Bottas pisteille Italian GP:ssä

Alfa Romeo F1 -tiimi saavutti arvokkaan pisteen kotikentällään, kun Valtteri Bottas sijoittui kymmenenneksi jännittävässä Italian Grand Prix -kilpailussa. Valitsemalla käänteisen strategian yhtenä kolmesta autosta, jotka aloittivat kilpailun kovilla renkailla, Valtteri ja tiimi toteuttivat virheettömän suorituksen noustakseen kärkikymmenikköön kilpailun toisella puoliskolla. Zhou Guanyulla oli haastavampi kilpailu, ja hän sijoittui lopulta 14:nneksi suorituksessa, joka sisälsi joitain hyviä ohitusmanöövereitä.

Päivän saavutettu piste nostaa tiimin pistesaldoa kymmeneen. Tiimi lähestyy lähimpiä mestaruuskilpailujen kilpakumppaneitaan ja jatkaa taisteluaan sijasta seitsemän pistetaulukossa.

  • Alfa Romeo F1 -tiimi saavutti yhden pisteen kotikilpailussaan.Valtteri Bottas sijoittui kymmenenneksi Italian Grand Prix -kilpailussa.Tiimi valitsi harvinaisen käänteisen renkaanvaihtostrategian.
  • Valtteri Bottas ja tiimi toteuttivat virheettömän suorituksen.He aloittivat kilpailun kovilla renkailla.Nousivat kärkikymmenikköön kilpailun toisella puoliskolla.
  • Zhou Guanyu kohtasi haastavan kilpailun.Zhou Guanyu sijoittui 14:nneksi.Suorituksessa nähtiin useita onnistuneita ohitusmanöövereitä.Tiimin pistesaldo nousee kymmeneen.
  • Tiimi lähestyy lähimpiä kilpakumppaneitaan mestaruustaistelussa.Jatkavat taisteluaan seitsemännestä sijasta pistetaulukossa.

Ennen kilpailua sanoimme tavoitteeksemme saada vähintään yksi piste tänään, ja on erittäin tärkeää, että pystyimme saavuttamaan sen. Suoritimme täydellisen kilpailun ja onnistuimme saavuttamaan tavoitteemme. Se on erityisen huomionarvoista, kun otetaan huomioon vaikeudet, joita koimme perjantaina ja lauantaina: mutta tiimi kaivoi syvälle ja pystyimme kääntämään asiat ympäri, kun se todella merkitsi. Meidän täytyy antaa heille tunnustus, ja myös kollegoillemme Hinwilissä heidän tuestaan ennen viikonloppua ja sen aikana. Valtteri ei tehnyt virhettä valoista ruutulipulle ja hän pystyi toteuttamaan käänteisen strategiansa toimivaksi, nousten sijoituksissa ylöspäin kilpailun loppuvaiheissa. Valitettavasti Zhoulla oli vaikeampi kilpailu: kokeilimme aggressiivista strategiaa vaihtamalla hänelle uudet keskikovat renkaat toisen kerran, mutta vauhti ei vain riittänyt sijoittumiseen kymmenen parhaan joukkoon. Voimme juhlia tätä pistettä, mutta emme saa unohtaa perjantain ja lauantain haasteita. Meidän täytyy analysoida, mikä meni vikaan, oppia ja parantaa jatkuvasti, aloittaen jo Singaporessa: näytimme hyvää kilpailuvauhtia, ja jos voimme parantaa aika-ajoasemiamme, voimme taistella jokaisessa Grand Prix’ssä. Emme luovuta, emme ennen viimeistä mutkaa viimeisessä kilpailussa, taistelussamme pistesijoista: meidän täytyy tehdä vielä kovemmin töitä, koska tavoitteemme on edelleen sija seitsemän mestaruuskilpailussa. Viimeisenä, on hienoa voida juhlia kymmenen parhaan joukkoon sijoittumista, mikä on ollut uskomaton viikonloppu radalla ja sen ulkopuolella: aloitimme torstaina uuden Alfa Romeo 33 Stradalen lanseerauksella tallimme edessä; meillä oli kollegamme katsomossa luomassa hienoa koreografiaa; ja tarjosimme hyvän kilpailun kruunuksi. Toivottavasti tämä voi olla uuden vaiheen alku mestaruuskilpailussamme.

Alessandro Alunni Bravi, Tiimin Edustaja

Pisteet olivat tavoitteena tänään, ja saavutimme sen: on mukavaa olla takaisin kymmenen parhaan joukossa, sillä siitä oli kulunut aikaa, huolimatta kaikesta kovasta työstämme, ja tämä piste kuuluu kaikille Alfa Romeolla. Se voi olla vain yksi piste, mutta se on hyvä palkinto tehdystä työstä, kun käännyimme viikonlopun suunnan ympäri, ja myös kotijoukkueemme tuki katsomosta. Kilpailu sujui puhtaasti meidän osaltamme: vauhtimme oli hieman parantunut aika-ajosta, ja onnistuimme strategiassamme, mikä auttoi meitä saamaan puhtaan ilman ja pysymään poissa vaikeuksista. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että tämä oli hyvä päivä toimistolla tänään ja hyvä tapa päättää Euroopan kausi.

Valtteri Bottas

Olen iloinen nähdessäni Valtterin tuovan yhden pisteen kotiin tästä kilpailusta, piste, joka auttaa meitä lähentymään Haasia. Ottaen huomioon tulokset, joita saimme perjantaina ja lauantaina, otimme valtavan askeleen eteenpäin, mikä on kannustavaa tulevia kilpailuja ajatellen – erityisesti kun meidän on tarkoitus tuoda lisäpäivityksiä Singaporeen, missä meidän on tehtävä lisää parannuksia. Uskon, että kaiken kaikkiaan kilpailu sujui puhtaasti minun osaltani; Valtteri ja minä olimme eri rengasstrategioilla, hän aloitti kovilla renkailla, ja minä olin keskikovilla renkailla keskittyen Alpinessa oleviin toiveena alittaa heidät varikkopysähdyksillä. Puhdasta vauhtia ajatellen olimme yhä Williamsin takana; tästä syystä on ratkaisevan tärkeää ottaa se askel eteenpäin Singaporessa ja jatkaa työskentelyä uusien pisteiden lisäämiseksi pistesaldoomme.

Zhou Guanyu

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-italian-grand-prix-sunday/

2 kommenttia artikkeliin ”Bottas pisteille Italian GP:ssä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.