka saavat koulutuksessa myös kilpailun ympäristövastaavan pätevyyden.”

Lisäksi Secto Rally Finland, Suomen MM-ralli, on saanut FIA:n korkeimman tason ympäristösertifikaatin.

AKK-Motorsportin hallitus on hyväksynyt liiton uuden vastuullisuusohjelman, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -ohjelmaan. Ohjelmaan sisältyy viisi keskeistä osa-aluetta: hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping. Ohjelma kokoaa yhteen liiton vastuullisuustoimet ja päivittää johtamisjärjestelmän ja hyvän hallinnon ohjeistukset.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Vety – Alkuaineen ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vety on ensimmäinen ja kevein alkuaine, joka koostuu yhdestä protonista ja yhdestä elektronista. Se on väritön, hajuton ja erittäin kevyt kaasu. Vetyä käytetään laajalti eri teollisuudenaloilla, kuten metallien käsittelyssä ja ammattikäytössä, sekä energiantuotannossa. Sitä voidaan hyödyntää polttokennoissa sähkön ja lämmön tuottamiseen, ja se tarjoaa myös potentiaalisen vaihtoehdon puhdasta energiaa tavoiteltaessa tulevaisuudessa. Vetyä voidaan myös käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyautoissa, joissa sen ainoana päästönä on vesihöyry.

Luomutuotanto – Kestävä vaihtoehto ruoantuotannossa

Luomutuotanto on kestävä ja eettinen vaihtoehto ruoantuotannossa. Siinä käytetään luonnonmukaisia menetelmiä, kuten luomulannoitteita ja luonnonmukaisia tuholaistorjuntakeinoja. Luomutuotannossa vältetään keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja. Se edistää biologista monimuotoisuutta, maaperän terveyttä ja eläinten hyvinvointia. Luomutuotteet ovat vapaita synteettisistä torjunta-ainejäämistä ja tarjoavat kuluttajille ravintoarvoiltaan laadukkaampia vaihtoehtoja. Luomutuotanto pyrkii ylläpitämään tasapainoa ihmisen ja ympäristön välillä pitkällä aikavälillä.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.