Mika Häkkinen: ”Ferrari palasi huipulle – Valtterilta ja Kevin Magnussenilta vaikuttava alku”

F1-kauden 2022 avauskisassa Bahrainissa Ferrarin Charles Leclerc toi italialaistallille sen ensimmäisen voiton sitten vuoden 2019. Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ylistää Leclercin loistavaa suoritusta ja kommentoi kilpailun muita onnistujia.

Paalupaikalta startannut Charles Leclerc kontrolloi kilpailun alkuvaihetta, kunnes hallitseva maailmanmestari Max Verstappen haastoi hänet ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen. Vaikka Verstappen ohitti Leclercin kahdesti, tämä pystyi ottamaan johtopaikkansa takaisin, kuromaan pientä eroa ja ajamaan kontrolloituun voittoon.

Leclercin tallikaverin Carlos Sainzin oltua toinen Ferrari pääsi juhlistamaan täydellistä alkua kaudelle 2022, kun taas kilpailija Red Bull kärsi luotettavuusongelmista kilpailun viimeisillä kierroksilla.

”Ferrari on tehnyt paluun”, sanoi kaksinkertainen maailmanmestari, Unibetin F1 Insider Mika Häkkinen Bahrainissa. ”Kolme vuotta edellisen voiton jälkeen punaiset autot ovat taas nopeita ja luotettavia. Juuri näitä ominaisuuksia tarvitaan uuden kauden kynnyksellä, johon kuuluu täysin uusia sääntöjä.”

”Charles Leclerc teki loistavaa työtä, aina lauantain vahvasta paalupaikasta alkaen. Tiesimme talvitestien ja harjoitusten perusteella, että Ferrarin kisavauhti olisi kohdillaan, sillä pitkät vedot olivat olleet hyviä.”

”Max Verstappen ei päästänyt kisassa Charlesia helpolla. Oli aivan fantastista nähdä heidän taistelevan rengas rengasta vasten ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen. Tiedän Maxista sen verran, että hän tarttuu aina tilaisuuteen, hyödyntää kaikki raot ja antaa maksimaalista painetta.”

”Alfa Romeon vauhti on todellista”

Kilpailun yllättäjiä olivat tanskalainen Kevin Magnussen, joka ajoi Haasilla viidenneksi, sekä Valtteri Bottas, joka ajoi ensimmäisen kilpailunsa Alfa Romeolla. Magnussen pyydettiin hätiin viime hetkellä korvaamaan venäläistä NikitaMazepinia, josta amerikkalaistalli luopui päätettyään purkaa sponsorisopimuksen tämän isän omistaman Uralkalin kanssa.

Magnussenin ja Bottaksen suoritukset tekivät Häkkiseen vaikutuksen.

”Kevin Magnussenin viides sija Haasilla oli todella vahva suoritus, ja tallin tilanne vaikuttaa aidosti hyvältä. Heillä on hyvä auto. Ja mikä loistava alku Valtteri Bottaksen Alfa Romeo -taipaleelle. Valtteri teki vahvaa työtä koko viikonlopun ajan, ja Zhoun kymmenes sija antaa osviittaa siitä, että Alfa Romeon vauhti on todellista.”

Mercedeksen suorituskyky on pudonnut täksi kaudeksi, mutta Häkkinen on luottavainen sen suhteen, että kahdeksankertainen merkkimestari löytää lisää vauhtia.

”Vaikka Lewis Hamilton onnistui pääsemään palkintopallille ja uusi tallikaveri George Russell oli neljäs, molemmat tietävät, ettei auto vielä ole kilpailukykyinen. Mercedeksen vauhti oli kateissa koko viikonlopun, mutta jos jotain heistä tiedän, niin sen, että he nousevat tästä.”

”Uusien aerodynamiikkasääntöjen takia heidän pitää nostaa ajokorkeutta välttääkseen pohjan osumista radan pintaan. Mercedes ei ole ainoa talli, jolla on sama ongelma. Mutta kunhan insinöörit keksivät ratkaisun, talli alkaa nähdä edistystä.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.