Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkonen kolmas MX-liiga osakilpailussa Kuopiossa 

Silve Racingin motocrosskuljettaja Teemu Makkonen kilpaili sunnuntaina Kuopiossa MX-liigan osakilpailussa. Makkonen ajoi MX TOP250 Open A -luokassa eräsijat kolme ja kolme, ollen näin myös päivän yhteistuloksissa kolmas.

Aika-ajon hyvä puristus riitti tällä kertaa toiseen sijaan, mikä antoi hyvät asetelmat lähtöpaikan valintaan. Ensimmäisen erän hyvä lähtöpaikka ja Makkosen tunnettu vahva starttaaminen siivitti kuljettajan holeshotiin.

”Ensimmäiseen erään sain hyvän latauksen ja lähdöstä painoin karkuun. Tiukan kamppailun tuloksena osuttiin mutkassa kaverin kanssa yhteen ja kaaduin siinä tilanteessa. Kuitenkin hyvää ajoa ja maaliin kolmantena”, kommentoi Makkonen ensimmäistä erää.

Toisen erän lähtö ei ollut yhtä vahva kuin ensimmäinen, mutta Makkonen lähti toisena jahtaamaan kisan kirkkainta paikkaa. Parin kierroksen taistelun jälkeen hän nousikin kärkeen tiukalla erolla. Lopulta käsien puutuminen pakotti ensimmäisen paikan luovuttamisen.

”Erä oli hyvää taistelua. Ensin menetin kärkipaikan käsien puutumiseen. Pieni epäonni kierroksella ohitettavan kanssa aiheutti hölmön virheen ja lopulta pyörän sammumisen. Tämä aukaisi myös oven takana tulleelle kuljettajalle. Näiden tapahtumien jälkeen olin maalissa lopulta kolmas. Pienen alku harmituksen jälkeen olin tyytyväinen päivän kolmanteen sijaan”, kertoo Makkonen.

Hyvinkäältä haetaan kokemusta kansainvälisiin kisoihin

Hyvinkään vauhtipuistossa 13.-14. elokuuta ajettava MXGP Finland houkutteli suomalaisia kuljettajia kisaamaan eri luokkiin. Myös nummelalainen Teemu Makkonen osallistuu viikonloppuna elämänsä ensimmäiseen EMXOPEN-luokan kisaan. Erityisesti hän odottaa maailman motocross vauhtia.

”Odotan todella innolla tätä kisaa. Ensimmäinen kerta kilpailijana näissä karkeloissa ja kyllähän se saa hymyn huulille, kun pääsee ajamaan tällaiseen tapahtumaa Suomessa”, iloitsee Makkonen.

”Kisaan lähden hakemaan kokemusta ja viemään omaa ajoa eteenpäin. Useamman vuoden päämäärätietoinen ajon eteen tehty työ alkaa tuottamaan satoa. Tukenani on maan yksi suurimmista kilpatiimeistä, Silve Racing, jonka ansiosta kalusto ja mekaanikot mahdollistavat omalta osaltaan osallistumiseni tähän kilpailuun.”

EMXOPEN-luokkaa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Kansainvälisiä motocrosstähtiä tullaan näkemään koko viikonloppu Hyvinkään vauhtipuistossa.

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä.  Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.