Lentävä suomalainen hallitsi ensimmäistä päivää Lydden Hillissä

Tommi Hallman ei antanut RX2e-luokan kokemuksen puutteen hidastaa itseään Lydden Hillissä tänään, kun hän hallitsi avauskierroksen molemmat erät…


Tommi Hallman ei antanut kokemuksen puutteen FIA RX2e Championshipissa hidastaa itseään Lydden Hillissä tänään (22. heinäkuuta), kun hän hallitsi avauskierroksen molemmat erät ja otti varhaisen johdon sarjan 2023 kauden kolmannessa osakilpailussa.

Hallman saattaa olla uusi tulokas RX2e-luokassa, mutta hänen maineensa edeltää häntä, sillä hän on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa ralliristin Supercar Lites -luokan mittapuuna. Britanniassa suoritetun aika-ajon jälkeen lentävä suomalainen esitti virheettömän suorituksen voittaakseen ensimmäisen erän – mutta hän joutui tekemään kovempaa työtä toisessa erässä.

Sateen muuttaessa radan pinnan ja jättäessä vesiliirron juuri hypyn laskeutumisen jälkeen, kilpailijat kohtasivat hyvin erilaisen haasteen kuin aiemmin, ja paalupaikalta starttaava Hallman huomasi itsensä siirtyneen neljänneksi sijoitukseksi startissa.

Kuitenkin näyttävällä nopeudellaan 22-vuotias Hallman käytti aikaisen jokeristrategian täydellisyyteen ja taisteli tiensä takaisin kärkeen suorittaakseen puhdasoppisen suorituksen ja noustakseen päivän lopputuloksissa ykköseksi.

Puolustava mestari Viktor Vranckx on toisena, kykenemättä vastaamaan Hallmanin poikkeukselliseen vauhtiin, mutta pysytellen tiukasti mukana tavoitellessaan kauden ensimmäistä voittoaan. Kristoffersson Motorsportin suojatti Nils Andersson – joka oli nopein vapaiden harjoitusten aikana – on heti perässä kolmantena, ja Höljesin voittaja Ole Henry Steinsholt neljäntenä. Mestaruuden johtaja Isak Sjökvist sijoittui Hansen Motorsport junioritiimi #YellowSquadin kanssa viidenneksi.

RX2e-toiminta Lydden Hillissä jatkuu huomenna (sunnuntaina 23. heinäkuuta) kahdella jäljellä olevalla erällä, välierillä ja pistemaksavalla finaalilla. Kaikki kilpailut lähetetään suorana lähetyksenä RX+-kanavalla.

Lähde: https://www.fiaworldrallycross.com/world-rx/news/rx2e/2023/flying-finn-dominates-day-one-at-lydden-hill/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.