Auto ja autosi jälleenmyyntiarvo

Kuinka moni ajattelee jo auton ostaessaan sen jälleenmyyntiä? Ajatteletko sinä, että säästäessäsi pari kymppiä siirtämällä autopesua eteenpäin, huomaamattasi saatat huonontaa autosi arvoa, sillä hyvin säilynyt maalipinta on tärkeä osa autosi ensivaikutelmaa, kun olet vaihtamassa sitä uuteen. Katsotaan tässä seuraavaksi pari vinkkiä oman autosi arvon parempaan hallintaan.

Älä tupakoi autossa

Älä missään nimessä tupakoi autossa. Parempi olisi jopa että et tupakoisi ollenkaan. Mieti vaikka siirtymistä nikotiinipusseihin taas nuuskaan, esimerkiksi Shiro nuuska Nicofy.com sivuilta, tai ihan mitä tahansa muuta kuin se tupakansavua aiheuttava tupakanpoltto, joka sekä tummentaa autosi sisustan, että tuo sinne tuoksun jota ilman otsonointia ei saa irti- eikä välttämättä silläkään. Tupakointi todellakin laskee autosi jälleenmyyntiarvoa, vaikka et olisikaan onnistunut tuhoamaan penkin päällistä tipahtaneilla tulipäillä.

Voit kuvitella, että tupakansavun haju tai värihaitat eivät todellakaan nosta autosi arvoa, vaan voi pahimmillaan tarkoittaa satojen eurojen alennusta, tai premium autoissa jopa tuhansia euroja!

Jos asennat lisäosia – jätä ne autoosi

Olet varmaan joskus ollut auto-ostoksilla ja istahtanut vanhaan autoon, jonka kojelaudassa on reikiä – se tarkoittaa, että autoon on asennettu joskus jotain, mikä sitten on otettu myöhemmin pois. Jokainen ylimääräinen reikä valuttaa autosi arvoa pois. Eli suomeksi: jos asennat jonkun laitteen autoosi, ole valmis jättämään se myös seuraavalle autosi omistajalle. Todennäköisesti ostat uuteen autoosi kuitenkin uuden vastaavan, tai sellainen voi olla uudessa autossasi vakiona – mikä se laite sitten onkaan.

Älä jätä autoasi pesemättä

Ehkä turhin säästökohde autosi ylläpidossa ovat autosi peseminen. Pesetät sen sitten käsinpesussa tai automaatilla, kunhan pesetät, sillä tienpinnasta autoosi tarttuva lika ja talvella suola ovat myrkkyä autosi maalipinnalle ja huonosti ylläpidetyn auton maalipinta tarkoittaa jälleen hinnan alennusta jälleenmyyntitilanteessa! Monissa kaupungeissa on nykyään saatavilla kuukausisopimuksia tai vuosisopimuksia edulliseen hintaan, joten tämä on yksi kohta missä ei kannata säästää.

Pesemättömän auton maalipintaa ei kovin helpolla saa enää kuntoon, mutta jos peset autosi säännöllisesti ja laitatat välillä vahan pintaan, säilyy maalipinta ja siten ensivaikutelma autoosi säilyy hyvänä.

Älä jätä huoltoja välistä

Jokaisella autolla on suositeltu huolto-ohjelma. Se ei siis tarkoita, että autosi välttämättä hajoaisi, jos et käytä autoasi määräaikaishuolloissa, mutta määräaikaishuolto takaa sen, että autollasi on ns. täydellinen huoltokirja, joka on aina plussaa uudelle omistajalle. Se nimittäin kertoo, että autosta on pidetty hyvää huolta ja on todennäköisempää, että auto kestää myös jatkossa, koska siihen on vaihdettu tarpeelliset osat huolto-ohjelman mukaisesti. Huolto-ohjelmissa monesti vaihdetaan päältäpäin ihan hyvän näköinen osa uuteen vain sen vuoksi, että mikäli se osa hajoaisi, sen mukana menisi muutakin – ja sitä ei kukaan halua.

Se saattaa joskus tuntua kummalta, viedä täysin kunnossa oleva auto huoltoon, mutta aivan vastaavasti meidän pitäisi huolehtia itsestämmekin ja käydä lääkärintarkastuksessa säännöllisesti – niin miksei myös autosi? Huolto-ohjelmassa tarkastetaan ne todennäköiset kohdat, missä jotain voisi olla tulossa ja vaihdetaan ne kuluvat osat, jotka kannattaa vaihtaa, vaikka ne päällisin puolin olisivatkin vielä kunnossa.

Auto ei ole keittiö

Tämä on yksinkertainen sääntö: älä syö autossa. Se että MacDonalds ja muut vastaavat tarjoavat mahdollisuuden autokaistaan, ei tarkoita, että se hampurilainen ja ranskalaiset pitäisi myös syödä autossa. Jos kuitenkin olet tehnyt niin, niin voit olla varma että ruoasta on sormiesi kauttta auton eri laitteisiin päätynyt ruoan rasvaa, joka ajan myötä varmasti jättää jälkensä. Ja koska viimeksi pesit tai putsasit autosi sisältä, niinpä!

Älä siis opettele syömään autossa tai anna lastesi tehdä sitä takapenkillä. Syömisestä jää aina jäljet ja autosi potentiaalinen uusi omistaja ei välttämättä tykkää autossa valmiina olevista rasvatahroista, joita ei saatu edes pesemällä pois niiden oltua liian kauan autosi pinnoissa kiinni.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.