Jari Huttunen Suomen MM-ralliin 2022

Suomalainen rallilupaus Jari Huttunen, 28, ajaa Suomen MM-osakilpailussa M-Sport Fordin Puma Rally1 -autoa, mikäli sopimusehdot saadaan määräaikaan mennessä täytettyä – näin ainakin, mikäli Marcus Grönholmiin on uskominen. Projektin taustalta Grönholmin lisäksi löytyvät Viita-Yhtiöiden Jari Viita, sekä KSBR:n Tuomas Skantz. Grönholmin mukaan nyt tarjolla oleva tilaisuus lähteä tukemaan nuorta huippulupausta, on ainutlaatuinen tilaisuus.

Huttunen teki taustatiiminsä kanssa ison muutoksen viime kauden lopussa, kun useamman Hyundai-vuoden jälkeen kiuruvetinen vaihtoi M-Sport Fordin rallitiimiin. Pääkuvakin on vuodelta 2019 kun Huttunen oli Hyuindailla. Hyundai kuitenkin keskeytti WRC2 ohjelmansa yhden kauden jälkeen ja Huttunen jäi ilman vakituista tallipaikkaa.

Huttunen ja 2022

Jari Huttusen urakehitys lupaa hyvää suomalaisille rallifaneille. WRC3-luokan maailmanmestaruus 2020 muuttui kokoluokkaa suuremmassa WRC2:ssa MM-pronssiksi 2021 ja nyt saattaa olla vuorossa seuraava askel.

Huttunen aloitti kautensa helmikuun lopussa Ruotsin MM-rallissa, jossa tuloksena oli kolmas sija WRC2-luokassa. Vaikka mies ei itse täysin tyytyväinen ollutkaan, on palkintosijoitus Ford Fiesta Rally2 -autolla harvinaista herkkua MM-tasolla. Perinteisesti WRC2-luokkaa ovat nimittäin dominoineet Skoda ja Volkswagen.

Kiuruvetinen ajaa Fordin Rally2-luokituksen autolla kuusi MM-rallia tällä kaudella. Monesti WRC2-luokan ohjelma käsittää seitsemän kisaa, mutta yksi oljenkorsi on jätetty Suomen MM-rallia varten. Siellä Huttunen mielii uuden Rally1-hybridin rattiin.

Suomen MM-ralli 2022

Näillä näkymin Suomen MM-rallissa saatetaan nähdä pääluokassa ja tehdastallin auton ratissa kolme suomalaista: Huttunen Fordilla, sekä Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi Toyotalla. Usean vuoden ajan Hyundailla pienemmissä luokissa sitä pääluokan näytönpaikkaa odottanut Huttunen on tottakai innoissaan, kun tilanne sen odotetun debyytin suhteen näyttää juuri nyt hyvältä.

2 kommenttia artikkeliin ”Jari Huttunen Suomen MM-ralliin 2022”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.