Haavisto suosikkina Siilinjärvelle

Motocrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Siilinjärvellä. Ehdoton ennakkosuosikki on Jere Haavisto, joka ajaa Hamulan radalla molempina päivinä.

SML AMOQ SM Motocross -sarjan toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Siilinjärvellä, Hamulan motocrossradalla. Kilpailun järjestäjänä toimii Siilinjärven Vesa ry. Lauantaina SM-pisteistä ajetaan vain MXC/A-luokassa. Muut lauantaina radalla nähtävät luokat ovat kansalliset MX TOP250 Open -luokat, joita on kaikkiaan neljä A, B, C ja D.

Lauantain ainoa SM-luokka on MXC/A, jossa on mukana 25 ilmoittautunutta. Vilho Vehviläinen ja Eeka Laaksonen ovat tasapistein SM-sarjan kärjessä avauskilpailun jälkeen. Nyt Vehviläinen ajaa kotiradallaan, joten antaako se pienen edun, jää nähtäväksi. Mukana on koko maan parhaimmisto, joten odotettavissa on mielenkiintoinen kilpailu.

Päivän neljästä kansallisesta lähdöstä mielenkiintoisin on MX TOP250 Open A -luokan kilpailu, jossa mukana on myös paljon sunnuntaina SM-pisteistä ajavia kuljettajia, nimekkäimpänä luonnollisesti maan tämän hetken ykkösnimi Jere Haavisto.

SM-lähdöt sunnuntaina

Sunnuntaina on vuorossa pelkästään SM-lähtöjä. Päivä käynnistyy MXD-luokan kilpailulla, johon on ilmoittautunut 23 kilpailijaa. Hallitseva mestari Melissa Mäntylä voitti molemmat erät myös kauden avauksessa Tampereella, joten hän lähtee kisaan ennakkosuosikin viitta hulmuten. Tiukin vastus tulee varmasti Hanna Mertsalmelta, Janette Mieloselta ja Noora Urolta.

MX125-luokkaan on ilmoittautunut 51 kilpailijaa, joista kisaeriin mukaan pääsee aika-ajon 40 nopeinta. Ykkössuosikkina Siilinjärvelle tulee molemmat erät SM-avauksessa voittanut Kasimir Hindersson. Hän ajaa myös lauantaina MX TOP250 Open A -luokan kilpailun. Hinderssonin suosikkiasemaa yrittävät horjuttaa ainakin Saku Mansikkamäki, Eelis Viemerö, Onni Jaakonsaari ja Santeri Oinonen.

MX2-luokassa SM-pisteistä on ilmoittautunut taistelemaan 31 kilpailijaa. Avauskisan vei hieman yllättäen nimiinsä Nico Stenberg, joten on mukava nähdä, jatkuuko vauhti Hamulassa yhtä kovana. Kovaa Hamulassa on joka tapauksessa mentävä, siitä pitävät huolen ainakin Sampo Rainio, Mauno Nieminen ja Eliel Lehtinen.

Päivä päättyy MX1-luokan kilpailuun, jossa ehdoton ykkössuosikki on Jere Haavisto. Podiumpaikkoja havittelevat myös Emil Silander, Juuso Matikainen ja Pekka Nissinen.

Kilpailuerät Hamulassa alkavat kumpanakin päivänä kello 11.30.

Kilpailun lippuja myydään portilla. Lippu maksaa molempina päivinä 10 euroa. Katsojille löytyy pysäköintitilaa Hamulan motocrossradan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalta pellolta, josta on lyhyt kävelymatka radalle.

Hamulan motocrossrata sijaitsee osoitteessa Koivusaarentie 94, 71780 Hamula.

—————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 2/7, 17.-18.6.2023
Siilinjärven Vesa ry
Koivusaarentie 94, 71890 Hamula
www.siive.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.