Kalle Rovanperä voittoon Portugalissa ja MM-pistejohtoon

Kaikki eivät seuraa Facebookia, tai muita sosiaalisen median kanavia, niin monet tapahtumista jäävät kenties pintapuolisemmiksi seurata. Siksi halusimme tuoda tänne hieman tunnelmia viikonlopun Portugalin MM-osakilpailusta Kalle Rovanperän sanoin ja tunnelmin, hänen Facebook sivultaan kerrottuna. Kallehan otti nyt pitkästä aikaa osakilpailu voiton, ja nousi sen turvin myös MM-johtoon ja kommenttien perusteella voittoa oli jo ehditty ikävöidä.

Osakilpailu voitto ja Power Stagen 5 pistettä plussaa

Kalle Rovanperä otti johtopaikan jo kilpailun avauspäivänä ja kasvatti johtoaan tasaisesti loppuun saakka ajaen lopulta ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi tuli Dani Sordo lähes minuutin hävinneenä ja hyvää suomalaispanosta toi kuvioihin lisää kolmanneksi viimeisenä ajopäivänä noussut Esapekka Lappi. Teemu Suninen oli kymmenes ajaen Rally2 luokan autolla (viides oman luokkansa parissa).

Sunnuntain tunnelmissa oli Äitienpäivä toivotukset ja PowerStage:

Ennen rallin päättävää Power Stagea ralli johtomme toisena ajavaan Dani Sordoon on +47.8 sekuntia! Powerilta lähdetään metsästämään täysiä pisteitä, mutta ne ovat varmasti myös muiden mielessä joten edessä on varmasti mielenkiintoinen ’Fafe’.

Lauantain tunnelmissa Kalle päivitti:

Heräsin tänään ja ajatellin ajaa hieman rallia😎 Kolme pätkäpohjaa kolmesta ja ralli johtomme kasvoi +52.4 sekuntiin! Todella tyytyväinen tähän aamuun ja näin on tarkoitus myös jatkaa huoltotauon jälkeen!

Huikea lauantaipäivä takana!

Iltapäivän lenkki oli melko rajussa kunnossa ja siellä oli pakko katsoa hieman renkaiden ja auton perään, mutta onnistuimme silti voittamaan viisi päivän seitsemästä erikoiskokeesta sekä kasvattamaan johtomme jo +57.5 sekuntiin. Hyvä päivä, mutta pisteiden saamiseksi huomiset reilut 55 kilometriä on vielä selvittävä kunnialla!

Perjantain tunnelmia:

2023 FIA World Rally Championship / Round 5 / Rally Portugal / 12-14th May, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Portugalin MM-Rallin johdossa perjantain päätteeksi!

Pakko myöntää, että päivä oli meiltä hyvä. Jonkin verran oli vielä putsattavaa meidän lähtöpaikalla, mutta onnistuimme siinä mielestäni hyvin. Vauhti oli lähes kokoajan siellä missä pitääkin ja pystyimme silti hieman katsomaan automme perään pahimmissa paikoissa. Kaksi pitkää rallipäivää vielä edessä, mutta tästä on erittäin hyvä jatkaa huomenna!

Tulokset perjantain jälkeen:

1. Kalle & Jonne

2. Sordo +10.8

3. Neuville +26.0

4. Loubet +26.9

5. Lappi +27.3

6. Tänak +1:04.7

#KR69 #ToyotaGAZOORacing

Yksi kommentti artikkeliin ”Kalle Rovanperä voittoon Portugalissa ja MM-pistejohtoon”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.