Lohjalainen Tuukka ”The Tiger” Taponen voittoon Misanon F4-osakilpailussa

Siinä missä ensimmäinen viikonloppu Italian F4-mestaruuskisassa näytti paalupaikan ja hyvän aika-ajon merkityksen tällä tasolla, nyt Tuukka ei jättänyt mitään epäselväksi. Perjantaina oli ansaittu paalupaikka lauantain ensimmäiseen kisaan, ja tuloksena oli se mitä haetaan: Tuukalle ensimmäinen voitto Italian F4-sarjassa – Go Tuukka!

Tuukka itse kirjoitti omasta aika-ajostaan näin:

Aika-ajo takana. Eilen ajetusta ensimmäisestä aika-ajosta PAALU! Joten ensimmäiseen kisalähtöön startataan paikalta 1.Toisessa aika-ajossa nousin toiseksi viimeisellä kierroksella sijalle 2 ja viimeisellä kierroksella oli mahdollisuus ja tarkoitus naulata myös paalupaikka takataskuun. Edessä tuli kuitenkin ruuhkaa, joten jouduin jättämään kierroksen kesken. Viimeisellä kierroksella muutama kuljettaja paransi aikaansa, joten olin lopulta 4. Toiseksi parhaalla kierroksella 6. Joten kyseiset sijat on lähtöpaikat kisalähtöihin 2 ja 3.

Tässä Ferrarin oma video Tuukan haastattelusta aika-ajon jälkeen.

🇮🇹 F4 CHAMPIONSHIP ROUND 2 MISANO 5-7.5.2023

Tukka Taponen vastusti jatkuvaa painetta Prema-tiimikaveriltaan Arvid Lindbladilta ja voitti ensimmäisen Italian Formula 4 -kilpailunsa Misano-radalla. Tuukka lähti paalulta ja Arvid hänen viereltään.

Ferrarin juniorikuljettaja Taponen sai vain neljä pistettä mutkikkaassa sarjadebyytissään Imolassa viime kuussa, mutta piti paikkansa lähtöruudussa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen lähes yhden sekunnin edellä, kun Lindblad puolusti James Whartonia vastaan. Takana Ugo Ugochukwu ohitti Brando Badoerin neljänneksi.

Lindblad lähestyi jälleen Taponenia ennen kuin turva-auto tarvittiin kolmannella kierroksella korkean nopeuden kaatumisen vuoksi, kun Tina Hausmann kolaroi. Hausmann pystyi kävelemään pois romusta, joka poistettiin nopeasti ennen uudelleenkäynnistystä viidennellä kierroksella.

Uudelleenkäynnistys oli samanlainen kuin ensimmäinen kierros, ja Taponen sai jälleen hetken hengitystilaa, kun Lindblad puolusti Whartonia vastaan. Ugochukwu puolestaan yritti ohittaa Whartonin, mutta menetti paikkansa Badoerin ulkopuolella viimeisessä mutkassa ja sen jälkeen Kacper Sztukan ohittamana.

Lindblad lähestyi jälleen nopeasti Taponenia, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa. Red Bullin juniorikuljettaja jäi 0,413 sekuntia jälkeen, mutta vahvisti silti 23 pisteen johtoaan mestaruuskilpailussa.

Wharton putosi takaisin loppukierroksilla, lähes Sztukan saavutettavaksi, joka ohitti Badoerin neljänneksi.

Rashid Al Dhaheri oli Ugochukwun takana seitsemän auton junan hännillä.

Niko Lacorte oli yksinäinen kahdeksas, kun taas Gianmarco Pradel voitti myöhäisen kaksintaistelun Valentin Klussia vastaan yhdeksännestä sijasta.

Ivan Domingues taisteli takaisin 11:ksi menetettyään etusiipensä ensimmäisen kierroksen kahakassa, joka eliminioi Zachary Davidin.

Championship standings
1
 Lindblad 79   
2 Lacorte 56   
3 Ugochukwu 48   
4 Badoer 40   
5 Spina 38   
6 Sztuka 37   
7 David 33   
8 Taponen 29   
9 Domingues 27   
10 Wharton 25

LIVE STREAMING LINKIT KISALÄHTÖIHIN

LAUANTAI

Race 1 kello 13.05 🇫🇮 aikaa:

https://www.youtube.com/live/qKRK7fjlS_o?feature=share

Race 2 kello 18.30 🇫🇮 aikaa

https://www.youtube.com/live/m5t8hLEuvu0?feature=share

Yksi kommentti artikkeliin ”Lohjalainen Tuukka ”The Tiger” Taponen voittoon Misanon F4-osakilpailussa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.