Ralli SM: TGS Motorsportilla riitti juhlittavaa Kokkolan SM-rallipäätöksessä

Rallin suomenmestaruussarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kokkolan seudulla. Toni Gardemeisterin kipparoimalla TGS Motorsport -rallitiimillä riitti kisan päätteeksi aihetta juhlaan usealla eri rintamalla. 

SM1-luokan mestaruuskamppailu oli juuri niin jännittävä kuin ennakkoon osattiin odottaa. Mestari ratkesi vasta rallin viimeisen erikoiskokeen päätteeksi, kun TGS:n Teemu Asunmaa pääsi juhlimaan jo neljättä SM1-luokan Suomen mestaruuttaan. 

Škoda Fabia RS Rally2 -autoa käskyttänyt alavutelainen ajoi Juha Salon voittamassa kisassa toiseksi, joka riitti varmistamaan mestaruuden kahden pisteen erolla Jari Huttuseen

-Ei tätä voi sanoiksi pukea. Olipahan erikoisralli! Ihan kuin jostain trilleristä. Juonenkäänteitä oli joka väliin. Keli oli hankalimpia, mitä olen urallani kohdannut. En olisi uskonut ennen kilpailua, että voitto irtoaisi näin. Loistava fiilis, Asunmaa hehkutti. 

TGS:n kuljettajat ovat viime vuosina hallinneet SM1-luokan mitalitaulukkoja. Vuodesta 2020 vähintään kaksi tiimin kuljettajaa on ottanut SM-mitalin, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Lauri Joona piti tästä perinteestä huolen ottamalla heti SM1-debyyttikaudellaan pronssia. 

Sastamalalainen kuittasi pronssimitalin ottamalla kauden aikana yhden osakilpailuvoiton enemmän kuin tasapisteisiin päätynyt Salo. 

-Hieno tulokaskausi pääluokassa takana! Hyviä muistoja ja kokemuksia saatiin paljon, vaikka mestaruutta ei tullutkaan. Parhaiten kaudesta jäi mieleen voitot Seinäjoella ja Lahdessa, ne oli tosi hienoja hetkiä, Joona fiilisteli. 

Asunmaan ja Joonan suoritukset takasivat TGS Škoda Motorsport -tiimille myös tiimimestaruuskilpailun pronssia. 

TGS:n kolmas kuljettaja Jooa Iivari debytoi tiimissä vahvasti ajamalla SM3-luokassa toiseksi. 

– Oli kyllä vaikein ralli mitä olen ikinä ajanut. Välillä ei nähnyt eteen yhtään, eikä ollut pitoa. Ei totisesti ollut helpoin tapa totuttautua uuteen kalustoon, joka kylläkin toimi erinomaisesti, siitä kiitos tiimille, Iivari kiitteli. 

SM1-luokan tuloksia – SM Kokkola Ralli

1. Juha Salo Škoda Fabia Rally2 Evo 54:57.7
2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia RS Rally2 +7.7
3. Jari Huttunen Škoda Fabia RS Rally2 +20.8
4. Lauri Joona Škoda Fabia RS Rally2 + 54.6
5. Heikki Kovalainen Škoda Fabia RS Rally2 + 3:14.5

SM1-luokan pisteet – 7/7 osakilpailua


1. Teemu Asunmaa 122p
2. Jari Huttunen 120p
3. Lauri Joona 119p
4. Juha Salo 119p

5. Roope Korhonen 51p 

Tiimimestaruuspisteet – 7/7 osakilpailua 1. Co-Motorsport 267p
2. Rautio Motorsport 2 259p
3. TGS Škoda Motorsport Suomi 253p
4. Rautio Motorsport 207p
5. KMS Racing 163p

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.