Juniorien MM-menestys siivittää Suomen Moottoriliiton 100-vuotisjuhlavuotta

Suomen Moottoriliitto juhlistaa sataa toimintavuottaan ja tälläkin kaudella moottoripyöräurheilijat ovat tuoneet maahamme kansainvälistä menestystä. Erityisesti nuoret kuljettajat ovat kunnostautuneet, mikä ennakoi potentiaalia tulevaisuuteen. Suomessa myös järjestettiin useita merkittäviä kansainvälisiä kilpailuja.

Suomen Moottoriliitto ry:n (SML) juhlavuositeema on ollut esillä kauden 2022 suurimmissa tapahtumissa Suomessa ja maassamme järjestettiin lukuisia kovatasoisia kansainvälisiä kilpailuja.

Motocrossin maailmanmestaruussarja palasi Suomeen ja Hyvinkäälle usean vuoden tauon jälkeen ja samassa yhteydessä miteltiin Euroopan mestaruussarjan pisteistä. Imatralla järjestetty ratamoottoripyörien kansainvälisen IRRC-katuratasarjan osakilpailu oli menestys niin kilpailullisesti kuin yleisömääränkin osalta. Sipoossa ajettiin puolestaan enduron EM-sarjan merkeissä ja Asikkalan Vesivehmaalla cross countryn Euroopan Cup -osakilpailu.

Junioritasolla Vantaalla järjestettiin maailman korkeatasoisin motocrosskilpailu, junioreiden MM-kilpailu. Suomi myös voitti maajoukkueena MM-hopeaa Viktor Leppälän, Matias Miettisen ja Saku Mansikkamäen voimin.

Motocrossmitali ei ollut ainoa jalometalli maallemme tänä vuonna, sillä Roni Kytönen juhli enduron MM-kaudella junioriluokan hopeaa. Samuli Puhakainen jäi puolestaan vain niukasti mitalien ulkopuolelle Youth-luokassa ollen neljäs.

Kytönen, Puhakainen ja Hermanni Haljala pokkasivat kolmikkona junioreiden MM-maajoukkuehopeaa Six Days -kilpailussa Ranskassa.

Lari Kunnas teki puolestaan motocrossin sivuvaunuluokan historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena lajin MM-mitalin. Kunnas toimi matkustajana virolaiselle Kert Varikille, kun kaksikko kuittasi MM-hopeaa.

Yleisesti suomalaiskuljettajia oli mukana huima määrä monen lajin kansainvälisissä kilpailuissa niin henkilökohtaisesti kuin maajoukkueinakin tänä vuonna. EM- ja MM-tasolla kilpailemiseen vaadittavia ajajalisenssejä myytiin 190 kappaletta. EM- ja MM-kilpailuihin osallistui Suomesta seitsemän maajoukkuetta.

Lisäksi lukuisat moottoriurheiluseurat sekä niiden sadat jäsenet ja talkoolaiset järjestivät vuoden aikana useita upeita kilpailuja ja tapahtumia Suomessa harrasteportaalta SM-, EM- ja MM-tasolle saakka. Maassamme ajettiin yhteensä 95 kilpailua tänä vuonna.

– Juhlavuosi 2022 on ollut todella kiireinen ja pitänyt sisällään paljon hienoja tapahtumia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Pandemian jälkeen toiminta on saatu jälleen käyntiin ja uuden valmennuspäällikön ja kerhotoiminnan kehittäjän myötä pääsemme pureutumaan konkreettisesti strategian määrittelemiin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin yhä tehokkaammin, Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen kertoo.

– Sadan vuoden historia velvoittaa meitä katsomaan tulevaisuuteen ja varmistamaan myös seuraavan sadan vuoden moottoriurheilumenestys.

– Uuden strategian ja toimintamallien myötä uskon siihen, että pystymme tukemaan moottorikerhojen toimintaa ja uusien moottoriurheilutähtien tietä kansainväliseen menestykseen.

SML 100 vuotta -gaala Lahdessa

Suomen Moottoriliitton juhlavuoden gaala järjestetään Lahden Sibeliustalolla lauantaina 12. marraskuuta, jolloin juhlistetaan niin kansainvälisesti menestyneitä suomalaiskuljettajia kuin Suomen mestaruus- ja Suomen Cup -sarjojen mitalisteja. Illan aikana muistellaan myös suomalaisten moottoripyöräilijöiden, moottorikelkkailijoiden ja ATV-kuljettajien edesottamuksia vuosikymmenien saatossa. Lauantai huipentuu upeaan juhlagaalaan.

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Teksti: Suomen Moottoriliiton tiedotus.

Kuva: Jari Kakko

Yksi kommentti artikkeliin ”Juniorien MM-menestys siivittää Suomen Moottoriliiton 100-vuotisjuhlavuotta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.