MX-liiga suuntaa itärajalle

Motocrossliiga suuntaa itärajan tuntumaan kun sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Miehikkälässä.

SML Loukko.com MX-liiga on kääntymässä loppusuoralle. Sarjassa on ajamatta enää kolme osakilpailua. Ensi viikonlopun osakilpailu ajetaan Miehikkälän Moottorikerhon isännyydessä Miehikkälän motocrossradalla. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan liigapisteistä molempina päivinä. Lauantaina mukana ovat luokat MX50, MX65, MXC/B ja MX125. Sunnuntaina ajaa ainoastaan kolme luokkaa, koska MX50-luokka ei ole mukana.

MX50-luokassa on kolme kuljettajaa yli muiden. Oliver Härkönen johtaa sarjaa. Hän on voittanut kuudesta ajetusta erästä kolme ja ollut myös kolmesti toinen. Elmeri Salokoskella on kaksi erävoittoa ja hän on pisteissä toisena. Eroa kärkeen on vain 13 pistettä. Salokoskesta vain kahden pisteen päässä on Peetu Sarvasilta. Koska erävoitto antaa 25 pistettä, jatkuu kisa kärjessä tiukkana.

MX65-luokassa on ajettu jo kuusi osakilpailua, eli 12 kisaerää. Miska Laine johtaa sarjaa. Hänellä on viisi erävoittoa, mutta vastaavasti rasitteena on myös yksi nollaerä. Leo Huuskonen on sarjassa tasaisuutensa ansiosta toisena. Erävoittoja ei ole yhtään, mutta ei myöskään yhtään todella huonoa erää. Eroa kärkeen on 19 pistettä. Mikke Lindström on pisteissä kolmantena, vain 4 pistettä Huuskosesta. Lindström on sarjan nopeimpia kuljettajia, mutta kaksi huonoa erää pudottavat sijoitusta.

MXC/B-luokassa pistejohtajana Miehikkälään tulee Okko Ollila. Hän on saalistanut sarjasta kolme erävoittoa, mutta pistetiliä rasittaa epäonnistuminen Iisalmessa. Kakkospaikalla on 13 pistettä vähemmän keränneenä ykkössuosikki Eeka Laaksonen. Takana on viisi erävoittoa, mutta totaalisesti pieleen menneen Kuopion osakilpailun takia Laaksonen ei johda sarjaa. Kuopiossa ajettiin neljä erää, joista Laaksonen voitti yhden. Kaksi päättyi keskeytykseen ja yhdestä tuli tilille vain viisi pistettä.

MX125-luokka johtaa Topias Kontto. Hän on koko pistetaulukon ainoa kuljettaja, jolla on pisteitä kaikista kolmesta osakilpailusta. Kun pisteissä toisena oleva Onni Jaakonsaari ja kolmantena oleva Simo Koskinen eivät ole Miehikkälään ilmoittautuneet, eikä sarjanelonen Otto Kumpulainenkaan ole paikalla, on podiumille odotettavissa uusia nimiä. Jimmy Eriksson, Nestori Söderberg ja Roope Vikström tähyävät sinne varmasti. Myös Veeti Nieminen ja kotiradallaan ajava Justus Nikkilä ovat nimiä, joita kannattaa seurata.

Kilpailuerät alkavat lauantaina kello 11.15. ja sunnuntaina kello 11.00.

Kilpailuun on molempina päivinä vapaa pääsy. Miehikkälän Motocrossrata sijaitsee osoitteessa Pulakorventie 57, 49700 Miehikkälä.

——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Miehikkälä, osakilpailu 5/7, la-su 12.-13.8.2023
Miehikkälän Moottorikerho ry
www.miehikkalanmoottorikerho.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani
Hovi

Kuva MX-liiga Miehikkälä

Yksi kommentti artikkeliin ”MX-liiga suuntaa itärajalle”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.