Ennakkosuosikit vahvoja Torniossa

Motocrossin tämän kauden kolmas SM-osakilpailu Torniossa ei tarjonnut suuria yllätyksiä, vaan ennakkosuosikit olivat odotetun vahvoja.

SML AMOQ SM-Motocross -sarjassa ovat vuorossa kauden pohjoisimmat osakilpailut, kun Torniossa Kaakamon crossiradalla ajetaan SM-pisteistä sekä lauantaina että sunnuntaina.

Pitkä lauantaipäivä käynnistyi MXD-luokan ensimmäisellä erällä. Noora Uro otti jälleen kerran startin nimiinsä, mutta pitkään Uro ei kärkipaikastaan saanut nauttia. Ensin ohi tuli Hanna Mertsalmi ja meni menojaan ajaen selkeään erävoittoon. Kohta ohi tuli myös Janette Mielonen, joka ajoi erän kakkoseksi. Erän lopulla kolmospaikalle nousi Hanna Reinola.

Toisen aloitti jälleen parhaiten Noora Uro, mutta Janette Mielonen nousi johtoon jo avauskierroksella. Mielosen johdolla mentiin muutama kierros, kunnes kärkipaikan otti avauserän tapaan Hanna Mertsalmi ajaen erän sekä päivän voittajaksi. Helpolla ei Mertsami voittoaan saanut, sillä Mielonen oli ruutulipulla toisena vajaan sekunnin kilpasiskolleen hävinneenä. Tämä tiesi Mieloselle myös yhteistulosten kakkossijaa. Erän ja koko päivän kolmas oli Carita Lomp.

Voittamaton Vehviläinen

MXC/A-luokan ensimmäisessä erässä mentiin alku Eeka Laaksosen johdolla. Toisella kierroksella kärkipaikan otti haltuunsa Vilho Vehviläinen ja piti tuon paikkansa maaliin saakka. Erän lopulla Laaksonen joutui päästämään vielä toiseksi ajaneen Nico Bystedtin ohitseen, Laaksosen ajaessa ruutulipulle kolmantena.

Toisessa erässä kärkipaikka vaihtui useaan otteeseen, kunnes kaukaa kärjen takaa hurjaa nousua tehnyt Vilho Vehviläinen otti sen itselleen ja ajoi erän sekä samalla koko päivän voittoon. Erän toinen oli muutaman kierroksen johdossakin ajanut Aleksi Pirinen. Kakkossija nosti Pirisen myös yhteistuloksissa toiseksi. Erän kolmanneksi nousi viimeisellä kierroksella Miko Mannila, mutta yhteistuloksissa kolmossijan kuittasi Nico Bystedt.

Hinderssonin hallintaa

MX125-luokassa Onni Jaakonsaari veti ensimmäistä erää neljä kierrosta, kunnes Kasimir Hindersson tuli ohi ja ajoi erän voittoon. Kolme kierrosta myöhemmin Jaakonsaari joutui antautumaan toisen kerran, kun Eelis Viemerö nousi erän kakkoseksi. Jaakonsaari ehti maaliin kolmantena.

Toista erää hallitsi Kasimir Hindersson lähdöstä maaliin, joten päivän kokonaisvoittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Erän kakkoseksi nousi melkoiselta takamatkalta sijoituksiaan parannellut Matias Miettinen. Samalla Miettinen nousi yhteistuloksissa kolmanneksi. Erän kolmas oli Onni Jaakonsaari ja se riitti yhteistuloksissa podiumin kakkospaikkaan.

Rainiolle parhaat pisteet

MX2-luokan avauserässä Nico Stenberg koki nyt kauden ensimmäisen tappionsa. Stenberg johti erää kuusi kierrosta, mutta hurjaa kyytiä takaa tullut Sampo Rainio nousi kärkeen, eikä enää paikastaan luopunut, vaikka Stenberg ahdistikin tiukasti. Maalissa kaksikon ero oli vajaat kaksi sekuntia. Erän kolmanneksi kiirehti Matias Vesterinen.

Toisessa erässä riitti tapahtumia. Ensin johti Matias Vesterinen, sitten Sampo Rainio, jälleen Vesterinen, kunnes lopulta hyvän nousun tehnyt Miro Varjonen tuli ja pesi koko porukan. Alun jälkeen viidenneksi tippunut Rainio pystyi vielä nousemaan erän kakkoseksi ja kolmas oli pitkään kakkossijallakin ajanut Hermanni Koskinen. Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Rainio. Podiumin kakkospaikan miehitti Varjonen ja päivän kolmonen oli toisessa erässä neljänneksi jätetty Vesterinen.

– Ensimmäisessä erässä oli hyvää taistelua Nicon (Stenberg) kanssa. Pystyin ajamaan omaa, rohkeaa ajoani koko erän ajan. Toisessa erässä kaaduin kaksi kertaa, mutta pystyin nousemaan siinäkin silti toiseksi. Olen tyytyväinen, Rainio iloitsi.

Haavisto otti omansa

MX1-luokan ensimmäisessä erässä näytti jo hetken siltä, että pistejohdossa olevan Jere Haaviston voittoputki katkeaa, kun startti epäonnistui, mutta mitä vielä. Takaa-ajajaksi joutunut Haavisto sai kuin saikin kärjessä ajaneen Juuso Matikaisen kiinni erän puolivälin jälkeen ja ajoi lopulta helpon tuntuisesti erän voittoon. Matikainen oli toinen ja kolmantena ruutulipulla oli Emil Silander.

Toinen erä oli kärjen osalta kuin ensimmäisen kopio. Juuso Matikainen johti jälleen alussa, mutta nyt Jere Haavisto nousi kärkeen huomattavasti nopeammin kuin ensimmäisessä erässä. Haavisto piti paikkansa maaliin saakka ja oli odotetusti päivän voittaja. Matikainen oli erän ja päivän kakkonen. Koska Emil Silander ajoi maaliin kolmantena, niin hän oli myös yhteistuloksissa kolmas.

– Jouduin tekemään ensimmäisessä erässä todella paljon töitä huonon startin takia, koska ohittaminen oli vaikeaa ja Juuso (Matikainen) pääsi todella kauas karkuun. Toinen erä oli jo helpompi, koska startti oli paljon parempi, Haavisto selvitti.

Kilpailut Kaakamon radalla jatkuvat sunnuntaina, jolloin ajetaan jälleen SM-pisteistä kaikissa luokissa. Starttipuomi kaatuu ensimmäisen kerran kello 11.00.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/643

—————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 3-4/7, 1.-2.7.2023
Polar Cross Moottorikerho ry
www.pcmk.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.