Luka Nurmi ja Italian Gran Turismo kisat

Italian Gran Turismo -kilpailun toiseksi viimeinen osakilpailu Mugellossa

Toiseksi viimeinen osakilpailu Italian Gran Turismo Sprint Championship -sarjassa käydään tulevana viikonloppuna Mugellon radalla. Ferrari on vahvasti edustettuna eri luokissa, joissa mestaruustaistelu on yhä auki. Mugellon kierros on erityisen mielenkiintoinen, sillä monessa luokassa mestaruus on vielä avoinna.

CIGT:ssä eli Italian Gran Turismo Sprint Championshipissa nähdään 45 tiimiä viikonlopun kilpailussa. GT3-luokassa ovat mukana muun muassa Stuart Peter White ja Jean-Luc D’Auria, jotka ajavat AF Corse -tiimin numerolla 52 varustetussa Ferrari 488 GT3 Evo 2020 -autossa. Kaksikko on tällä hetkellä viidentenä kokonaispisteissä 32 pisteellä.

AF Corse ja muut Ferrari-tiimit

Piacenzassa sijaitseva AF Corse -tiimi tuo kilpailuun myös muita autoja. Tiimin numero 51 on Jules Castron ja Luka Nurmen käsissä, ja Nurmi voitti vuoden 2021 Finali Mondialin Trofeo Pirelli -luokassa. Tämä kaksikko on tällä hetkellä toisena GT3 Pro Am -luokassa seitsemän pistettä luokan johtajasta.

Lisäksi AF Corse tuo radalle autot numeroilla 21 ja 88, joita ajavat Ray Acosta ja Osvaldo Negri sekä Custodio Toledo ja Riccardo Agostini. Best Lap -tiimiä edustavat Luigi Coluccio ja Rocco Mazzola numerolla 23 ajettavassa Ferrari 488 GT3 Evo 2020 -autossa.

Lauantain kisa:

Tässä kilpailussa tapahtui kaikkea mahdollista… Meillä oli erinomainen vauhti, mutta kahden turva-auton takia se ei tuottanut toivottua tulosta. Mutta näin se on moottoriurheilussa. Hyvät pisteet sarjaa ajatellen kuitenkin. Huomenna on uusi päivä ja uusi kilpailu. Kaikki on vielä mahdollista, ja tavoitteena on varmasti korjata tämän päivän pettymykset. Joten lataamme akut ja valmistaudumme huomiseen täysillä.

Luka Nurmi

GT Cup -luokan kilpailijat

GT Cupin Pro Am -luokassa kilpailee myös monia Ferrareita. Luokan kärjessä on Leonardo Colavita, joka jakaa Double TT Racing -tiimin numero 199 Ferrari 488 Challenge Evo -auton Giorgio Maggin kanssa. Lisäksi mukana on useita muita tiimejä, kuten Best Lapin Reds of Demarchi-Patrinicola, Formula Racingin Gai-Fontana ja Dhillon-Griffin, Pellin Racingin Matthew Korzejewski sekä Easy Racen De Col-Biagi, jotka voittivat Monzan edellisen kierroksen Race-2:ssa.

GT Cup Am -luokka

GT Cup Am -luokassa johtoasemaa puolustaa Nicoli-Scarpetta -pari, jotka ajavat Best Lap -tiimin numero 290 Ferrari 488 Challenge Evo -autolla. Heillä on viiden pisteen etumatka lähimpiin kilpakumppaneihinsa. Luokassa nähdään myös muun muassa Rossocorsan Buttarelli-Marazzi, Pellin Racingin kanadalainen Thor Haugen ja amerikkalainen Lisa Clark sekä Formula Racingin tanskalainen kuljettaja Andreas Bøgh Sorensen.

Viikonlopun aikataulu

Viikonloppu Mugellon radalla alkaa perjantaina kahdella vapaalla harjoitussessiolla. Lauantaina ajetaan kaksi aika-ajoa, jotka on jaettu luokittain. Aika-ajot alkavat kello 8:55 ja päättyvät kello 10:15. Ensimmäiset kaksi 50 minuutin ja yhden kierroksen mittaiset kilpailut alkavat lauantaina kello 15:30 (GT3) ja 16:40 (GT Cup). Sunnuntaina GT3-luokan kilpailu alkaa kello 14:30 ja GT Cupin kello 15:40. Molemmat ovat jälleen 50 minuutin ja yhden kierroksen mittaisia.

Päivitys 3.10.2023

Italia GT3 Sprint-ratasarjan EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 6/8 osakilpailua: PRO-AM -luokka, Top-5

1. Jules Castro (BEL) & Luka Nurmi (FIN), AF Corse Ferrari 488, 85p

2. Phillippe Denes (USA) & Dmitriy Gvazava (ANA), Lamborghini Huracan, 73p

3. Georg Kelstrup (DNK) & Gustavo Sandrucci (ITA), Mercedes AMG, 71p

4. Carlo Tamburini (ITA) & Francesco Massimo de Luca (ITA), BMW GT3, 70p

5. Luigi Coluccio (ITA) & Rocco Mazzola (ITA), Ferrari 488, 57p

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.