Haaviston voittoputki jatkuu SM-crossissa

Jere Haaviston voittoputki sai jatkoa Heinolassa. Muita voittajia olivat Melissa Mäntylä, Kasimir Hindersson ja Mauno Nieminen.

SML AMOQ SM-Motocrossin toiseksi viimeinen osakilpailu Heinolassa tarjosi hienoja voittotaisteluita. SM-mitalien kohtalo jäi kuitenkin sarjan päätöksen Orimattilaan, joka tietysti sarjaa ajatellen hyvin sopiikin.

MXD-luokan ensimmäisessä erässä puomilta irtosi jälleen kerran parhaiten Noora Uro. Melissa Mäntylä osoitti kuitenkin, että alkukaudesta tapahtunut loukkaantuminen ei vauhtiin vaikuttanut, vaan nousi nopeasti kärkeen ja alkoi karata muilta. Vauhti ja kunto kestivät hienosti erän loppuun ja Mäntylä ajoi selkeään erävoittoon. Kakkossijasta käytiin tiukka kisa sarjan kärkikaksikon Janette Mielosen ja Hanna Mertsalmen välillä. Ensin edellä oli Mielonen, sitten toiseksi nousi Mertsalmi, mutta teki erän lopussa pienen virheen ja menetti kakkospaikkansa jälleen Mieloselle. Mertsalmi ehti maaliin kolmantena.

Toinen erä käynnistyi Hanna Mertsalmen johdolla ja hänen johdollaan se myös päättyi. Mertsalmi vei erää lähdöstä maaliin. Janette Mielonen ajoi lähes puoliväliin asti toisena, mutta teki virheen ja tippui kärkitaistelusta. Kakkospaikalle nousi huonon alun jälkeen Melissa Mäntylä ja erän kolmanneksi kiirehti Sonja Matikainen.

Yhteistuloksissa voiton otti Melissa Mäntylä, toiseksi sijoittui Hanna Mertsalmi ja kolmantena podiumille nousi kummassakin erässä neljänneksi ajanut Carita Lomp.

Hindersson hallitsi

MX125-luokassa avauserän aloitti parhaiten Kasimir Hindersson. Tiukasti tuntumassa ajoivat Eemil Ruuth, Onni Jaakonsaari ja Simo Koskinen. Kilpailu oli huipputiukka, sillä kärkinelikko takoi kierros toisensa jälkeen jokseenkin tasavertaisia kierrosaikoja, eikä järjestys vaihtunut ennen kuin aivan lopussa. Hindersson ajoi erän voittoon ja teki lopussa reilumman eron muihin. Jaakonsaari onnistui viimeisellä kierroksella nousemaan erän kakkoseksi ja Ruuth joutui tyytymään kolmanteen sijaan kaksi sekunnin kymmenystä hitaampana.

Toisessa erässä Hindersson jyräsi vastustamattomasti kärjessä lähdöstä maaliin ja otti erävoiton yli 20 sekunnin marginaalilla. Simo Koskinen ajoi puolestaan koko erän ajan kakkospaikalla. Onni Jaakonsaari ajoi erän puoliväliin asti kolmantena, mutta sitten jäi kisa kesken ja kolmospaikalle nousi Eemil Ruuth. Tämän jälkeen kärjen järjestys ei enää muuttunut.

Päivän voiton otti kahdella erävoitollaan Kasimir Hindersson. Toiseksi sijoittui sarjan parhaan suorituksensa ajanut Eemil Ruuth. Podiumin kolmospaikan miehitti Simo Koskinen.

Tiukka voittotaistelu

MX2-luokassa avauserän parhaan startin otti kotiradallaan ajanut Sampo Rainio. Hän sai peräänsä Jere Rönkön ja Mauno Niemisen. Heti alkuvaiheessa Rönkkö joutui päästämään Niemisen ohitseen ja sen jälkeen mentiinkin lähes erän loppuun asti tässä järjestyksessä. Rainio ajoi erän voittoon johtaen koko ajan, vaikka Nieminen tiukasti ahdistikin. Nieminen oli ruutulipulla toisena ja kolmossija vaihtui pari kierrosta ennen maalia kun kolmanneksi nousi Hermanni Koskinen.

Toisenkin erän aloitti parhaiten Sampo Rainio. Mauno Nieminen oli toisena ja Jere Rönkkö kolmantena. Eliel Lehtinen nousi kuitenkin nopeasti kolmanneksi. Järjestys säilyi samana erän puoliväliin asti, kunnes Niemisen jahti onnistui ja Rainio joutui taipumaan kärjestä kakkospaikalle. Nieminen ajoi hienon erän ja otti selkeän erävoiton. Rainio pysyi kakkospaikalla ja Lehtinen ajoi kolmanneksi.

Yhteistuloksissa Nieminen ja Rainio päätyivät tasapisteisiin, mutta päivän voiton otti Nieminen jälkimmäisen erän voittonsa ansiosta. Voitto oli Niemiselle sarjan ensimmäinen. Rainio sijoittui toiseksi ja kolmas oli eräsijoilla 3 ja 4 Hermanni Koskinen.

Haavisto voitti jälleen

MX1-luokan ensimmäinen erä käynnistyi Jere Haaviston johdolla. Juuso Matikainen oli toisena ja Tomi Siro kolmantena. Järjestys säilyi samana pitkään, mutta vähän ennen erän puoliväliä heikon alun jälkeen kohti kärkeä noussut Emil Silander ohitti Siron ja nousi kolmanneksi. Tämän jälkeen ei järjestys kärjessä enää vaihtunutkaan, vaan Haavisto ajoi erävoittoon. Matikainen oli toinen ja Silander kolmas.

Toisen erän startin vei Juuso Matikainen, mutta Emil Silander otti johtopaikan jo avauskierroksella. Myös Jere Haavisto ohitti Matikaisen ja lähti hiillostamaan Silanderia. Hiillostus jatkui kunnes Silander teki virheen. Haavisto nousi kärkeen ja Matikainen kakkospaikalle. Haavisto meni kärjessä menojaan, mutta Matikainen ja Silander kisasivat tosissaan kakkossijasta. Silander käväisi vielä kertaalleen kakkospaikalla, mutta ruutulipulle Matikainen ehti kuitenkin selkeästi ennen Silanderia.

Koska järjestys oli kummassakin erässä täysin sama, niin myös podiumille noustiin järjestyksessä Jere Haavisto, Juuso Matikainen ja Emil Silander.

Haavisto on nyt voittanut sarjan kaikki tähän mennessä ajetut erät. Seuraava jännityksen kohde onkin, pystyykö Haavisto viemään Suomen mestaruuden häviämättä erääkään. Se ratkeaa sarjan päätöksessä Orimattilassa 10. syyskuuta.

Päivän kaikki tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/655

——————————————————————————-

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 6/7, 26.-27.8.2023
Heinolan Moottorikerho ry
www.hemk.net

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.