Bottas Meksikon GP:n aika-ajon yhdeksäs

Alfa Romeo F1 -tiimi sijoitti kaksi autoa Q3:een Meksikon Grand Prix’n aika-ajoissa, joissa Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu olivat vastaavasti 9:nnellä ja 10:nnellä sijalla. Tämä tulos saavutettiin vakuuttavan edistymisen jälkeen harjoitussessioissa, joissa tiimi hienosäätöi C43-auton asetuksia Autodromo Hermanos Rodriguezin ainutlaatuisten ominaisuuksien mukaan.

Kahden auton ollessa huomisen kilpailun kärkipäässä, Alfa Romeo F1 -tiimi tavoittelee lisää pisteitä taululle ja jatkaa nousuaan mestaruuden loppuvaiheissa.

Tämä päivän saavuttamamme tulos edustaa ehdottomasti vahvaa lähtökohtaa huomisen kilpailulle. Olemme iloisia siitä, että molemmat autot pääsivät Q3:een, ja meidän on annettava tunnustusta kuljettajillemme, kaikille radan varrella oleville sekä tiimillemme Hinwilissä ja moottoritoimittajallemme Ferrarille. Pystyimme hyödyntämään pakettimme kunnolla tänään, ja uskon, että meillä on todellinen mahdollisuus lisätä pisteitä tauluumme huomenna. Se ei ollut helppoa siellä, mutta sekä Valtteri että Zhou tekivät vahvan suorituksen, kun he pystyivät puristamaan maksimaalisen suorituskyvyn sekä autoistaan että omasta suorituksestaan. Nyt keskitymme edelleen huomisen kilpailuun: työ on vasta puolivälissä, ja ainoa tavoitteemme on muuttaa nämä suotuisat lähtöasemat kahdeksi pisteitä tuottavaksi sijoitukseksi. Tänään on ollut hyvä päivä tiimille, mutta huomenna meidän on oltava parhaimmillamme ja saavutettava hyviä asioita

Alessandro Alunni Bravi

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP3: 6th / 1:18.437 (26 laps)
Q1: 1:18.429 (5 laps)
Q2: 1:18.016 (6 laps)
Q3: 9th / 1:18.032 (6 laps)

On hienoa, että molemmat autot ovat Q3:ssa, etenkin ottaen huomioon missä olimme vain viikko sitten. Olen todella ylpeä tiimistä tehdystä työstä: kaikki sujui tänään moitteettomasti. Rata sopii ehdottomasti autollemme melko hyvin, joten siellä oli hauskaa: mielestäni sain tänään irti parhaan mahdollisen suorituksen autostamme, vaikka lukitsinkin jarrut viimeisessä sektorissa viimeisellä kierroksellani. Katsoessani eteenpäin huomiseen, näyttämämme vauhdin ja harjoituksissa oppimamme perusteella uskon, että meillä on todellinen mahdollisuus tuoda kotiin hyviä pisteitä, joten odotan innolla sekaantumista kilpailun vauhtiin.

Bottas

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 01/Ferrari)
FP3: 12th / 1:18.917 (21 laps)
Q1: 1:19.016 (6 laps)
Q2: 1:18.440 (6 laps)
Q3: 10th / 1:18.050 (3 laps)

Olen tyytyväinen siihen edistykseen, jonka teimme tänään haastavan perjantain jälkeen. Tunsin, että meillä oli vahvempi auto kilpailuvauhdissa kuin yhden kierroksen aika-ajoissa, joten olla Q3:ssa samalla tasolla kuin Valtteri, joka oli ollut itsevarma auton suhteen alusta asti, on erittäin hyvä tulos. Marginaalit ovat olleet koko viikonlopun ajan pienet, ja tiesimme, että radan rajoitukset olisivat ongelma tällä radalla: odotimme autossa Q2:n lopussa, ja todellakin nousimme Q3:een. Viimeisessä osiossa puristin kaiken irti autosta – en usko jättäneeni mitään pöydälle. Paransimme jokaisessa harjoitussessiossa ja tunsimme olevamme jokaisen kierroksen myötä mukavampia. Nyt, kun meillä on kaksi autoa kymmenen parhaan joukossa, meillä on hyvä mahdollisuus saada pisteitä: tarvitsemme silti vahvan kilpailun huomenna, mutta olemme asettaneet itsellemme hyvän aseman siihen

Zhou

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-mexican-grand-prix-saturday/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.