Perinteinen Historic Grand Race kutsuu 21.–22.8.

Tulevana viikonloppuna Suomen suurimpiin ratakilpailuihin lukeutuvassa Historic Grand Racessa kilpalee 176 kuljettajaa historiallisilla kilpa-autoilla Gulf Historic Race Cupin sijoituk- sista. Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla ajettavassa kauden päätapahtumassa on ohjelmassa lauantaina aika-ajot sekä molempina päivinä kahdeksan osakilpailulähtöä.

Kilpailutapahtumien lisäksi vanhojen ajoneuvojen ystäville löytyy katsottavaa yläkatso- mosta. Ahveniston harjun laella on molempina päivinä näyttelyalue 30 vuotta ja vanhem- mille vanhoille ajoneuvoille.

Historic Grand Racessa nähdään useita kilpaluokkia. Historic erikoisvakio- ja GTS- sekä vakio- ja GT-luokat (1 ryhmä) jakaantuvat ikäkausittain ja moottoritilavuutensa perusteella 15:sta eri luokkaan. Vanhimmat autot on valmistettu 1960-luvulta. Historic-luokan ykkösryh- mäläisten lähdössä kisaavat myös Fiat Historic Ratapotin 127 Fiatit. Historic formula -luokkia on viisi ikäkauden ja monopostotyypin mukaan – Formula V 1-kaasari, Formula V 2-kaasari, Formula Ford, Formula 3 ja Formula 4. Järjestävän seuran, Historic Race Finlandin rakenne- tuille harrastekilpa-autoille luoma luokka, Roadsport käsittää seitsemän eri luokkaa ennen 1985 luokitelluista V8-autoista enintään 1,4-litraisiin ennen 1998 luokiteltuihin. Muita viikon- loppuna kilpailevia luokkia ovat Locost, Subaru Sportit, SS1300:set (ent. Special Saloon) ja Mini 1000.

Lisätietoja on saatavilla kilpailun nettisivustolta: www.historicgrandrace.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.