F-Cupin kesäkausi käynnistyy lauantaina Mäntsälässä

F-Cup Rallisarjan kesäkauden avaus ajetaan lauantaina 27.5.2023 Mäntsälässä. Rallybaron Mäntsälä Ralli on viiden osakilpailun sarjassa kolmas osakilpailu, joten kilpailupäivän aikana kausi ylittää puolenvälin. 

Talven osakilpailut ajettiin Tuurissa ja Ilomantsissa, Mäntsälän jälkeen ajetaan vielä Naantalin seudulla 16. syyskuuta sekä kauden päätös 7. lokakuuta Orimattilassa.

Kahdeksan erikoiskokeen reitti sisältää kolme soraerikoiskoetta jotka ajetaan kilpailun ensimmäisenä ja kolmantena lenkkinä. Keskimmäinen lenkki kilpailussa on suomalaisittain harvinaista herkkua, kun ajetaan kaksi asfalttierikoiskoetta. Asfalttierikoiskokeille mittaa kertyy yhteensä hieman alle 12 kilometriä, kaikkiaan erikoiskokeiden yhteismitta on 69,34 kilometriä.

Kilpailun lähtö, huoltoalue ja maali sijaitsevat Riihenmäen koululla Mäntsälässä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 10:01 ja maaliin ensimmäistä autoa odotetaan saapuvaksi iltapäivällä 16:30 aikoihin. Ensimmäisen kolmen erikoiskokeen jälkeen kilpailijat saavat käydä huoltoalueella hieman renkaita vaihtelemassa, arviolta noin puolenpäivän aikaan. Varsinainen huoltotauko on kuitenkin vasta viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen noin klo 13:40 alkaen.

Lemmetti kärjessä Nuotissa

Talven kisoista kenties mieleenpainuvimpina ovat olleet tiukat taistelut kategorioiden voitoista, sekä erityisesti Ilomantsista kärkinimiin lukeutuneiden isojen nimien ongelmat.

Kaksinkertainen mestari Joonas Lindroos joutui keskeyttämään BMW M3:n öljynpaineiden kadottua hypyn jälkiseurauksena, Miko Jalava puolestaan tuiskahti hankeen jumiin Toyota Starletillaan ja Markus Hellströmillä BMW M3:n voimansiirto alkoi ravistaa rajusti kesken voittotaiston viimeisellä erikoiskokeella. Voittoon ajoi lopulta Nuottikategorian sarjajohtoon samalla siirtynyt Mika Lemmetti, jolla ajokkina kuinkas muutenkaan, BMW M3.

Toisena pisteissä on väliluokan kärkinimenä Eetu Kortelainen Honda Civic Type R:llä ja tasapisteissä kolmosena pienestä luokasta Tuukka Kauppinen Ford Fiesta R2:lla. Asfalttikilpailuista eniten kokemusta on mahdollisesti vuosikausia kotimaisia rallisprinttejä kiertäneellä Lemmetillä, ratkaistaanko voitto jopa asfaltilla, se nähdään lauantaina. 

Högström ykkössuosikkina kotikisaan 

Yleisessä luokassa tilanne on mielenkiintoinen sikäli, että järjestävää seuraa Mäntsälän Moottorikerhoa edustava Juha Högström on ollut vahvassa vedossa ja starttaa kategorian pistejohdossa. Toyota Corolla GT:n kartanlukijan paikkaa miehittää tällä kertaa kokenut Pasi Törmä, kun normaalisti kyydissä istuva Juha Laaksonen on kilpailuorganisaation veturina, eli järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Sarjataulukossa lähimpänä uhkana Högströmillä on väliluokan kuljettaja Mika Ruohio Honda Civic Type R:llä. Vauhdillisesti kovimman uhkan talvella Högströmille loi ison luokan kärkinimenä starttaava Matias Valkonen BMW M3:llaan. Hänen rasitteenaan on kuitenkin luokan pieni osallistujamäärä; vaikka vauhti on ollut erinomaista, niin luokkavoitosta kertyviä pisteitä ei kerry samaan tahtiin kuin kategorian muissa luokissa. 

Kaksinkertainen mestari, Jonni Ruottunen Volvo 940:llaan on ollut perinteisesti kesällä vahva ja varmasti nytkin vauhti paranee talvesta. Mäntsälän omia miehiä Kristian Kärpästä Civicillään ja Jani Laaksosta VW Polollaan ei myöskään pidä unohtaa, kun kotikisaa ajetaan likimain takapihalla.

Kytölä ykköskuuma Senioreissa

Senioreissa tänä vuonna ainoat kahdesta kisasta pisteitä ansainneet kuljettajat ovat kymmenettä seniorimestaruuttaan metsästävä Kari Kytölä, joka ajaa BMW M3:lla isoimmassa kuutiotilavuusluokassa, sekä viime vuoden mestari Veli Kukkonen Ford Escort RS 2000:lla väliluokassa.

