Motocrossin MM-sarja palaa Vantaalle

Heinäkuun 29.–30. päivä Vantaa Vauhtikeskuksessa kaasutellaan maailman parasta motocrossia, kun lajin MM-sarja tekee paluun Vantaalle.

Vantaan Vauhtikeskuksen rata on isännöinyt edellisen kerran motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailua yli 10 vuotta sitten, mutta radan historian aikana siellä ei ole koskaan ajettu lajin pääluokan, MXGP:n osakilpailua. Nyt MXGP- ja MX2-luokkien maailman parhaat kuljettajat saapuvat Vantaalle heinäkuun lopussa taistelemaan pisteistä.

Alun perin motocrossin MM-sarjan osakilpailu piti ajaa Hyvinkäällä ja kilpailun promoottorina piti toimia Lahden kaupungin omistama KOKO Lahti Oy. Valitettavasti KOKO Lahti Oy päätti vetäytyä järjestelyistä toukokuun lopussa, jonka jälkeen Suomen Moottoriliitto ryhtyi etsimään erilaisia vaihtoehtoja kilpailun järjestämiseksi.

– Tavoite oli, että olisimme pystyneet järjestämään kilpailun viime vuoden tapaan Hyvinkäällä. Valitettavasti sitä ei saatu onnistumaan, Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen kertoi.

Lopulta MM-sarjan promoottori Infront Moto Racing ehdotti Heikkiselle, jos kilpailu järjestettäisiin Vantaalla. Vantaan Moottorikerho päättikin tarttua toimeen ja otti vastuun kilpailun järjestämisestä. Päätös asiasta tehtiin kesäkuun puolessa välissä, joten aikaa ei ole paljon.

– Kaikki asiat etenevät todella vauhdilla ja rata-alueelle on työt käynnissä. Meillä on paljon töitä, mutta pystymme varmasti järjestämään hyvät kilpailut, Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Janne Leander kertoo.

Kilpailun lipunmyynti on nyt käynnistynyt ja poikkeuksellisesti järjestäjät ovat joutuneet laittamaan myös ylärajan lippumäärälle. Myyntiin tulee vain 5500 lippua per päivä, johtuen alueen rajoitetusta yleisökapasiteetistä.

Kilpailuun mukaan saapuu noin 80 maailman parasta motocrosskuljettajaa. Mukana on myös suomalaiset huiput, Jere Haaviston ja Emil Weckmanin johdolla.

Moottoripyörille on ilmainen asfaltilla sijaitseva MP-parkki aivan radan lähellä.

Lisätietoa kilpailusta: https://www.mxgpfinland.fi/

Kilpailun lipunmyynti: https://www.ticketmaster.fi/artist/mxgp-finland-lippuja/1245524

Kilpailun järjestäjän yhteystiedot:

InFront Moto racing: https://www.mxgp.com/home

Miro Sihvonen ja Jere Haavisto tulessa MM-osakilpailussa

Teksti: MXGP Finland tiedotus

Kuvat: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.