Motocrossin SM-sarja jatkuu Karkkilassa

Motocrossin SM-sarjan viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Karkkilassa. SM-pisteitä on jaossa kaikkiaan viidessä eri luokassa.

SML AMOQ SM-Motocross sarja on ehtinyt jo viidenteen osakilpailuun. Sarja jatkuu Karkkilassa Mansikin moottoriurheilupuiston motocrossradalla. Lauantaina SM-pisteistä kisaavat vain naiset. Lisäksi radalla nähdään neljän kansallisen TOP250-luokan kilpailijat. Sunnuntai on pyhitetty pelkästään SM-luokille, jolloin radalla ovat luokat MXC/A, MX125, MX2 sekä MX1.

MXD-luokan 20 kuljettajan joukossa suurimpana ennakkosuosikkina Karkkilaan tulee Hanna Mertsalmi. Myös Janette Mielonen on ollut hyvässä vauhdissa ja hakee varmasti kauden toista erävoittoaan. Torniossa hieman kipeää saanut Noora Uro on myös jälleen ajokuntoinen ja janoaa luonnollisesti podiumille. Sarjan hallitsevaa mestaria Melissa Mäntylää ei sen sijaan vielä radalla nähdä.

MXC/A-luokassa Vilho Vehviläinen on voittanut viisi viimeistä SM-erää ja on varmasti vaikeasti voitettavissa Karkkilassakin. Palkintopallille tähtäävät myös ainakin Eeka Laaksonen, Aleksi Pirinen, Miko Mannila ja Nico Bystedt. Mukaan on ilmoittautunut 21 nuorta crossaria.

MX125-luokan sarjajohtaja Kasimir Hindersson on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki ajetut erät. Nyt ei miehen nimeä kuitenkaan lähtöluettelosta löydy, joten podiumilla on käytännössä yksi paikka lisää vapaana. Eelis Viemerö, Onni Jaakonsaari, Santeri Oinonen, Simo Koskinen, Arttu Sahlsten ja Matias Miettinen ovat ainakin nimiä, jotka haluavat podiumpaikat täyttää. Lähtöpuomilla on kuitenkin 36 nimeä, joten aina on mahdollisuus myös yllätyksille.

MX2-luokkaan on ilmoittautunut 25 kuljettajaa, joista Sampo Rainio ja Nico Stenberg ovat suurimmat ennakkosuosikit. Miro Varjonen, Matias Vesterinen sekä Hermanni Koskinen ovat pistetaulukossa seuraavina, mutta palkintopallille tähyää moni muukin, joten odotettavissa on mielenkiintoinen kilpailu.

MX1-luokka on SM-sarjan pääluokka, mutta se ei valitettavasti kyllä osallistujamäärässä näy. Mukaan on ilmoittautunut vain 16 kilpailijaa, joka on harmillisen vähän. Ehdoton ykkössuosikki on Jere Haavisto, joka on voittanut kaikki kauden ajetut erät. Haaviston syrjäytystä podiumin ykköspaikalta yrittävät vahvimmin Juuso Matikainen, Emil Silander ja Pekka Nissinen.

Kilpailut Karkkilassa käynnistyvät kumpanakin päivänä kello 12.00.

Kilpailun lippuja voi ostaa ennakkoon lippu.fi verkkokaupasta. Lippu maksaa lauantaina ennakossa 10 € ja portilta 15 €. Sunnuntain lippu maksaa ennakossa 15 € ja portilta 20 €.

Mansikin moottoriurheilupuisto sijaitsee osoitteessa Puhdistamontie, 03600 Karkkila.

—————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 5/7, 5.-6.8.2023
Karkkilan Moottorikerho ry
www.karkkilanmoottorikerho.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.