Bottaksen Amerikan valloitus 23/24: 1.kisaviikonloppu pisteittä

Alfa Romeo F1 -tiimi ei onnistunut muuttamaan aik-ajosijoituksiaan pisteiksi Yhdysvaltain Grand Prix’ssä, kun Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu sijoittuivat Circuit of the Americas -radalla sijoihin 14 ja 15. Molemmat kuljettajat olivat mukana taisteluissa lähdöstä maaliin saakka, mutta kärkikymmenikkö jäi saavuttamatta.

Seuraavaksi kohti Meksikoa

Tämänpäiväinen tulos jättää tiimin kahdeksanneksi valmistajien mestaruussarjassa; tiimi siirtyy nyt Meksikoon, joka on Amerikan kolmen kilpailun putken toinen osa.

Tämä viikonloppu on ollut vaikea tiimillemme: menetimme asemia läpi eri sessioiden, ja meidän on analysoitava kaikki yksityiskohtaisesti ymmärtääksemme, mikä ei toiminut meidän kohdallamme. Auton tasapaino kaikilla rengasseoksilla ei yksinkertaisesti ollut kohdallaan tänään, ja se teki sekä hyökkäämisestä että puolustamisesta vaikeaa kuljettajillemme. Sekä Valtteri että Zhou ajoivat puhtaan kilpailun, vaikka se ei riittänytkään edistymiseen kentällä ja pisteiden saamiseen. Meillä on edessämme melko paljon työtä seuraavina päivinä, ennen kuin suuntaamme Meksikoon tämän amerikkalaisen kolmen kilpailun putken toiseen osaan. Olen luottavainen, että erilaisten ratakonditioiden myötä pääsemme nopeasti takaisin siihen vauhtiin, jonka olemme näyttäneet viime kilpailuissa, ja saamme lisää mahdollisuuksia nousta takaisin kymmenen parhaan joukkoon.

Tiimiedustaja Alessandro Alunni Bravi

Työ edessä

Tiimin edessä on nyt paljon analysoitavaa ja kehitettävää ennen Meksikon osakilpailua. Tiimin on tarkasteltava auton suorituskykyä eri osa-alueilla, kuten aerodynamiikassa, moottoritehossa ja rengashallinnassa, jotta se voisi palata kilpailukykyiseksi.

Tulevat haasteet listattuna:

  • Auton tasapainon parantaminen eri rengasseoksilla
  • Kuljettajien taktiikan kehittäminen kilpailun aikana
  • Tiimin sisäisen kommunikaation tehostaminen
  • Aerodynamiikan ja moottoritehon optimointi

Jatkossa on tärkeää, että tiimi käyttää tulevat päivät tehokkaasti hyödyksi, jotta se voi palata pisteille seuraavassa kilpailussa.

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
Race result: 14th
Fastest lap: 1:41.972 (Lap 54)
Tyres: New Medium (10 laps) – New Hard (18laps) – New Hard (28 laps)

Annoimme kaikkemme radalla tänään: strategian osalta teimme kaiken oikein, mutta valitettavasti meiltä puuttui vauhtia koko viikonlopun ajan verrattuna suoriin kilpailijoihimme. Radan epätasaisuus vaikutti myös suoritukseemme, sillä jouduimme ajamaan autollamme hieman korkeammalla kuin olisimme halunneet ja näin uhrasimme jotain alasuuntaavaa voimaa, mikä ei antanut meidän hyödyntää päivityksiämme parhaalla mahdollisella tavalla. Pienenä positiivisena asiana voidaan mainita, että suorat kilpailijammekaan eivät saaneet tänään paljon pisteitä, mikä jättää taistelun mestaruussarjan seitsemännestä sijasta yhä avoimeksi. Odotan innolla siirtymistä Meksikoon vain parin päivän päästä: viime vuonna rata sopi autollemme hyvin, ja toivottavasti se mahdollistaa nopean paluun kilpailukykyiseen muotoon.

Meksikon osakilpailu odottaa

Meksikon rata on osoittautunut aiemmin sopivaksi tiimin autolle, joten odotukset seuraavaa kilpailua kohtaan ovat korkealla. Tiimi näkee Meksikon osakilpailun mahdollisuutena palata takaisin kilpailuun ja kuroa umpeen eroa suoriin kilpailijoihin mestaruussarjan seitsemännestä sijasta. Tämä antaa lisää motivaatiota tiimille, kun he valmistautuvat seuraavaan haasteeseen.

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 01/Ferrari)
Race result: 15th
Fastest lap: 1:41.879 (Lap 51)
Tyres: New Medium (9 laps) – New Hard (18 laps) – New Hard (28 laps)

Autosta tuntui olevan enemmän irti viikonlopun alussa, erityisesti FP1:n jälkeisen säädön muuttamisen jälkeen, mutta lopulta emme pystyneet pitämään perjantaina saavuttamiamme sijoituksia. Valitettavasti meillä ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi vauhtia pysyäksemme suorien kilpailijoidemme tahdissa. Tuntui, että pitoa puuttui, ja kaiken kaikkiaan en oikeastaan päässyt sekoittamaan pakkaa. Kisa oli meidän osaltamme hankala, paljon kulutusta aiheuttaneen radan vuoksi; meidän on ehdottomasti analysoitava, mitä täsmälleen ottaen tapahtui tänä viikonloppuna, mutta minulla on tunne, että mikään rengas- tai strategiamuutos ei olisi tehnyt tänään suurta eroa. Nyt keräämme nopeasti rivimme ja toivottavasti teemme vahvan paluun ensi viikolla Meksikossa.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-united-states-grand-prix-sunday/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.