Bottas ja ”tekninen ongelma”: bensa loppui kesken

Alfa Romeo F1 Team Stake:n lauantain ponnistukset Britannian Grand Prix:ssä kärsivät ongelmista, jotka vaikuttivat molempiin autoihin, sillä satunnainen sade vaikutti sekä harjoitusajoon FP3:ssa että aika-ajosessioon. Valtteri Bottas saavutti 15. ajan, ennen kuin polttoainetta koskeva tekninen ongelma pakotti hänet pysäyttämään C43-autonsa radalle, sulki hänet pois Q2:sta ja johti lopulta hylkäämiseen sessiosta. Joukkuekaveri Zhou Guanyu vietti koko kolmannen harjoitussession auton ulkopuolella, kun tiimi yritti ratkaista teknistä ongelmaa. Kuivuvat aika-ajon olosuhteet ja vähäinen radalla vietetty aika haittasivat hänen mahdollisuuksiaan päästä Q1:stä eteenpäin, ja hän saavutti lopulta 18. ajan.

Tästä huolimatta sekä radan varikolla että Hinwilissä tiimi keskittyy nyt kovasti päivän suoritusten analysointiin, jotta voidaan välttää tänään ilmenneiden ongelmien toistuminen ja kehittää kilpailusuunnitelma, jonka avulla päästään takaisin mukaan kärkikamppailuun huomisen Britannian Grand Prix:ssä.

Olemme epäilemättä pettymyksen vallassa, sillä tunsimme enemmän kuin aiempina päivinä, että meillä oli potentiaalia menestyä. Valtterin kanssa näytimme olevamme mukavasti menossa Q2:een, mutta polttoainetta koskeva tekninen ongelma pakotti hänet pysähtymään ja keskeyttämään aika-ajon. Valitettavasti tämä ongelma esti meitä toimittamasta tarvittavaa polttoainemallia tarkastajille, mikä johti Valtterin hylkäämiseen sessiosta. On sääli, sillä hän oli tehnyt erinomaista työtä, ja olemme pahoillamme nähdessämme hänen mahdollisuutensa hyvään aika-ajoon vakavasti vaurioituneina. Zhoulla oli vaikeampaa: hän oli kokonaan pois FP3:sta auton ongelman vuoksi eikä päässyt siirtymään Q2:een. Tällaisina hetkinä tiimin on pystyttävä kokoontumaan yhteen ja tsemppaamaan toisiaan parantamaan entisestään; meidän on pyrittävä suorittamaan parempi viikonloppu. Huominen tulee olemaan haastava, mutta emme anna päiden painua päivän tuloksen jälkeen: olemme valmiita tekemään työmme ja suorittamaan hyvän kilpailun palataksemme menettämämme sijoitukset.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Päivän tulokset ovat erittäin pettymyksellisiä, sillä meillä oli todellinen mahdollisuus päästä kymmenen parhaan joukkoon. Menetin tehoa viimeisellä sisääntuloajolla ja sitten moottori sammui. Lopulta selvisi, että kyseessä oli tekninen ongelma auton polttoaineessa, ja työskentelemme jo sen korjaamiseksi ja varmistaaksemme, ettei se toistu. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että lähdemme kilpailussa takarivistä, mikä ei vastaa ansaitsemaamme sijoitusta katsottaessa vauhtiamme. Silti huomisesta tulee pitkä päivä, ja kuten aina, sää voi lisätä arvaamattomuutta: auto tuntui paremmalta kuin eilen, ja meillä on hieman parempi vauhti verrattuna aiempiin tapahtumiin, joten tavoitteenamme on hyödyntää tilanne ja taistella niin kovaa kuin pystymme läpi kentän

Valtteri Bottas

Uskon, että meillä oli potentiaalia parantaa suoritustamme tänä viikonloppuna, mutta valitettavasti tänään on ollut melko hankalaa tiimimme kannalta, emmekä pystyneet hyödyntämään mahdollisuuksiamme täysin. En päässyt ajamaan loppuharjoituksessa teknisen ongelman vuoksi, jota tiimi tutki ja korjasi nopeasti, jotta pääsin takaisin radalle ennen aika-ajoa. Myös aika-ajossa ajomahdollisuuteni olivat rajalliset, ja taistelin riittävän pidon löytämisen kanssa. Pystyin lopulta tekemään vain yhden ajoitetun kierroksen, joka ei riittänyt etenemiseen Q2:een. Olemme tietysti pettynyt, ettemme saaneet todellista mahdollisuutta edetä eteenpäin, mutta tärkein tavoitteemme nyt on kokoontua yhteen ja valmistautua hyvin huomista varten.

Zhou Guanyu

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-british-grand-prix-saturday/

Yksi kommentti artikkeliin ”Bottas ja ”tekninen ongelma”: bensa loppui kesken”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.