BLACKLIST #2, VESIVEHMAA 18.6.2023

Raporttia by TMC tiimi

Etelä-Suomen kauden ensimmäinen yleisölle avoin tilaisuus houkutti katsojat paikalle helteiselle (29C) Vesivehmaan lentokentälle. Ajokuntia kuitenkin vaikutti olevan tavanomaista vähemmän, joten kaikki saivat vetää sielunsa kyllyydestä.

TMC:N LÄMPÖONGELMAT SELÄTETTY

Texasissa asuu omanlaistaan porukkaa ja heillä on mottona: ”Älä usko mitään mitä kuulet ja vain puolet siitä mitä näet”. Järjensiemen? Ainakin hyvin puoleensavetävää. No, vuonna 2022 meillä oli pieniä lämpöongelmia ja ajateltiin kokeilla, miten jäähdytys toimii ilman termostaattia. Olimme toki kuulleet/lukeneet, että voi olla, ettei toimi. Juu, ei. Uskotaan sitten, ei se toimi niin. Hommattiin sitten viikolla High Flow 82C termostaatti ja pihalla käytellessä lämmöt pysyivät kurissa. Pudotettiin vielä tyhjäkäyntikierroslukua alhaisemmaksi ja muutettiin tyhjäkäyntialueen ennakkoa. Taisi tulla riittävän hyvä.

EKA VETO OLI HETI EKA FINAALI

Koska Mika Hellberg / PikkiS oli estynyt ja lista vielä vajaa kuskeista, päätettiin poikkeuksellisesti aloittaa paremmuuden ratkominen siten, että hävinneet saivat haastaa ylöspäin. Näin meiltä lähti haaste Toni Nurmiselle / TT Dart. Oli sovittu, että kaikki 1/8:a vetävät lähtevät Por Startilla. Hyvä juttu, tuntuu sopivan meille. Stageen, valkoiset palamaan, kaasu pohjaan ja odottamaan keltaisia. Liikkeelle ja huomasin, että Toni jää heti jälkeen. Pientä sivuluisua mutta kisan suhteen hyvältä näyttää. Johdossa. Ei passaa kuitenkaan himmailla, käsi hapuilee NOS-nappia ja palaa sittenkin takaisin. Sen verran huolettaa pidon menetys. Taidettiin voittaa?

Varikolla Toni tulee onnittelemaan mutta mihin hän oikein jäi? Selvisi, ettei hän ehtinyt nostaa paineita riittävän ylös. En ollut tästä ongelmasta tietoinen ja lupasin, että jos tänään vielä ajetaan vastakkain, päästän hänet ensin stageen puhkumaan painetta pyttyyn. Himoittu Blacklist pokaali kuitenkin meille. Riemunkiljahduksia, naurunremakkaa ja suu messingillä. Poika kotona mutta kenties vain lainassa.

TESTINEPPI JA TOKA BL-FINAALI

Odotellessamme haastajaa meille koitui mahdollisuus vetää testi. Kiristettiin hieman tunea ja toisessa ajaksi tuli vähän nihkeä 6.39s. Pikkasen tuli suhautettuakin mutta vedon loppuvaiheessa taisi mennä lieville rengasvärinöille. Outoa täristystä.

Sitten olikin jo vuorossa uusi BL-finaali ja vastassa Toni. Sovitut lähtökierrokset purkkiin ja eikun vetämään. Meillä vasen rata ja nyt Toni sai tarpeeksi aikaa nostaa paineita. Tarkkana nyt Juha! Hyvin tasainen lähtö ja harmaa Dart alkaa loittonemaan. 50m hieppeillä pito vähän karkaa mutta NOSsia tässä nyt tarvitaan. Juna kuitenkin meni jo ja TMC taipuu hopealle.

Varikolla selvisi, että Toni veti kovan 5.9s ajan vastaan meidän 6.2386s / 195,72km/h. Onnea uudelle numero ykköselle, Toni Nurminen ja Twin Turbo Dart! Toi meidän aika uupui yhden tuhannesosan lentokenttäenkastamme, joten ei kai sitä passaa marista huonosta vedosta.

TESTINEPPI TAAS JA KAMPPAILU KAKKOS-SIJASTA

Meille jäi taas mahku vetää testineppi ja sen tuneen kuljettaja sai mahti-idean. Jääköön nyt salaisuudeksi minkälainen, hyvin aggressiivinen neronleimaus kuitenkin. Reisillehän se meni, pito irti pahasti. Tämä arpa ei voittanut.

