Historic Grand Race 20.–21.8. Ahvenistolla – historic racingin vuoden kohokohta

Historic Grand Race – moottoriurheilukilpailu, jossa nostalgia ja nykypäivä kohtaavat

Historiallisten kilpa-autojen kauden pääkilpailu, Historic Grand Race kilpaillaan 20.–21. elokuuta 55 vuotta sitten avatulla Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Tämä Suomen suurin autojen asvalttiratakilpailu on osa Gulf Historic Race Cupia ja tähän mennessä sen kahdeksasta osakilpailusta on ajettu puolet.

Lähemmäs kaksisataa eri puolilta Suomea ja Ruotsia tulevaa kuljettajaa kilpailee eri vuosikymmeniltä tulevalla kilpurikalustolla 50-luvun lopulta alkaen. Mukana on niin vakio-, erikoisvakio-, GT- ja GTS-autoja kuin formuloita sekä kilpaurheiluautojakin. Mini Cooperit, Lotus Cortinat, GTE Kadettit, Twincam Escortit, 911 Porschet, Mustangit, Formula Veet ja monet muut entisaikojen autot taittavat kurveihin ja kiitävät suorilla Ahveniston vaativalla radalla. Moottoriurheilun aikamatkalle vievistä kilpureista osa on kiertänyt rataa jo aktiivikilpa-aikakautenaan ja osa on rakennettu entisaikojen kilpaluokkien sääntöjen mukaan. Lauantaina kellotetaan aika-ajoissa lähtöpaikat ensimmäisiin viikonlopun lähtöihin, joista noin puolet ajetaan lauantaina ja puolet sunnuntaina. Kaiken kaikkiaan kilpastartteja tulee olemaan ainakin kuusitoista.

Moottoriurheilun lisäksi tapahtumasssa pääsee tutustumaan autoklassikoihin yläkatsomon näyttelyparkissa. Täällä on esillä satakunta autoharrastajien museoajoneuvoikäisiä harrasteajoneuvoja molempina päivinä.

Historic Grand Racella ja sitä järjestävällä Suomen suurimpiin autourheiluseuroihin lukeutuvalla Historic Race Finland ry:llä on yli kolmekymmenvuotiset perinteet suomalaisessa moottoriurheilussa. Yhdistys vaalii historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja. Sen masinoimaan Gulf Historic Race Cupiin osallistuu vuosittain parisataaa kilpakuljettajaa.

Tänä vuonna ilmoittautuneita on 230.

Yksi kommentti artikkeliin ”Historic Grand Race 20.–21.8. Ahvenistolla – historic racingin vuoden kohokohta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.