Alfa-Romeo ja Itävallan GP: Kaikki ei aivan mennyt putkeen

Kaikki näkivät viikonlopun kisassa, että Alfa-Romeo ei ollut kilpailukykyinen. Bottas pystyi välillä tasapäiseen ajamiseen lähellä olevien kuskien kanssa, mutta 10 parhaan joukkoon ei autolla ollut asiaa.

Alfa Romeo F1 Team kärsi vaikean viikonlopun Styrian vuorilla, eikä pisteitä kertynyt haastavan Sprint-tapahtuman päätteeksi. Sunnuntain pääkilpailussa Zhou Guanyu sijoittui 14:nneksi, kun taas tallikaveri Valtteri Bottas ylitti maalilinjan 16:ntena, ensimmäisen kierroksen kontaktin heikennettyä hänen mahdollisuuksiaan nousta tiukassa kentässä.

Vaikea tapahtuma Alfa Romeo F1 Team Stakelle tiimi kokoontuu nyt uudelleen ennen matkaa Silverstoneen tämän kaksiosaisen tapahtuman toiseen ja viimeiseen osaan, jossa on tarkoitus tuoda päivityksiä tehdäkseen loikan eteenpäin, tavoitteenaan palauttaa kilpailukyky ja päästä takaisin taisteluun kymmenen parhaan joukkoon.

Tämänpäiväinen kilpailu on valitettavasti ollut linjassa viikonlopun suoritustemme kanssa; olemme ottaneet askeleen taaksepäin verrattuna aiempiin kilpailuihin, ja tietenkin meidän on analysoitava tätä seuraavien päivien aikana. Samalla keskitymme nyt seuraavaan kilpailuun Silverstonessa, tämän peräkkäisen kilpailun viimeiseen osaan: tuomme sinne tärkeän päivityksen, joka toivottavasti parantaa suorituskykyämme. Kentän taistelu on erittäin tiukka, ja olemme olleet tietoisia tästä kauden alusta lähtien, joten jokainen kymmenesosa voi tehdä eron. Ensi viikonlopun kilpailu on meille tärkeä, joten emme saa menettää keskittymistämme: meidän on jatkettava työskentelyä ja tultava valmistautuneina Silverstoneen, jotta voimme reagoida nopeasti ja palata ansaitsemiimme sijoituksiin. Haluan kiittää koko tiimiä, samoin kuin Ferraria, tämän viikonlopun työstä: vaikka se on ollut vaikea, kaikki ovat työskennelleet kovasti yhdessä, sekä radalla että kotona Hinwilissä, yrittäen maksimoida jokaisen mahdollisuuden. Meidän on jatkettava työntämistä, eikä menetettävä luottamustamme: edessämme on vielä useita kilpailuja, ja olemme valmiita taistelemaan jokaisesta yksittäisestä pisteestä.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valtteri Bottas

Race result: 16th
Fastest lap: 1:09.940 (Lap 49)
Tyres: New Hard (21 Laps) – New Medium (19 Laps) – New Hard (30 Laps)

Sain valitettavasti vaurioita etusiipeen ensimmäisen mutkan kontaktissa, mikä sai minut menettämään asemia ensimmäisessä jaksossani. Se vaikutti koko loppukilpailuuni, sillä näin tiukassa kentässä oli käytännössä mahdotonta toipua. Kaiken kaikkiaan olemme olleet vauhdin puutteessa tänä viikonloppuna, tämä rata ei ole sopinut meille yhtä hyvin kuin viime aikaiset kilpailut. Siitä huolimatta meidän on tarkoitus tuoda uusia osia Silverstoneen ensi viikolla, ja niiden on tarkoitus tehdä ero suorituskykyymme. Olemme nähneet pääkilpailijoidemme kanssa, kuinka päivitykset ovat parantaneet heidän vauhtiaan, ja toivottavasti sama pätee myös meihin, jotta pääsemme heti takaisin taisteluun kymmenen parhaan joukkoon.

Valtteri Bottas (auton numero 77): Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Runko 02/Ferrari)

Zhou Guanyu


Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 01/Ferrari)
Race result: 14th
Fastest lap: 1:09.786 (Lap 46)
Tyres: New Medium (8 Laps) – New Hard (30 Laps) – New Hard (32 Laps)

Valitettavasti emme ole olleet tänä viikonloppuna niin kilpailukykyisiä kuin olisimme halunneet, ja kymmenen parhaan joukko jäi ulottumattomiimme. Minulla oli tänään kohtuullinen lähtö, ja näytti siltä, että olisin voinut edetä, mutta sitten turva-auto tuli radalle vain muutama kierros sen jälkeen, kun minun piti mennä varikolle poistamaan repäisykalvo takajarrukanavastani, mikä ei lopulta auttanut meitä. Kaiken kaikkiaan vauhtimme ei ole ollut samaa tasoa kuin mitä olemme näyttäneet äskettäin. On varmasti työtä tehtävänä, kun katsomme tulevia kilpailuja, ja meidän on myös tarkoitus tuoda uusia päivityksiä Silverstoneen ensi viikolla. Toivottavasti ne auttavat meitä ottamaan askeleen eteenpäin ja parantamaan sijoitustamme tulostaulukossa.

Zhou Guanyu

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-austrian-grand-prix-sunday

Yksi kommentti artikkeliin ”Alfa-Romeo ja Itävallan GP: Kaikki ei aivan mennyt putkeen”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.