Pienimmän luokan pisteistä ajaa tällä kertaa vain Antero Sakselin Toyota Starletilla, jolla on vielä pistetili tältä kaudelta avaamatta. Kytölän pitkäaikainen kova kilpakumppani, takavuosien mestari Lasse Hirvijärvi on myös jälleen mukana BMW 125i Coupella ja tekee varmasti parhaansa ottaakseen mahdollisimman ison pistepotin.

Koljonen vs. Löfvik Junioreissa

Junioreissa yleiskilpailut olivat talvella kahden kauppaa. Tuurissa voiton vei Veeti Koljonen BMW 328i:llä, Ilomantsissa puolestaan Koljosen kotikisassa Joakim Löfvik vei BMW M3:llaan pidemmän korren. Tämä kaksikko ajaa isoimmassa luokassa ja syö samalla toisiltaan pisteitä jakaen samalla kategorian kärkipaikan. 

Kaksikon takana luokkansa kolmanneksi on molemmissa talvikisoissa ajanut Heikki Hosionaho M3:llaan ja on sen myötä sarjan nelosena. Pienimmän luokan valtias on ollut Tommi Lämsä Toyota Starletillaan ja siitä osoituksena on sarjan kolmostila. Lämsälle on luvassa haastetta ainakin kotikisaa ajavilta Sami Laurilalta, Aki ja Antti Laakkiolta sekä Ville Andergårdilta, joilta kaikilta talvikausi meni osittain pieleen.

Rönnemaalle ei haastajia nelivetoihin

Nelivetojen ainoa osallistuja tällä kaudella on ollut Tomi RönnemaaTero Rönnemaa KIA Rio N5:lla. Mäntsäläänkään ei sarjassa ajettavan luokan puolelle valitettavasti kilpakumppaneita ilmestynyt, joten autokunta varmasti vertailee vauhtiaan lisäluokkien puolella ajaviin nelivetoihin.

Kilpailuun ilmoittautuneet »
Sarjasäännöt 2023 »

F-Cupin kalenteri kaudella 2023

11.2. Tuuri Ralli (Alavuden UA)
11.3.  Ilomantsi Ralli (Keski-Karjalan UA)
27.5.  Mäntsälä Ralli (Mäntsälän Moottorikerho)
16.9.  Rantaralli, Naantali (Naantalin Seudun UA)
7.10.  Orimattila Ralli, Orimattila  (Orimattilan UA)

F-Cup pistetilanne: 2/5 osakilpailua

Nuotti
1. Mika Lemmetti 48p 
2. Eetu Kortelainen 42p
3. Tuukka Kauppinen 42p 

Yleinen
1. Juha Högström 51p
2. Mika Ruohio 47p
3. Matias Valkonen 39p

Seniorit
1. Kari Kytölä 40p
2. Veli Kukkonen 36p
3. Mikko Raiski 19p

Juniorit
1. Joakim Löfvik 48p
2. Veeti Koljonen 48p
3. Tommi Lämsä 38p 

Neliveto
1. Tomi Rönnemaa 30p 

Kaikki pisteet »

RallyBaron Mäntsälä Ralli -info, reitti & aikataulu

RallyBaron Mäntsälä Rallissa ajetaan lauantaina 27.5. kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joille mittaa kertyy yhteensä 69,34 kilometriä. Kilpailun erikoisuutena on, että erikoiskokeet 4 ja 5 ajetaan asfalttipinnalla. 

Rallin kilpailukeskus, huoltoparkki sijaitsevat Mäntsälässä Riihenmäen koululla. Koululta tapahtuu myös kilpailun lähtö klo 10 alkaen ja samaan paikkaan palataan viettämään maalijuhlallisuuksia klo 16:40 alkaen. 

Kilpailun aikataulu

Lauantai 27.5.

10:01 Lähtö Riihenmäen koulu 
10:33 EK1 / 7,08 km
10:54 EK2 / 12,66 km 
11:22 EK3 / 8,98 km 
12:45 EK4 / 6,40 km
13:09 EK5 / 5,50 km
13:43 Huolto Riihenmäen koulu
15:15 EK6 / 7,08 km
15:36 EK7 / 12,66 km
16:04 EK8 / 8,98 km
16:42 Maali Riihenmäen koulu

Lipunmyynti alkaa pe 26.5.2023 klo 18.00, liikkeiden aukioloaikojen puitteissa.

Juustoportti Mäntsälä, Shell Mäntsälä P, Neste Tuuliruusu, Kahvila Suikero (Neste Mäntsälä), Cafe Silja Marie (SEO Monninkylä) Karttapaketin hinta 15€. Sisältää sisäänpääsyn kahdelle henkilölle erikoiskokeille. Lapset alle 12v. ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Yksi kommentti artikkeliin ”F-Cupin kesäkausi käynnistyy lauantaina Mäntsälässä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.