Ralli SM: Asunmaa johdossa Pohjanmaalla avauspäivän jälkeen

Rallin suomenmestaruussarja palasi tänään reilun kahden kuukauden mittaiselta kevättauolta Seinäjoella, jossa ajettiin SM Pohjanmaa Rallin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta. Rallin avauspäivän päätteeksi yleiskilpailun johtopaikalla on SM1-luokassa kilpaileva Teemu Asunmaa. 

SM Pohjanmaa Ralli käynnistyi Seinäjoen ympäristössä hienossa kesäisessä säässä kauden ensimmäisellä sorarallilla. SM-sarjan kuninkuusluokassa, SM1-luokassa, tapahtumia hallitsi kauden avauskisan voittaja ja SM1-luokan kärkimies Teemu Asunmaa, joka takoi päivän molemmille erikoiskokeille pohjat. 

– Selkeästi liukkaampaa oli toisella erikoiskokeella. Otin sen takia aika varovasti muutaman paikan ja toisinaan meni vähän leveäksi, Asunmaa totesi toisen erikoiskokeen päätteeksi. 

Erot avauspäivän päätteeksi ovat tiukat sillä toisena oleva Lauri Joona on vain 1,1 sekunnin päässä Asunmaasta. Kolmanneksi kiilasi kaksi edellistä osakilpailua voittanut Jari Huttunen, joka hänkin on vain 5,8 sekuntia kärkeä perässä. Neljäntenä oleva Juha Salo mahtuu myös kymmenen sekunnin sisään, eroa Asunmaahan kertyi kahden erikoiskokeen päätteeksi 6,2 sekuntia. 

SM2-luokassa Hokkala niukasti kärjessä 

Pohja-ajat omassa luokassaan molemmille erikoiskokeille ajoi myös Henri Hokkala, joka siirtyy yötauolle SM2-luokan kärkipaikalla.

– Tiukkaa on. Hiukan pehmeällä autolla oltiin liikkeellä, kun auton keula lyö maahan koko ajan. Koitetaan iltahuollossa vähän parantaa autoa huomiselle, Hokkala kommentoi. 

Luokan pisteykkösenä matkaan startannut Benjamin Korhola on toisena, Kristian Nieminen täydentää kolmen kärjen. Tiukkaa on tämänkin luokan kärjessä, sillä koko kärkikolmikko on alle kolmen sekunnin sisällä toisistaan. 

Valkonen vähilläkin testeillä SM3-kärkeen 

SM3-luokassa Nico Valkonen jatkoi vahvoja otteitaan. Kauden avauskilpailunsa edellisessä kisassa ajanut ja heti voittoon noussut Valkonen otti SM3-luokan kärkipaikan haltuun kahden sekunnin turvin ennen Tuomas Välilää

– Pahempaan olin varautunut, ihan jees. Noin 30 kilometriä testiä ja siitä kisaan, joten ykkösellä ei ollut helppoa. Rytmiin oli vaikea päästä mutta tuntuu tämä ainakin helpommalta kuin talvella, Valkonen kertoi. 

Kolmantena lauantain kakkospäivään starttaa Leevi Lassila, jolla on 15,5 sekuntia takamatkaa Valkoseen. 

Kauppinen SM4-luokan johtopaikalta lauantaille 

SM4-luokan tahtipuikkoja heilutti odotetusti Tuukka Kauppinen, joka piiskasi Toyota Auriksen 15 sekunnin johtoasemaan yötauolle siirryttäessä.

– Ajo vähän parani jo toiselle, mutta kyllä sitä vauhtia lisääkin riittäisi. Hyvillä fiiliksillä huomiseen, hienoja teitä luvassa, Kauppinen tunnelmoi. 

Henri Sääskilahti avasi rallin kakkospaikalta, kolmantena oleva Ville Vatanen on jäänyt jo 23 sekuntia Kauppisesta. 

Hautamäki avasi kärkivauhtia 

SM5-luokassa Ville Hautamäki otti kisan komentoonsa avauspäivän päätteeksi ja johtaa 5,7 sekunnin turvin ennen Arttu Lähdeniemeä

– Aika tökkivää ja kulmikasta oli ekalla, mutta toinen tuntui jo vähän rallilta. Jännä päivä tulee huomisesta, mutta se on kaikille sama, Hautamäki arvioi. 

Konsta Saarinen kiidätti Mitsubishinsa luokan kolmannelle sijalle. Eroa Hautamäkeen on vajaat 13 sekuntia.

SM Pohjanmaa Rallissa ajetaan lauantaina vielä kuusi erikoiskoetta, joille mittaa kertyy vajaat 83 kilometriä. Kilpailua voi seurata Moottoriurheilu TV:n YouTube-livelähetyksen välityksellä. Tulospalvelu, GPS-seuranta ja väliajat löytyvät sarjan verkkosivuilta osoitteesta rallism.fi

Ralli SM -osakilpailujen koostelähetykset esitetään tällä kaudella jo kisaviikonlopun sunnuntaisin Yle TV2:lla ja Yle Areenassa. SM Pohjanmaa Rallin parhaat palat ovat vuorossa sunnuntaina 21.5. klo 18:15. 

Sarjasäännöt kaudella 2023 »
Tiimimestaruuskilpailun osallistujat »

SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki: Tulokset EK 2/8

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 12:20,5 
2. Lauri Joona +1,4
3. Jari Huttunen +5,8

SM2-luokka
1. Henri Hokkala 12:56,3 
2. Benjamin Korhola +1,9
3. Kristian Nieminen +2,7

SM3-luokka
1. Nico Valkonen 13:21,5 
2. Tuomas Välilä +2,0
3. Leevi Lassila +15,5

SM4-luokka
1. Tuukka Kauppinen 14:36,0 
2. Henri Sääskilahti +14,9
3. Ville Vatanen +23,0

SM5-luokka
1. Ville Hautamäki 12:54,1
2. Arttu Lähdeniemi +5,7
3. Konsta Saarinen +12,8

Kaikki tulokset »

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.