Bottaksen vauhti ei riittänyt Brasilian sprinttikisassa

Alfa Romeo F1 Team Staken viikonloppu Brasilian Grand Prix’ssä sai haastavan käänteen sprinttikilpailun myötä. Zhou Guanyu ja Valtteri Bottas kärsivät suurimman osan kisasta DRS-junan vankeina, mikä haittasi heidän etenemistään 24 kierroksen mittaisessa kilpailussa. Päivä oli pettymys tallille, mutta tarjosi silti suuntaviivoja pääkilpailua ajatellen.

Päivän opetus

Tallin edustaja Alessandro Alunni Bravi totesi päivän tarjoavan opetuksia koko tiimille. Vaikka nykyiset suorituskykyerot kilpailijoihin nähden olivat ilmeiset, hän korosti luottamuksen säilyttämisen tärkeyttä. On tärkeää pitää katse tulevassa ja hyödyntää kaikki voimavarat kauden loppuun asti.

Bottaksen haasteet

Valtteri Bottaksen päivä oli haastava. Hänen autonsa, Alfa Romeo F1 Team Stake C43, ei yltänyt odotettuun vauhtiin, ja etenkin sprinttikisan loppupuolella auton hallinta oli työn takana. Bottas toivoi viileämpien säiden auttavan seuraavana päivänä, vaikka lähtökohtaisesti kisa olikin turhauttava.

Guanyun edistys

Zhou Guanyun osalta päivä toi kuitenkin myös positiivisia merkkejä, sillä hän onnistui parantamaan vauhtiaan ja taistelemaan asemistaan sprinttikisan loppuhetkillä. Hän katsoi jo eteenpäin ja oli valmis hyödyntämään kerättyä dataa parantaakseen suorituskykyään pääkilpailussa.

DRS-junan vaikutus

Molemmat kuljettajat kamppailivat DRS-junan aiheuttaman haasteen kanssa. Tämä ilmiö tarkoittaa, että kilpailijat ajavat tiiviissä ryhmässä, joka käyttää hyväkseen aerodynaamista imuapua, mutta ei onnistu ohittamaan toisiaan, jolloin kisasta tulee sekä hyökkäys- että puolustustaistelun sijaan odottelua.

Kohti pääkilpailua

Kaikesta huolimatta tiimin katseet on käännetty kohti pääkilpailua. Tulevaan kisaan ladattiin paljon toiveita, ja valmistautuminen alkoi heti sprinttikisan päätyttyä. Sekä Guanyu että Bottas olivat valmiita käyttämään kaiken hyödyn saadusta tiedosta.

Viileämpi sää apuna?

Bottaksen kommentit viittaavat siihen, että sääolosuhteiden muutos voi olla merkittävä tekijä. Viileämpi keli voi parantaa auton suorituskykyä ja rengastilannetta, mikä antaa toivoa paremmasta suorituksesta itse Grand Prix’ssä.

Tulevaisuuden suunta

Vaikka sprinttikisa ei tuonut toivottua tulosta, Alfa Romeo F1 Team Stake katsoo eteenpäin. Kilpailun opetukset ja datan hyödyntäminen ovat keskiössä, kun tiimi valmistautuu tuleviin koitoksiin kauden lopulla.

Yhteenveto

Vaikka Alfa Romeo F1 Team Staken Brasilian GP:n sprinttikisa ei täyttänytkään odotuksia, niin tiimi on silti valmis ottamaan oppia ja katsomaan tulevaan. Kaikki on vielä mahdollista, ja jokainen kisa tarjoaa uuden mahdollisuuden menestykseen.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-brazilian-grand-prix-saturday/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.