MX-liigassa paljon nähtävää

Motocrossliigan ensimmäinen kisapäivä Imatralla tarjosi paljon nähtävää. Luokkavoittoihin ajoivat Peetu Sarvasilta, Roope Pulkkinen ja Eeka Laaksonen.

SML Loukko.com MX-liiga lähestyy loppuaan. Sarjan toiseksi viimeisen kisaviikonlopun ensimmäisenä kisapäivänä liigapisteistä ajettiin kolmessa luokassa. Päivän aloittivat MX50-luokan kilpailijat.

Ensimmäinen erä käynnistyi Neo Halttusen johdolla ja Halttunen vetikin joukkoa aina viimeiselle kierrokselle asti. Sitten iski epäonni ja Halttunen tippui neljänneksi. Oliver Härkönen nousi erän puolivälissä kakkospaikalle ja Halttusen tiputtua kärjestä, oli Härkösellä helppo työ ajaa erävoittoon. Peetu Sarvasilta ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi parhaat liigapisteet nappasi Elmeri Salokoski.

Toisessa erässä Neo Halttunen sai lohtua ensimmäisen erän epäonnistumiselleen. Halttunen otti jälleen hyvän lähdön ja johti erää lähdöstä maaliin. Ensimmäisen erän voittanut Oliver Härkönen joutui sen sijaan keskeyttämään kolmospaikalta jo erän alkuvaiheessa. Peetu Sarvasilta ja Leevi Kuulasvuo vuorottelivat alussa kakkospaikalla. Sitten Sarvasilta alkoi tehdä eroa kilpakumppaniinsa ja ajoi maaliin toisena. Kuulasvuo kiirehti maaliin kolmantena.

Päivän voittajaksi ajoi Peetu Sarvasilta oltuaan molemmissa erissä toinen. Neo Halttunen nousi podiumin kakkospaikalle ja kolmanneksi sijoittui Elmeri Salokoski.

Pulkkinen juhli kotiradallaan

MX65-luokan ensimmäisessä erässä Roope Pulkkinen lähti heti startista karkuun muilta ja sai lopulta ajaa aivan rauhassa ruutulipulle erävoittajana. Mikke Lindström yritti tavoittaa Pulkkista, mutta antoi jo loppukierroksilla periksi ja tyytyi mieluummin varmistamaan kakkossijan kuin nostaa liikaa riskitasoa. Kolmantena ruutulipulle ehti Frans Mattila.

Toisessa erässä meni koko pakka sekaisin jo alkuvaiheessa kun avauserän kakkonen Mikke Lindström ja kolmonen Frans Mattila putosivat peränpitäjiksi. Roope Pulkkiselle ei sen sijaan kukaan voinut mitään ja tuloksena oli päivän toinen erävoitto, vaikka Leo Huuskonen ahdistelikin tiukasti. Kaksikolla oli eroa toisiinsa maalissa vain reilu sekunti. Erän kolmanneksi ajoi Sami Oinonen.

Yhteistuloksissa kauden ensimmäisen voittonsa otti kotiyleisön riemuksi Roope Pulkkinen puhtaalla suorituksella: Kaksi erää, kaksi voittoa. Päivän kakkonen oli Sami Oinonen. Hän ajoi eräsijat 4 ja 3. Leo Huuskonen oli avauserässä kuudes, mutta toisen erän kakkossija nosti hänet podiumin kolmospaikalle.

Laaksonen hallitsi

MXC/B-luokassa Eeka Laaksonen otti kärkipaikan lähdössä ja sai peräänsä Okko Ollilan. Laaksosen vauhti oli hieman kovempaa ja eroa alkoi syntyä kierros kierrokselta. Maalissa eroa oli Laaksosen eduksi jo yhdeksän sekuntia. Jimi Marttilalla meni muutama kierros ennen kuin hän nousi kolmospaikalle. Vauhti ei aivan riittänyt ylemmäs, mutta eroa kakkossijaan ei jäänyt kuin reilut kaksi sekuntia.

Toisessa erässä Laaksonen jatkoi ensimmäisen erän malliin: Kärkeen, karkuun ja voittoon. Okko Ollila nousi nopeasti kakkospaikalle ja piti tuon paikan maaliin saakka. Kolmospaikasta sen sijaan käytiin erän alkupuolella tiukkaa kisaa Elias Villasen, Anton Aggen ja Jimi Marttilan välillä. Erän puolivälissä Marttila otti kolmospaikan haltuunsa ja ajoi myös kolmantena maaliin. Näin kärjen järjestys oli sama kuin ensimmäisessä erässäkin, joten järjestyksessä Eeka Laaksonen, Okko Ollila ja Jimi Marttila kolmikko nousi myös podiumille.

Kilpailut Imatralla jatkuvat sunnuntaina. Ensimmäinen kilpaerä käynnistyy kello 12.00.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/653


——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Miehikkälä, osakilpailu 5/7, la-su 12.-13.8.2023
Miehikkälän Moottorikerho ry
www.miehikkalanmoottorikerho.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Yksi kommentti artikkeliin ”MX-liigassa paljon nähtävää”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.