EM-ralli: Heikkilän kova onni EM-sarjassa jatkui Ruotsissa

Mikko Heikkilä on sijoittunut kahdenneksitoista Rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa, Ruotsin Royal Rally of Scandinaviassa. Kolmannessa sijassa pitkään kiinni ollut Heikkilä kärsi rengasrikon päätöspäivän kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. Renkaan vaihtaminen tiputti nurmijärveläiskuljettajan kauas kärjestä.

Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri ovat sijoittuneet kahdenneksitoista rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa Royal Rally of Scandinaviassa. The Racing Factory -tallissa kilpaileva Heikkilä oli yleiskilpailussa tiukasti kolmannessa sijassa kiinni, kunnes rengasrikko kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella pudotti Skoda-kuljettajan tuloslistoilla alaspäin.

Lauantain päätöspäivään Heikkilä lähti kilpailun neljäntenä, mutta nousi pian kolmanneksi perjantain jäljiltä hiottujen säätöjen purtua paremmin. Viimeiselle huoltotauolle saavuttiin Heikkilän pitäessä kolmatta palkintosijaa otteessaan.

-Osa pätkistä tuli ihan hyvin ja osa vähän huonommin, pito vaihteli aika paljon. Eiliseen verrattuna ajat ovat olleet parempia. Aika reippaasti saa mennä, että pidetään takana tulevat takana, aika moni nähtävästi haluaa ajaa kolmossijasta, Heikkilä kertasi huoltotauolla aamuaan.

Päivän viimeiselle neljän erikoiskokeen lenkille lähdettiin Heikkilän ollessa 2,2 sekunnin turvin palkintosijassa kiinni. Heikkilä kasvatti eroa iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta tien penkassa ollut kivi osui vanteeseen aiheuttaen rengasrikon kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.

-Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tein itse virheen, kun kaikki muu oli suunnilleen kunnossa. Ei ollut iso virhe, oli sellainen täyden kyydin vitosvaihteen paikka, jossa ajettiin nypyn yli. Olisi pitänyt kestää tulla täysillä, mutta linja siirtyi sen kymmenen senttiä, ihan sen verran että penkan puolella ollut kivi hipaisi vannetta katkaisten puolan. Meillä oli aika monta kertaa hyvä tuuri linjojen suhteen tässä rallissa, kun linja käy sivussa aika monta kertaa sekunneista ja kymmenyksistä ajettaessa, mutta nyt vanne sattui napsahtamaan kiveen, Heikkilä avasi tilannetta.

Heikkilän debyyttikausi EM-sarjassa on ollut rikkonainen, ja Ruotsin lupaavasti edennyt ralli tuo valitettavaa jatkoa haastavaan kauteen.

-Vaikea kuvailla tunteita. Sorakisoissa kyyti voisi riittää podiumille, mutta kun koskaan eivät ole palaset loksahtaneet kohdalleen. Harmittavaa kyllä, eikä pelkästään itseni takia, vaan yhteistyökumppaneiden, tiimin, kartturin ja ystävien – samat odotukset heillä on kuin itsellä ja ei tunnu onnistuvan. Kiitokset silti kaikille, jotka mahdollistavat tämän homman. Onhan tämä iso etuoikeus, että saadaan olla täällä ajamassa. Täytyy muistaa, että tämä on aika monen pojan unelma olla täällä, vaikka tällä hetkellä sitä on kieltämättä aika vaikeaa muistaa, Heikkilä harmitteli.

Rallin Euroopan mestaruussarja jatkuu Italiassa Rally Roma de Capitalella 29.-30.7. Mikko Heikkilä osallistuu myös Suomen MM-ralliin 3.-6.8.

Bauhaus Royal Rally of Scandinavian yleiskilpailun tulokset:

1. Oliver Solberg 1:24:53,4 Volkswagen Polo GTI R5 NOR

2. Hayden Paddon +25,7 Hyundai i20 N Rally2 NZL

3. Martins Sesks +1:10,0 Skoda Fabia RS Rally2 LVA

4. Nikolay Gryazin +1:12,5 Skoda Fabia RS Rally2 ANA

5. Lauri Joona +1:30,4 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

12. Mikko Heikkilä +4:28,7 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Älylamppu – Valaistuksen tulevaisuus

Älylamppu on valaistuksen vallankumous, joka yhdistää innovaation ja käytännöllisyyden. Sen älykkäät ominaisuudet tarjoavat mukautuvan valaistuksen, joka säästää energiaa ja lisää kodin mukavuutta. Voit säätää valaistusta älypuhelimella tai ääniohjauksella, luoda erilaisia valaistusskenaarioita ja jopa synkronoida sen musiikin tai elokuvien kanssa. Älylamppu edustaa valaistuksen tulevaisuutta, joka tuo valon ohjaamisen uudelle tasolle.

Tinder Suomi – Kohtaamisia digitaalisessa maailmassa

Tinder Suomi on suosittu deittisovellus, joka tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden löytää uusia ihmisiä digitaalisessa maailmassa. Sovellus perustuu sijaintiin ja etäisyyteen, joten voit löytää potentiaalisia kumppaneita läheltäsi. Tinderin käyttäjät voivat tutustua toisiinsa profiilien avulla ja päättää, onko heillä keskinäistä kiinnostusta. Tinder Suomi tarjoaa jännittäviä kohtaamisia ja mahdollisuuden löytää merkityksellisiä suhteita modernin teknologian avulla.

Mikä on OpenGPT?

OpenGPT on avoimen lähdekoodin projekti, joka pyrkii kehittämään ja jakamaan kehittyneitä tekoälymalleja. Sen ytimessä on GPT (Generative Pre-trained Transformer) -arkkitehtuuri, joka on edistynyt tekoälyjärjestelmä, joka perustuu syväoppimisen menetelmiin. GPT-malli kykenee luomaan tekstiä, vastaamaan kysymyksiin ja suorittamaan monia muita tehtäviä. OpenGPT:ssä avoin lähdekoodi mahdollistaa yhteisön osallistumisen ja kehittämisen, mikä edistää tekoälyn läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta.

Yksi kommentti artikkeliin ”EM-ralli: Heikkilän kova onni EM-sarjassa jatkui Ruotsissa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.