FRC-kauden rokein osakilpailu ajetaan tulevana viikolla Seinäjoella

  • Seinäjoen Vauhtiajot ajetaan 22.-23.7.  
  • Mukana ovat FRC:n luokat V1600 ja Legends sekä avoin GT- ja vakioautoluokka.  
  • Mukana on yhteensä 68 kilpailijaa. 

Finnish Racing Championshipin avauskausi jatkuu perinteisillä Seinäjoen Vauhtiajoilla 22.-23.7. Kauden ainoalla katuradalla ajavat FRC:n luokat V1600 ja Legends. Lisäksi vauhtia tarjoavat Touring Car Open ja GT Open -luokat, joissa on mukana kattaus Rata SM -luokkien kalustoa V8 Thundereista alkaen. 

V1600-luokassa Seinäjoelle suunnataan hallitsevan mestarin Simo Rauhalan komennossa. Kaksoisvoiton edellisestä osakilpailusta Kemorasta napannut tamperelainen Mini-kuljettaja johtaa sarjaa 34 pisteen erolla ennen Toyota-kuljettaja Aapo Skaffaria sekä niin ikään Minillä kilpailevaa Kokkolan Oskar Dahlbackaa. Kotikilpailuaan Seinäjoella ajaa myös SM-pisteissä neljäntenä oleva Niko Kalliokoski. Kilpailun järjestävää Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustavat Ford Fiesta-kuljettajat Tuomo Kantala sekä Miro Loppi. Kaikkiaan V1600-autoja nähdään radalla 18 kappaletta.  

Legendseissä on odotettavissa ruuhkaa kuin neljältä iltapäivällä, kun yhteensä 39 autoa ampaisee kahdessa ruudukossa kapealle katuradalle. Motoparkin toisen osakilpailun jälkeen SM-pisteissä johtaa Hyvinkään Henri Tuomaala kuuden pisteen erolla lappeenrantalaiseen Marko Kilpiään, joka johtaa luokan sisäistä Master-luokkaa. Kurikan Tuomas Plosila on kolmenkymmenen pisteen päässä Tuomaalasta kolmantena, ja neljäntenä on tasaisen alkukauden ajanut helsinkiläinen Sakari Mäkilä. Viiden kärjen täydentää Semi-Pro –luokkaa johtava Nico Tikkinen Äänekoskelta.  

Suomen ratojen tehokkainta kärkeä edustaa kauhajokelaisen Relaa Racingin Raimo Niemen Porsche 911 GT3 Cup, joka nähdään Open GT –luokassa. Uusimman 992-sukupolven Porschen seurana radalla on kaksi V8 Thunder –luokan autoa, Tuomas Koirasen Ford Mustang sekä Antti Punkarin Chevrolet Camaro, sekä kolme BMW Xtreme Race –luokan kilpa-autoa. Tehoa löytyy myös viikonlopun aikana ajettavista näytösajoista, joissa nähdään EuroNascar –kalustoa sekä Formula 3 –luokan autoja.

Seinäjoen Vauhtiajot ajetaan noin 2,1 kilometriä pitkällä katuradalla. 20-vuotisjuhliaan viettävä tapahtuma järjestetään 20.-23.7., ja kilpailut ajetaan 22. ja 23.7. Tapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä, ja lippuja voi ostaa myös tapahtuman porteilta. Mukana on myös suuri kattaus kotimaan eturivin artisteja sekä ulkomaisia vahvistuksia. 

SM-pistetilanne ennen Vauhtiajoja:

V1600 SM

1. Simo Rauhala       165       Mini One

2. Aapo Skaffari         121      Toyota Auris

3. Oskar Dahlbacka   115      Mini One

4. Niko Kalliokoski      113     Kia Pro Ceed

5. Miio Nurminen        110     Toyota Auris

Legends SM

1. Henri Tuomaala      473     Pro

2. Marko Kilpiä            467     Masters

3. Tuomas Plosila       443     Pro

4. Sakari Mäkilä          416     Pro

5. Nico Tikkinen          402     Semi-Pro

Finnish Racing Championship on suomalaisen rata-autoilun huippusarja,
jonka pääluokkana on uusi TCR Finland -luokka.

finnishracingchampionship.fi

FRC Facebookissa

FRC Instagramissa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.