Formulakausi 2021

Samalla kun saamme lukea isoista medioista kuinka Hamiltonin sopimusasiat eivät olekaan Mercedeksen kanssa niin itsestään selviä, on kauden aloitus entistä lähempänä. Missä kausi aloitetaan ja koska, on kuitenkin vielä epäselvä.

Tulevan kausi on formuloiden 72. kausi ja mikäli Hamilton saa sopimuksen, on hän tulevankin kauden mestarisuosikki, jollei sitten Bottas ole juonut jotain taikajuomaa talvilomansa aikana Lapissa ollessaan.

Formulafaneille kausi 2021-22 tulee tarjoamaan ennätyksellisen määrän kisoja, mikäli maailmantilanne vain sen mahdollistaa. Tulossa on peräti 23 kisaa ja ensimmäinen Australiassa maaliskuussa, mutta nyt tämä ensimmäinen kisa on kysymysmerkin alla.

NetBet vedonlyönti kuten muutkin vedonlyöntioperaattorit ovat jo valmiina avaamaan eri kisojen kohteet ja formulafanaatikot päästetään jälleen spekuloimaan, kuka voittaa ja kuka nousee palkintopallille missäkin kisassa, ja voittaako Hamilton ja Mercedes-Benz jälleen yhden mestaruuden?

Kisakalenterissa on kuitenkin yksi tyhjä paikka, Vietnamissa ei ajeta ainakaan vuonna 2021. Vietnamin GP:n poistuminen jätti aukon, joka täytettäneen jollain vuoden 2020 sirpaleista kalenteria paikanneella kisalla (Imola, Portimao tai Mugello).

F1-Kisakalenteri 2021

Tällä hetkellä tulevan kauden kalenteri on tällainen:

21. maaliskuuta: Australia

28. maaliskuuta: Bahrain

11. huhtikuuta: Kiina

25. huhtikuuta: ilmoitetaan myöhemmin

9. toukokuuta: Espanja

23. toukokuuta: Monaco

6. kesäkuuta: Azerbaidzhan

13. kesäkuuta: Kanada

27. kesäkuuta: Ranska

4. heinäkuuta: Itävalta

18. heinäkuuta: Britannia

1. elokuuta: Unkari

29. elokuuta: Belgia

5. syyskuuta: Hollanti

12. syyskuuta: Italia

26. syyskuuta: Venäjä

3. lokakuuta: Singapore

10. lokakuuta: Japani

24. lokakuuta: Yhdysvallat

31. lokakuuta: Mexico City

14. marraskuuta: Sao Paulo

28. marraskuuta: Saudi-Arabia

5. joulukuuta: Abu Dhabi

Viime kauden tapahtumat kuitenkin jo osoittivat, että mikään ei ole varmaa ennenkuin autot oikeasti lähtevät matkaan valojen sammuttua lähtösuoralla.

Seuraa heitä

Uusi kausi tuo kisojen mukana myös paljon uutta seurattavaa. On sekä uusia, että palaavia kuskeja.

Saako Lewis Hamilton sorvattua itselleen sopimuksen, ja mikäli ei, kuka olisi hänen tilallaan ja pystyykö Valtteri Bottas tällä kaudella haastamaan ykköskuskin paikan? Ferrarille tuleva Carlos Sainz Jr haastanee Leclercin ykköspaikasta, mutta onko kuitenkin niin että Charles Leclerc on Ferrarin numero Uno?

Entä kauden 2021 Red Bull, onko todellakin niin, että koko organisaatio on rakennettu Max Verstappenin menestykselle, vai näyttääkö Sergio Perez, että näin ei todellakaan ole?

Daniel Ricciardon siirtyminen nousevaan tiimiin eli McLarenille saattoi olla hyvä siirto, nyt Lando Norriksen kanssa tiimillä on nuoruutta ja kokemusta ajajissaan.

Alpine talli eli Renault lähtee kauteen paluun tekevän Fernando Alonson ja vaihtelevasti formuloissa esiintyneen Esteban Oconin kanssa, ja AlphaTauri luottaa Pierre Gaslyyn, mutta tuo hänen rinnalleen Yuki Tsunodan uutena kasvona formuloissa tällä tasolla.

Sen sijaan Aston Martin on mielenkiintoinen sillä Sebastian Vettel saa mahdollisuuden tallissa näyttää, kuinka hyvä hän oikeasti on ja hänen kanssaan Lance Stroll tuo oman kanadalaisen tyylinsä. Entä sitten Alfa Romeo, joka yhtenä harvoista talleista luottaa kauden 2020 kaksikkoonsa eli Räikköseen ja Giovinazziin, tuleeko tällä kaudella enemmän pisteitä? Haas-talli sen sijaan laittaa tuleen kaksi keltanokkaa kun tallin autoja lähtevät kehittämään eteenpäin kisakuskeina Mick Schumacher ja Nikita Mazepin, joilta ei hirveitä tällä kaudella odoteta, kuten ei Williamsin Russelilta eikä Latifilta, vaikka tiedossa on, että vuonna 2022 Williams on entistä enemmän Mersun satelliittitalli.

Tulevaisuus ja formulat

Jos aiemmin oli ajatuksena Mercedeksen lähteminen pois formuloista, ei se tapahdu ainakaan moottorivalmistajan ominaisuudessa, sen kertoo jo Williamsin päätös liittyä entistä enemmän Mercedeksen kanssa kaudelle 2022.

Formuloissa siis ajetaan vähintään seuraavat vuodet, autojen taas muuttuessa tämän kauden jälkeen, mutta muuten formuloiden tulevaisuus on iso kysymysmerkki. Miten jatkuu e-formuloiden kasvu, ja ajettiinhan juuri e-urheilussakin Formuloiden mobiilimestaruudesta!

Mitä formulakuski tienaa?

Otetaan nämä uudet kuskit: Mick Schumacher saa tulevasta kaudesta palkkaa 600 000 euroa. Puolet tästä summasta maksaa Ferrari, jonka juniorikuljettaja saksalainen on. Toisen osion maksavat miehen henkilökohtaiset tukijat, sen sijaan Nikita Mazepinin perhe maksaa tallille ajopaikasta noin 20 miljoonaa euroa. Tulevan kauden palkkatiedot ovat pitkälti vielä arvioiden varassa, mutta viime vuonna eli 2020 Hamilton, Vettel ja Verstappen yhdessä kuittasivat yli 100 miljoonaa euroa, Bottaksen jäädessä palkkatilaston kuudenneksi vain 7,5 miljoonan euron palkallaan, jopa Kimi Räikkönen tienasi pisteisiin verrattun paremmin kuin Bottas saaden neljän miljoonaa euroa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.