Elias Kalliokoski dominoi V1600 RC -luokkaa OuluZonella – Eemil Piiralle toinen ykkössija crosskartien piikkiluokassa

Rallicross SM -sarjan toinen osakilpailu käynnistyi lauantaina Oulussa, OuluZonen radalla. Kaikki yhdeksän luokkaa nähtiin päivän aikana tositoimissa ja sarjapisteitä laitettiin jakoon kolmessa luokassa.

V1600 RC -luokan selvä ykkönen oli SM-avauksessa toiseksi ajanut AL-Härmää edustava Elias Kalliokoski, joka dominoi luokkaa heti ensimmäisistä alkueristä lähtien. Kalliokoski ajoi finaalistartissa voittoon peräti 7,8 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Hyvinkään UA:n Riku Huuhkaan nähden. Kolmas oli avauskisan voittanut Valkealan UA:n Anton Seppä.

– Kovaa vääntöä on luokassa, mutta kerrankin onnistui kaikki ja auto toimii hienosti. Finaalissa sain hyvän lähdön ja sen jälkeen ei tarvinnut kun ajella kärkipaikalla. Täytyy vaan toivoa, että kausi jatkuu yhtä hienosti, Kalliokoski kommentoi finaalin jälkeen.

Crosskartien 125/250cc -luokassa päivän nimi oli jälleen Oulun Urheiluautoilijoita edustava Eemil Piira. Nuorukainen on saanut kahden voiton turvin täydellisen startin kaudelleen ja johtaa SM-sarjaa vakuuttavasti. Toiseksi luokassa ajoi AL-Härmän Jesper Rantanen ja kolmas oli Kotkan UA:n Pauli Turpeinen.

85cc -luokassa taistellaan Suomen Juniorimestaruussarjan pisteistä. Tällä kertaa crosskartien junnuluokassa voiton vei nimiinsä Kankaanpään Urheiluautoilijoita edustava Iivari Männistö ennen avauskilpailun voittanutta Hyvinkään UA:n Jere Huuhkaa. Kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet saalisti Alex Tikkinen (Laukaan Moottorimiehet).

Sarjassa ajetaan myös kaikista nuorimmille crossikuskeille tarkoitettu Mini-luokka, joka keräsi Ouluun 12 kuljettajaa.

Oulun osakilpailu jatkuu OuluZonen radalla huomenna sunnuntaina, kun edessä on SuperCar, SRC, Autokrossi, Xtrem ja Xtrem Junior -luokkien ratkaisut.

Tulokset
Livelähetys uusintana

V1600 RC -luokan voittaja Elias Kalliokoski

125/250cc -luokan voittaja Eemil Piira

85cc -luokan voittaja Iivari Männistö

Yksi kommentti artikkeliin ”Elias Kalliokoski dominoi V1600 RC -luokkaa OuluZonella – Eemil Piiralle toinen ykkössija crosskartien piikkiluokassa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.