Mikko Ikonen jälleen SuperCarien valtias – Riku Huuhka hallitsi crosskartien kuninkuusluokkaa

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu saatiin sunnuntaina päätökseen Oulun OuluZonella.

Rallicross- ja crosskart-luokat taistelevat tällä kaudella yhdistetyssä Rallicross SM -sarjassa, ja kilpailut ajetaan kaksipäiväisinä. Eilen lauantaina jaettiin pisteitä jo kolmessa luokassa, tänään vuorossa oli rallicrossin SuperCar-, SRC- ja Autokrossi-luokat sekä crosskartien Xtrem ja Xtrem Juniorit.

SuperCar-luokan voittaja Mikko Ikonen
SuperCar-luokan voittaja Mikko Ikonen

Rallicrossin kuninkuusluokka, SuperCar, eteni Ahveniston SM-avauksen tapaan EMSC:n Mikko Ikosen komennossa. Konneveden MK/UA:n Mika Liimatainen antoi kovan vastuksen ja voittikin lauantai-iltana ajetut kaksi ensimmäistä alkuerää, mutta Ikonen oli sunnuntaina vahvempi. Ikonen keräsi jälleen täyden pistepotin ja kasvatti eroa Liimataiseen. Kolmanneksi ajoi ensimmäisen osakilpailun tapaan neljässä luokassa urakoiva Noormarkun UA/MK:n Joni-Pekka Rajala.

– Ihan koko viikonloppu ei sujunut vahvasti, mutta tänään mentiin jo tosi hyvää vauhtia, ja Mika ajaa kovaa. Vieläkin silti olisi omassa ajossa parantamisen varaa, mutta täydet pisteet kahdesta ensimmäisestä kisasta, niin ei se nyt kovin huonosti ole mennyt, Ikonen naurahtaa.

SRC-luokassa vahvinta kyytiä piti viime kauden SM-hopeamitalisti Joensuun UA:n Ville Mikkonen, joka ajoi toisen alkuerän kolmatta sijaa lukuunottamatta luokan piikkipaikalla läpi kilpailun. Mikkonen sai kuitenkin finaalissa taistella ykkössijasta tosissaan Parkanon UA:ta edustavan Joonas Juupajärven kanssa. Kaksikon ero oli ruutulipulla ainoastaan 0,18 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Petro Koski (Nokian UA).

SRC-luokan voittaja Ville Mikkonen

Mikkonen nousi voittonsa ansiosta pistetaulukossa ”Jonttu” Rajalan ohi luokan kärkipaikalle. Rajalan kisa päättyi tekniikkamurheisiin jo alkuerissä.

Autokrossi-luokassa nähtiin tiukkaa vääntöä ja sijoitukset vaihtelivat kärjen osalta useaan kertaan viikonlopun aikana. Kymmenen vuoden takainen luokan Suomen mestari Toni Niemi (Kouvolan Seudun Autourheilijat) oli lopulta nopein finaalissa ja nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ennen toiseksi ajanutta nuorukaista, Kotkan Urheiluautoilijoita edustavaa Joni Turpeista. Kolmas oli Mika Liimatainen.

Luokan tasaväkisyydestä kertoo jotain se, että avauskilpailun kärkikolmikosta kukaan ei mahtunut Oulussa neljän sakkiin. Ahvenistolla voittoon ajanut Konneveden MK/UA:n Aatu Matikainen oli kuitenkin erinomaisessa vauhdissa, kunnes keskeytti semifinaalissa kärkipaikalta tekniseen vikaan. Alkuerien pistepotti riitti pitämään miehen silti vielä sarjan pistejohdossa.

Riku Huuhka jätti muut taakseen crosskartien kuninkuusluokassa

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Riku Huuhka hallitsi crosskartien Xtrem-luokkaa läpi viikonlopun. Nuorukainen keräsi täydet pisteet alkueristä ja eteni semifinaalista finaalin paalupaikalle. Finaalissa Vilppulan Seudun UA:n Eetu Virkkunen antoi Huuhkalle vielä tiukan vastuksen, mutta taipui lopulta kakkoseksi. Kolmannen sijan nappasi Marko Vainikka (Kouvolan Seudun Autourheilijat).

– Finaalissa jos pari virhettä olisi tullut lisää, niin ei oltaisi ykkösiä. Täysillä saa ajaa jokaisessa lähdössä, ei tarvitse himmailla, pirun tasaista on, Huuhka kommentoi.

Voitto nosti Huuhkan luokan pistetaulukossa kärkipaikalle.

Xtrem Junioreissa nähtiin jälleen tuttu kolmikko palkintokorokkeella. Mikael Uitto (Honkajoen MK/UA) ajoi kauden toiseen voittoonsa ja vankisti asemaansa SM-pistejohdossa. Toiseksi sjoittui tällä kertaa Karvian UA/MK:n Joonatan Ylilammi ja kolmanneksi korkeimman pistepotin saalisti Kouvola Circuitia edustava Lauri Halonen.

Rallicross SM -sarja jatkuu 29.-30. heinäkuuta Kouvolan legendaarisella Tykkimäen moottoriradalla.


Oulun osakilpailun tulokset
Pistetilanteet kahden osakilpailun jälkeen
Livelähetys lauantai
Livelähetys sunnuntai
Lauantain kisapäivän tiedote

Kuvaaja: Toni Ollikainen / AKK

Yksi kommentti artikkeliin ”Mikko Ikonen jälleen SuperCarien valtias – Riku Huuhka hallitsi crosskartien kuninkuusluokkaa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.