Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta rallin MM-sarjan osakilpailun aikana

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Keski-Suomen maakunnassa 4.-7.8.2022. Poliisi vastaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta. Tämä tarkoittaa erityisesti liikenteen sujuvuuden varmistamista. Poliisia näkyy myös erikoiskokeilla erilaisissa valvontatehtävissä, joilla varaudutaan poliisin toimenpiteitä vaativiin tapahtumiin ralleissa.

Tapahtumaan odotetaan autourheilusta kiinnostunutta yleisöä ja sen odotetaan ruuhkauttavan pääteitä, erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa.

Poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta rallien aikana myös Jyväskylän keskustassa. Yleisötilaisuuksien riittävistä ja tarkoituksenmukaisista turvajärjestelyistä vastaa tilaisuuden järjestäjä. – Perinteisesti rallit ovat sujuneet poliisin näkökulmasta hyvin, eikä isompia häiriöitä ole esiintynyt, vaikka yleisöä on ollut paljon, komisario Teemu Karhunen toteaa. – Tehtäviimme kuuluu kuitenkin varautua kaikenlaisiin häiriötilanteisiin, hän jatkaa.

Erityisjärjestelyt liikenteessä

Ralleissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia rallien aikana. Nämä vaikuttavat liikenteen sujuvuuteen, joten varaudu liikenteen hetkittäisiin ruuhkautumisiin.

Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Huomioi muut tiellä liikkujat, jotta liikenne sujuu joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Reittivalintojen suunnittelu

– Jos haluat kiertää rallit, suosittelemme käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä. Tällaisia reittejä ovat erikoiskokeiden läheiset tiet, esimerkiksi 9-tiellä Jämsän seudulla liikenne on ollut vilkasta aiempina vuosina. Rallikansalle suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta, Karhunen sanoo.

Tarkemmat tiedot ajettavista reiteistä ja sulkuajoista löydät kilpailun järjestäjän nettisivuilta. Kilpailupäivinä on kuunneltavissa ralliradio sekä radiokanavilla (taajuus 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) että Ylen nettisivuilla. Radiossa kerrotaan ajankohtaista tietoa maanteiden ruuhkista ja annetaan reittiopastusta.

Pysäköinti erikoiskokeiden aikana

Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla erityisesti erikoiskokeille vievillä tiellä. Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan ajoneuvon kuljettajan laskuun.

Mielenosoituksista

Poliisi on varautunut myös mahdollisiin mielenosoituksiin Jyväskylässä. Järjestäjän on tehtävä ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään 24 tuntia ennen kokouksen alkamista. Myöhemminkin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

Poliisin viestintä rallien aikana

Sisä-Suomen poliisilaitos viestii ralleista reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa ja julkaisee aamuin ja illoin tiedotteen päivän tapahtumista poliisin nettisivuilla. Twitter (@SiSuPoliisi) on tärkein sosiaalisen median viestintäkanavista. Sen lisäksi käytössä on Instagram (@sisupoliisilaitos) ja Facebook (Sisä-Suomen poliisilaitos).

Poliisi toivottaa hyvää ja turvallista rallien osakilpailua kaikille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta rallin MM-sarjan osakilpailun aikana”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.