MX-liigassa ei yllätyksiä

Motocrossliigan kolmas osakilpailu ei tarjonnut suurempia yllätyksiä. Luokkavoittoihin ajoivat Peetu Sarvasilta, Miska Laine ja Eeka Laaksonen.

Iisalmessa, Parkatin motocrossradalla ajettu SML Loukko.com MX-liigan kolmas osakilpailu oli samalla kisat järjestäneen seuran, Ylä-Savon Moottorikerhon 70-vuotisjuhlakilpailu. Lauantaina radan täyttivät pelkästään nuoret crossarit ja päivä käynnistyi MX50-luokan kilpailulla.

Ensimmäisessä erässä Oliver Härkönen oli omaa luokkaansa. Hän johti lähtöä ensimmäisestä kierroksesta lähtien ja otti voiton 40 sekunnin erolla ennen Peetu Sarvasiltaa ja kolmanneksi sijoittunutta Elmeri Salokoskea.

Toisessa erässä Oliver Härkönen nousi kärkipaikalle heti ensimmäisellä kierroksella ja piti sitä hallussaan viimeiselle kierrokselle saakka. Sitten takaa tuli Peetu Sarvasilta ja ajoi 11 sekunnin turvin erän voittoon. Voitto tiesi myös sitä, että Sarvasilta nousi yhteistuloksissa päivän voittajaksi. Härkönen oli erän toinen ja sama oli myös päivän lopputulos. Erän kolmas oli Iljas Jokiaho ja se riitti myös yhteistuloksissa podiumin kolmospaikkaan.

Laine vei molemmat erät

MX65-luokan ensimmäisessä erässä Miska Laine ja Mikke Lindström kävivät tiukan voittotaistelun, joka ratkesi vasta viimeisellä kierroksella Laineen eduksi. Hän oli ruutulipulla vain 0,15 sekuntia ennen toiseksi ajanutta Lindströmiä. Aaron Koivula oli tiukoilla Leo Huuskosen kanssa, mutta kukisti tämän lopulta vajaalla sekunnilla ja oli erän kolmas.

Toinen erä oli melkoisen vaiherikas. Parhaiten aloitti Taavi Arkonsuo, mutta menetti pian paikkansa Mikke Lindströmille. Lindström vei joukkoa pari kierrosta kunnes kärkeen nousi Miska Laine ja ajoi jälleen erävoittoon. Lindström oli erän kakkonen ja kolmanneksi nousi viimeisellä kierroksella Aatos Pirttinen. Yhteistuloksissa voiton otti Laine ja Lindström oli toinen. Päivän kolmanneksi sijoittui kaksi nelossijaa ajanut Leo Huuskonen.

Miska Laine ajoi MX65-luokassa molempien erien voittoon.
Miska Laine ajoi MX65-luokassa molempien erien voittoon.

Laaksosen tahdissa

MXC/B-luokan ensimmäisessä erässä Nico Bystedt johti kisaa lähdöstä maaliin, mutta helpolla tuo voitto ei tullut. Eeka Laaksonen joutui lähdössä takaa-ajajaksi, mutta poimi kilpakumppaneita kierros toisensa jälkeen, kunnes edessä oli enää Bystedt. Lopulta ruutulippu armahti Bystedtin kun Laaksonen oli enää 0,8 sekunnin päässä. Erän kolmas oli Elias Villanen.

Toisessa erässä ei Eeka Laaksonen antanut muille mahdollisuuksia, vaan lähti heti tekemään eroa kilpakumppaneihinsa. Maalissa eroa olikin sitten jo puoli minuuttia. Mauno Keskikallio nousi erän kakkoseksi ja kolmanneksi ajoi avauserän voittanut Nico Bystedt. Yhteistuloksissa palkintopallin ykköspaikalle nousi Laaksonen ja kakkospaikalle Bystedt. Kolmospaikan miehitti toisessa erässä neljänneksi ajanut Elias Villanen.

MX-liigan ulkopuolisen MXC/A-luokan kisan voitti Miko Mannila, toinen oli Viktor Leppälä ja kolmas Vilho Vehviläinen.

Kilpailut Iisalmessa jatkuvat sunnuntaina. Ensimmäinen lähtö starttaa kello 11.00.

————————————————————————————–

SML Loukko.com MX-liiga Iisalmi, osakilpailu 3/7, la-su 10.-11.6.2023
Ylä-Savon Moottorikerho ry
Ameriikantie 733, 74200 Vieremä
www.y-smk.fi

Tulokset
https://tulosarkisto.fi/races/view/640

Sarjataulukko
https://tulosarkisto.fi/championships/index/1

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
8.-9.7. Kajaani
22.-23.7. Kuopio
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.