Seuraavaksi otimmekin vastaan haasteen vanhalta BL-mestarilta, Pekka ”Holo” Hakuliselta, harmaa Chevy Nova. Voittajasta tulee kakkonen ja pääsee haastamaan ykköstä eli Toni Nurmista. Tunea oli taas laskettu. Pannaas kattoen miten tässä käy – stageen. Sitten tapahtui jotakin outoa. Sytytimme stage-valot lähes samanaikaisesti ja jotenkin ne keltaiset syttyivät tällaisille ikämiehille ihan liian nopeasti. Just ehdin potkaista kaasun pohjaan, kun piti jo lähteä. Ehdin hyvin nähdä, että Holo jäi jonnekin kauas taakse. Näissä BL-vedoissa meillä on aina tavoitteena vain voitto, enkat tulkoon siinä sivussa jos ovat tullakseen. Pistin NOSsia kehiin toki, mutta hieman varmistellen meille selvä voitto ajalla 6,309s/195.72km/h.

Varikolla sitten ihmeteltiin mitä tapahtui. Meidän reaktio oli 0.5327s ja Hololla 0.8s. Tällä kaudella keskiarvomme on ollut luokkaa 0.1s joten olipa outo kuusi ja veto.

UUSI FINAALIVETO SIIRTYI NNC STREET SLIDEEN HYVINKÄÄLLE

No, meillä oli nyt voitto taskussa ja päästiin siis haastamaan Tonia. Ei kun haastetta kehiin. Ahaa, Tonin tiimi kertoi, että heillä laatikkoöljyt kiehahti eivätkä voi ottaa haastetta vastaan. Hmm.., pikainen tuumaus ja päätös, että tämä on meidän puolesta OK. Tonihan oli jo ajanut kahteen kertaan meitä vastaan, niin riittäköön tältä erää. Jatketaan Hyvinkäällä, NNC Street Slide 2023, 22.07.2023.

BLACK LIST VESIVEHMAAN JÄLKEEN

Haialtaaseen oli tullut mukavasti väkeä ja lista on nyt taas täynnä. Polskijoista mieleen jäi erityisesti Hra Laakson turbotettu T-Ford josta varmasti kuullaan vielä paljon lisää. Kevyt auto jossa on paljon voimaa. Voittava resepti. Tässä listan voimassa oleva tilanne:

1. Nurminen, 4D Dart

2. Rimmi, Corvette

3. Hakulinen, Nova

4. Laakso, T-Ford

5. Arte, Subaru

6. Puha, Whitey Golf

7. Luts, diesel Audi

8. Uusitalo, M4 BMW

9. Hellberg, Pikkis

10. Vesterbacka, T1000

Listalaisista Mikko Puha, Whitey Golf oli jälleen tehnyt ihmepalautumisen mutta loppujen lopuksi voimansiirto-ongelmat riivasivat jälleen. Arte Zarjanskij Subarullaan taisi vetää kardaanin solmuun.

TMC-tiimiin uudet jäsenet isä ja poika Petri Melander / Markus Melander vetivät todella vahvan kisan. Aktiivinen positiivinen asenne. Sillähän pärjää kaikessa elämässä, myös TMC-tiimissä. Iso kiitos teille ja noin kuukauden päästä vedetään taas.

Kiitokset perheelle, lepovuorossa oleville TMC-tiimiläisille, kilpakumppaneille ja tukijoille. Erikoiskiitos järjestäjille FHRA sekä Janne Uskalille joka irrottautui Blacklist Buick:n koneremontin keskeltä kaitsemaan BL-ryhmää.

Ei nyt summailla tällä kertaa tämän enempää. Vetäydytään tauolle ja ihmetellään miten saataisiin 6-linkin lähtöä paremmaksi. Juuri nyt tuntuu niksit loppuvan, mutta ehkä se siitä. Asioilla on tapana järjestyä.

Vauhdissa mukana

Sports Car Center, https://www.facebook.com/sportscarcenter

Veli Nopea Oy, https://www.velinopea.fi/

Lahtinen Investments Oy

TMC tiimi Vesivehmaa 17.6.2023:

Markus Melander, Petri Lahtinen, Juha Rimmi ja Petri Melander

Yksi kommentti artikkeliin ”BLACKLIST #2, VESIVEHMAA 18.6.2023”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.