Monaco GP F1 Alfa Romeon raporttia

Alfa Romeo F1 -tiimin vauhdikas näytös harjoituksissa ei valitettavasti muuttunut hyväksi sijoitukseksi aika-ajoissa, kun Valtteri Bottas ajoi 15. nopeimman ajan ja tallitoveri Zhou Guanyu oli 19. sijalla.

Tulos asettaa haastavan tehtävän huomisen kilpailuun: vaikka Monacon vaikea rata ei auta ohituksissa, tiimi aikoo silti hyödyntää tapahtuman arvaamattomuuden ja pelastaa hyvän tuloksen viikonlopusta.

Näytimme vahvoilta harjoitusten aikana, ja molemmilla kuljettajilla oli perustellusti mahdollisuudet vähintäänkin päästä Q2:een. Sijoituksemme aika-ajoissa osoittavat, kuinka tasainen kilpailukenttä on. Emme pystyneet toistamaan aiemmin viikonlopulla nähtyä suoritusta, ja olemme tietoisia siitä, kuinka vaikea tehtävämme huomenna tulee olemaan. Silti kilpailu tulee olemaan pitkä ja arvaamaton: meidän täytyy olla teräviä ja suorittaa jokainen osa-alue hyvin, valmiina hyödyntämään jokaista mahdollisuutta, joka saattaa tulla vastaan. On tärkeää pitää päämme pystyssä: tänään saattoi olla vaikeaa, mutta olemme ottaneet jälleen askeleen eteenpäin, ja meillä on positiivisia asioita, joihin voimme rakentaa seuraavien osakilpailujen kannalta.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valtteri Bottas (auto numero 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP3: 10th / 1:13.521 (20 kierrosta)
Q1: 1:13.038 (13 kierrosta)
Q2: 15th / 1:12.625 (9 kierrosta)

Näytimme kykeneviltä pääsemään Q3:een, ja puhtaalla kierroksella olisimme voineet olla kymmenen parhaan joukossa, mutta jäin ruuhkaan viimeisellä sektorilla viimeisellä yritykselläni, ja se kostautui meille kalliisti. Menetin ehkä muutaman kymmenyksen, ja se riitti pudottamaan meidät 15. sijalle – näillä pienillä marginaaleilla emme voi varaa menettää niin paljon. Ohittaminen ei tule olemaan helppoa huomenna, ja päivä voi olla pitkä takana, mutta teemme parhaamme. Voimme myös löytää joitain positiivisia asioita: suoriuduimme paremmin tänä viikonloppuna aina aika-ajojen loppuun asti; auto tuntuu parannetulta, joten voimme toivottavasti rakentaa tästä tulevaisuutta ajatellen.

Valtteri Bottas

Zhou Guanyu (auto numero 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 01/Ferrari)
FP3: 16th / 1:13.772 (20 kierrosta)
Q1: 19th / 1:13.523 (13 kierrosta)

Suorituksemme kolmannessa harjoituksessa antoi minulle luottamusta päästä Q2:een, ja uskoin, että pienellä parannuksella voisimme jopa yltää Q3:een. Kuitenkin iltapäivästä tuli hankala: se hyvä tunne, jonka sain ensimmäisellä yritykselläni Q1:ssä, katosi ja radan parantuessa en löytänyt lisäpitoa. Liukuilin liikaa, ja vaikka paransinkin viimeisellä yritykselläni, se ei ollut tarpeeksi kilpailukykyisellä kentällä. Lähtö takarivistä tekee huomisesta tehtävästämme hyvin vaikean, mutta meidän velvollisuutemme on tiimin jokaisen työntekijän ja faniemme ansiosta antaa kaikkemme kilpailussa.

Zhou Guanyu

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-monaco-grand-prix-saturday

Yksi kommentti artikkeliin ”Monaco GP F1 Alfa Romeon raporttia”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.