Las Vegas F1 ja Alfa Romeo: Bottakselle pettymys

Alfa Romeo F1 -tiimin mahdollisuudet vahvaan suoritukseen Las Vegasin Grand Prix:ssä haihtuivat ensimmäisellä kierroksella, kun Valtteri Bottas joutui Fernando Alonson ja myöhemmin Sergio Perezin törmäyksen uhriksi ensimmäisessä mutkassa. Vauriot estivät suomalaiskuljettajaa hyödyntämästä erinomaista seitsemättä lähtöruutuaan pisteiden saamiseksi, ja hän sijoittui lopulta 17:nneksi. Tiimikaveri Zhou Guanyu taisteli urheasti takaa-ajossa ja pääsi hetkellisesti pistesijoille ennen kuin lopulta sijoittui 15:nneksi.

Alfa Romeo F1 -tiimin edustaja Alessandro Alunni Bravi ilmaisi pettymyksensä kilpailun kulkuun. Hän huomautti, että vaikka Bottasilla oli vahva lähtöpaikka seitsemäntenä, se menetettiin ensimmäisessä mutkassa Alonson pyörähdyksen vuoksi. Bottas joutui myös Perezin törmäyksen uhriksi, mikä aiheutti vaurioita auton pohjalevyyn ja diffuusoriin. Tiimi menetti yli 20 pistettä alaspäin painetta, ja tämä teki autosta lähes ohjauskelvottoman. Zhou valitsi erilaisen strategian, mutta varhainen turva-auto ei auttanut, ja lopulta heidän vauhtinsa ei riittänyt pisteisiin. Tiimi keskittyy nyt Abu Dhabin kilpailuun ja toivoo saavansa kauden päätökseen positiivisen tuloksen.

Tiimin edustaja Alessandro Alunni Bravi

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
Race result: 17th Fastest lap: 1:37.562 (Lap 49)
Tyres: New Medium (1 lap) – New Hard (23 laps) – New Medium (26 laps)

Kilpailun tulos oli pettymys, kun hän sijoittui 17:nneksi. Hän aloitti vahvasta lähtöpaikasta, mutta kilpailu meni käytännössä pilalle ensimmäisessä mutkassa. Fernando Alonson kanssa tapahtuneen kosketuksen jälkeen hänet osui takaa päin, vaurioittaen autonsa diffuusoria ja estäen mahdollisuuden edetä ja palauttaa menetettyjä sijoituksia. Kilpailu oli pitkä ja hänellä oli vaikeuksia sekä vauhdin että pidon kanssa. Tämä oli selvä pettymys, varsinkin kun heillä oli luottamusta hyvään tulokseen, mutta eivät saaneet tilaisuutta näyttää todellista suorituskykyään. Positiivisena asiana viikonlopusta, heidän yhden kierroksen vauhtinsa parani selvästi, mikä mahdollisti pääsyn Q3:een edellisenä päivänä. Mikään suora kilpailija ei saanut pisteitä, joten tilanne pysyy avoimena Abu Dhabin kauden viimeisen kilpailun alla: he antavat kaikkensa palatakseen kymmenen parhaan joukkoon ja yrittävät päättää kauden hyvin.

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 01/Ferrari)
Race result: 15th Fastest lap: 1:37.375 (Lap 32)
Tyres: New Hard (26 laps) – New Medium (24 laps)

Zhou kuvaili kilpailua hauskaksi, jossa käytiin hyviä taisteluja ja liikkeitä, vaikka he eivät saaneetkaan pisteitä lopulta. Kilpailun alussa hänen oli tehtävä väistöliike, joten hän ei voinut hyödyntää edessään olevaa kaaosta täysin. He päättivät vaihtaa renkaat turva-auton aikana. Tämä tarkoitti 30 kierroksen ajoa keskikovilla renkailla. Strategia toimi hyvin ja mahdollisti muutamien sijoitusten parantamisen ja taistelun Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson kanssa. Valitettavasti ilman lisämahdollisuuksia renkaiden vaihtoon hän joutui alttiiksi viimeiselle kymmenelle kierrokselle. Renkaiden kuluttua hänen kierrosajat alkoivat heikentyä, ja hän sijoittui lopulta 15:nneksi. Tämä oli heidän sijoituksensa kilpailussa, mutta lähdettyään 17:nnestä heillä ei ollut paljon mahdollisuuksia pisteiden saamiseen. Nyt keskitytään Abu Dhabiin, joka on kauden viimeinen kilpailu, ja he ovat päättäneet tehdä siitä hyvän viikonlopun.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-las-vegas-grand-prix-saturday/

0 kommenttia artikkeliin ”Las Vegas F1 ja Alfa Romeo: Bottakselle pettymys”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.