F1 Singapore ja Alfa Romeo tallin mietteen aika-ajon jälkeen

Alfa Romeo F1 -tiimi jäiniukasti ulos Q2:sta Singaporen Grand Prix’n aika-ajoissa, Valtteri Bottas saavutti 16. nopeimman ajan, ennen tiimikaveriaan Zhou Guanyuta, joka oli 19:s. Marina Bay Circuitilla oli vaikea sessio tiimille: molemmat kuljettajat pyrkivät parantamaan asemiaan huomenna kilpailuvauhdilla ja strategialla, kun tiimi pyrkii nousemaan pisteille.

Tänään oli kyse renkaiden pidon saamisesta, emmekä pystyneet tekemään sitä viimeisen harjoituksen jälkeen. Näyttää siltä, että emme pystyneet seuraamaan radan kehitystä, mikä tarkoitti, että emme olleet oikeassa asetusikkunassa aika-ajon aikana. Kuljettajien kierrokset Q1:ssä olivat hyviä, merkittäviä virheitä ei ollut, mutta vauhtia päästä Q2:een ei yksinkertaisesti ollut: tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kamppailemme kaiken potentiaalimme hyödyntämisessä yhdellä kierroksella, ja meidän on analysoitava tämä ongelma perusteellisesti ja päästävä sen juurille. Silti huomenna on kaikki pelissä: olemme nähneet viime kilpailuissa, kuinka voimme nousta takaisin pohjalta, ja tavoitteemme on oltava sama sunnuntaina. Mahdollisuuksia tulee olemaan, ja meidän on hyödynnettävä ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja:

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP3: 18th / 1:33.540 (26 kierrosta)
Q1: 16th / 1:32.809 (9 kierrosta)

Kierrokseni tänään olivat itse asiassa hyviä, mutta meiltä puuttui jotain päästäksemme Q2:een. Löysin hieman liikennettä viimeisen kierrokseni loppupuolella, mutta kokonaisuudessaan näyttää siltä, että olemme menettäneet hieman vauhtia verrattuna eiliseen, ja jouduimme tekemään joitain kompromisseja asetuksissa. Tuntui siltä, ettemme pystyneet puristamaan paljoa irti autostamme, mikä on melko turhauttavaa, sillä eilen näytti siltä, että olimme rakentamassa jotain hyvää. Huomenna tulee olemaan pitkä päivä, ja edistyminen ei tule olemaan helppoa; meidän on keskityttävä saamaan paras mahdollinen hyöty strategiastamme ja mistä tahansa tilanteesta, joka saattaa ilmetä. Tämä on kuitenkin katurata, ja olemme nähneet täällä menneisyydessä joitain arvaamattomia tilanteita: jos pelaamme korttimme oikein, meillä saattaa silti olla mahdollisuus saada hyvä tulos huomenna

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 03/Ferrari)
FP3: 19th / 1:33.637 (24 kierrosta)
Q1: 19th / 1:33.258 (9 kierrosta)

Odotimme hieman enemmän tänään, mutta reiluuden nimissä Q2:een pääseminen olisi ollut vaikeaa. Olla 19:s on pettymys, mutta se kuvastaa vaikeaa sessiota. En ollut mukava auton kanssa ja oli todella vaikeaa saada puhdas kierros kasaan: kun et tunne olosi hyväksi tällaisella radalla, et pysty rakentamaan jatkuvuutta ja lopulta maksat siitä hinnan. Meidän täytyy ymmärtää, missä menimme pieleen: ei tule olemaan helppoa takaa huomenna, mutta kaikki on vielä auki täällä. Voimme silti edetä ja tulee olemaan mahdollisuuksia, myös strategian avulla, saada etumatkaa. Ei pidä koskaan sanoa ei koskaan, annamme kaikkemme saadaksemme tuloksen.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-singapore-grand-prix-saturday

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.