Haaviston dominointi jatkuu SM-motocrossissa

Jere Haaviston voittoputki jatkui Karkkilassa. Muita luokkavoittajia olivat Aleksi Pirinen, Eelis Viemerö ja Matias Vesterinen

SML AMOQ SM Motocross -sarja jatkui Karkkilassa SM-luokkien merkeissä. Vaikka pikku sadekuuro yli pyyhkäisikin, niin keli oli hyvä ja rata lauantaiseen verrattuna suorastaan loistava. Radalle pääsivät neljän eri SM-luokan kilpailijat. Ensimmäisenä radalla oli luokka MXC/A.

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Nico Bystedt, mutta Aleksi Pirinen otti kärkipaikan jo ensimmäisellä kierroksella. Myös Onni Kämäri ohitti Bystedtin samalla kierroksella. Tässä järjestyksessä jatkettiin pitkään, kunnes Miko Mannila ohitti Bystedtin ja nousi kolmanneksi. Maaliin tultiin järjestyksessä Pirinen, Kämäri ja Mannila.

Toisen erän startin vei nimiinsä Onni Kämäri, perässään Elias Villanen ja Aleksi Pirinen, joka nousi kohta kärkeen. Toisella kierroksella kakkospaikan otti avauserässä neljänneksi sijoittunut Vilho Vehviläinen. Kolmospaikalla käväisi usea kuljettaja, kunnes sen otti haltuunsa välillä jo seitsemänneksi pudonnut Kämäri. Erän loppupuolella Vehviläinen ohitti johdossa olleen Pirisen ja ajoi erän voittoon. Pirinen sijoittui toiseksi ja Kämäri oli maalissa kolmantena.

Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Pirinen, toiseksi sijoittui Vehviläinen ja kolmas oli Kämäri.

Viemerö nousi pistejohtoon

MX125-luokan avauserä käynnistyi Simo Koskisen johdolla. Arttu Sahlsten oli toisena, mutta joutui jo toisella kierroksella päästämään Eelis Viemerön ohitseen. Erän loppupuolella Onni Jaakonsaari ohitti Sahlstenin ja nousi kolmanneksi. Maaliintulojärjestys ratkesi vasta viimeisellä kierroksella kun Viemerö ohitti Koskisen ja nousi erän voittoon. Koskinen oli toinen ja Jaakonsaari kolmas.

Toisessa erässä Onni Jaakonsaari meni startista kärkeen ja ajoi myös ykkösenä ruutulipulle. Kaksi ensimmäistä kierrosta kärkipaikoista taisteltiin tosissaan, kunnes kakkospaikalla oli Eelis Viemerö ja kolmantena Simo Koskinen. Tämän jälkeen tilanne säilyi ennallaan erän loppuun saakka.

Yhteistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Viemerö, Jaakonsaari ja Koskinen. Samalla Viemerö nousi myös SM-pistejohtoon.

Voittovuorossa Vesterinen

MX2-luokan avauserässä parhaan startin otti Nico Stenberg, mutta Matias Vesterinen nousi nopeasti kärkeen. Stenberg jatkoi toisena ja kolmospaikalla ajoi Mauno Nieminen. Vähän ennen erän puoliväliä toiseksi nousi Miro Varjonen. Nieminen jatkoi kolmantena ja Stenberg putosi neljänneksi. Vesterinen voitti erän, mutta joutui todella tiukalle Varjosen kanssa. Maalissa kaksikon ero oli 0.8 sekuntia. Nieminen oli ruutulipulla kolmantena.

Toisessakin erässä Matias Vesterinen aloitti parhaiten, mutta menetti hyvin nopeasti johtopaikkansa ensimmäisessä erässä diskauksen kokeneelle Sampo Rainiolle. Rainio ei enää paikastaan luopunut, vaan ajoi erän voittoon. Mauno Nieminen ajoi maaliin toisena ja Vesterinen oli erän kolmas.

Päivän voiton kuittasi Vesterinen, toiseksi sijoittui Nieminen ja kolmas oli eräsijat 2 ja 5 ajanut Miro Varjonen.

Haaviston dominointi jatkuu

MX1-luokan ensimmäisen erän alkutahdit löi Emil Silander. Jere Haavisto oli toisena ja Juuso Matikainen kolmantena. Kolmannella kierroksella Haavisto nousi kärkeen ja seuraavalla kierroksella oli Matikaisen vuoro ohittaa Silander. Haavisto piti johtopaikkansa maaliin saakka, mutta erän loppupuolella Silander ohitti Matikaisen ja ajoi maaliin toisena. Matikainen oli erän kolmas.

Myös toinen erä käynnistyi tutun kärkikolmikon johdolla. Tällä kertaa aloitettiin järjestyksellä Juuso Matikainen, Emil Silander ja Jere Haavisto. Tässä järjestyksessä mentiin kolme kierrosta, sitten Haavisto ohitti Silanderin ja nousi toiseksi. Kolme kierrosta myöhemmin oli Matikaisen vuoro antautua. Loppuerän aikana järjestys ei enää vaihtunut, joten maaliin tultiin järjestyksessä Haavisto, Matikainen ja Silander.

Jere Haavistolle ei siis vieläkään löytynyt pysäyttäjää, ja hän johtaa SM-sarjaa maksimipistein voitettuaan myös tämän Karkkilan kilpailun. Päivän kakkonen oli Juuso Matikainen ja kolmantena podiumille nousi Emil Silander.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan 26.-27.8. Heinolassa.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/650

—————————————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 5/7, 5.-6.8.2023
Karkkilan Moottorikerho ry
www.karkkilanmoottorikerho.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Haaviston dominointi jatkuu SM-motocrossissa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.