Motocross: Lohja ja Turku vauhdissa Vantaalla

Motocrossin kerhojoukkueiden SM-kisan ensimmäisenä päivänä voittoihin ajoivat Etelä-Suomen Moottorikerho sekä Turun Moottorikerho.

Etelä-Suomen Moottorikerhon kolmikko juhli MX65-luokan voittoa Vantaan kerhojoukkuekilpailussa.
Etelä-Suomen Moottorikerhon kolmikko juhli MX65-luokan voittoa Vantaan kerhojoukkuekilpailussa.

Vantaan Moottorikerhon isännöimässä SML AMOQ SM Motocross -kerhojoukkuekilpailussa ajoivat lauantaina MX65 ja MXV -luokkien kilpailijat oman kansallisen joukkuekilpailunsa. Näissä luokissa ei ajeta Suomen mestaruudesta. Kerhojoukkuekilpailu ajetaan kolmihenkisin joukkuein ja jokainen joukkueen jäsen ajaa kaksi erää. Kuudesta ajetusta erästä huonoimman sijoituksen saa jättää pois, joten voittaja selviää viiden erän pisteillä. Pistelasku on yksinkertaisen selkeä. Erän voittaja saa yhden pisteen ja esimerkiksi erän viides saa viisi pistettä. Vähiten pisteitä kerännyt joukkue on voittaja.

Lohjan nuoret voittoon

MX65-luokassa joukkueita oli mukana 23, joten paremmuuden selvittämiseksi tarvittiin kolme kilpailuerää. Ensimmäisen erän jälkeen johdossa oli JaMoKe/UA:n joukkue. Aapo Ylimäki ajoi ruutulipulle kolmantena ja Aatos Pirttinen viidentenä, joten joukkueella oli koossa 8 pistettä. Kakkospaikkaa piti hallussaan 11 pisteellä E-SMK ja kolmantena oli RiMPKK, jolla oli pisteitä 17.

Toisessa erässä kärkeen nousi E-SMK, kun koko päivän loistovauhdissa ollut Elias Villanen ajoi jo toisen erävoittonsa. Joukkueella oli nyt koossa 12 pistettä. Kisa jatkui kuitenkin tiukkana, sillä niskaan puhalsi FMS:n kolmikko vain pisteen päässä. Avauserän jälkeen johdossa ollut JaMoKe/UA putosi kolmanneksi, mutta pisteitä oli vain 16, joten viimeisessä erässä oli vielä kaikki mahdollista.

Viimeisessä erässä E-SMK onnistui pitämään kärkipaikkansa ja näin päivän voitto meni Lohjalle. Voittoisan kolmikon muodostivat Elias Villanen, Frans Mattila ja Santtu Igo. Tiukkaa oli, sillä toiseksi noussut FMS:n trio Miska Laine, Mikke Lindström ja Eetu Laukkanen hävisi lopulta vain kaksi pistettä. Kolmantena podiumille nousi JaMoKe/UA:n joukkue, jonka muodostivat Aatos Pirttinen, Aapo Ylimäki ja Aaron Koivula.

Turku veteraanien ykkönen

MXV-luokassa kisaan starttasi 11 kolmikkoa, joten paremmuus saatiin selville kahdessa erässä. Ensimmäisen erän jälkeen kärjessä oli viime vuoden voittaja KarkMK. Pisteitä kertyi kaksi tulosta huomioiden vain 6. Toisena oli TMK 10 pisteellään ja kolmospaikkaa piti hallussaan VMK, jolla pisteitä oli 15.

Toisessa erässä TMK äityi hurjaan vauhtiin ottaen erästä kaksoisvoiton ja tämä ratkaisi voiton turkulaiskolmikolle. Pisteitä kertyi kaikkiaan 26. Joukkueessa ajoivat Janne Metsämäki, Jarno Mattila ja Jari Virtanen. KarkMK:n pistesaldo oli 38 ja se tuotti tällä kertaa kakkossijan joukkueella Artturi Lepistö, Lari Lehtiö ja Niko Kalatie. Kolmanneksi ylsi VMK pisteillä 44. Joukkueen muodostivat Taavi Mattila, Tero Heino ja Marko Jumppanen.

SM-karsinta

Lauantaina ajettiin myös SM-joukkueiden karsinta, sillä sunnuntain kisaan oli paikka vain 20 joukkueelle. Karsinnassa huomioitiin joukkueen kaksi parasta erätulosta. Karsinta ei tarjonnut mitään suurempia yllätyksiä ja ennakkosuosikit selvittivät tiensä jatkoon helposti. Erot kärjessä olivat niin pieniä, että niiden perusteella sunnuntaina on odotettavissa jännittävä kilpailu. Karsinnan ykkönen oli TMK neljällä pisteellään. LoSMK hävisi turkulaisille vain pisteen ja samaan tulokseen päätyi myös VMK. HeMK:lla oli pisteitä kuusi ja viidenneksi sijoittuneella hallitsevalla mestarilla OriMK:lla puolestaan seitsemän.

Kilpailut Vantaalla jatkuvat sunnuntaina, jolloin ajetaan kansallinen MXC-luokan joukkuekisa, sekä ratkaistaan SM-luokan kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Kilpailu käynnistyy MXC-luokan karsintaerillä kello 10.50. Kisaerät käynnistyvät kello 12.50.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/661

——————————————————————————-

SML AMOQ SM-Motocross, kerhojoukkueet, 23.-24.9.2023
Vantaan Moottorikerho ry
www.vantaanmoottorikerho.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

23.-24.9. Vantaa kerhojoukkueet

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.