Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu lauantaina Seinäjoella

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (RSJM) kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina 20.5. SM Pohjanmaa Rallissa. Talven kahden osakilpailun jälkeen pistetilanteet ovat vielä hyvin auki ja kamppailu pisteistä on varmasti tuimaa.

Seinäjoen ympäristössä ajettavassa kilpailussa nuoret sekä juniorit ajavat kuusi erikoiskoetta, joilla mittaa on noin 82 kilometriä. 50-vuotista taivaltaan juhlistavan Pohjanmaa Rallin kilpailijat lähetetään matkaan Seinäjoen keskustorilta, RSJM-luokkien osalta lähtö on lauantaina noin klo 10:40 aikaan. Samaan paikkaan maaliin saavutaan illansuussa, Ralli SM ensin noin klo 17:55 alkaen ja sen jälkeen vuoron saavat RSJM-luokat.

Nuorissa Esko Kytömäki pistejohtajana kesäkauteen

Talvella Kuopion ja Jyväskylän voitot vei Esko Kytömäki (MhMK) Ford Fiestallaan. Jos talvi sujui tekniikan osalta varsin luotettavasti, on kesäkauden avaukseen valmistautuminen kohdannut haastetta senkin edestä.

– Oltiin toissa viikonloppuna rallisprintissä ajamassa ja vesiletku pääsi irtoamaan. Sen myötä moottori ylikuumeni ja tässä onkin aika pitkiä päiviä touhuttu sen kanssa. Melko kylmiltään joudutaan lähtemään kisaan. Jyväskylän osakilpailun jälkeen on ajoa tullut nyt siis vain 4 kilometriä, mutta kyllä silti luottavaisin mielin pystyn ajotuntuman suhteen lähtemään kisaan, Kytömäki tuumailee.

Pistetilanteessa lähimmät haastajat Joakim Goman (LakUA), sekä Joonatan Ylilammi (KarUA) ovat 10 pisteen päässä. Vauhdillisesti kärjen tahdissa ovat kyenneet talvella ajamaan myös Niklas Mäenpää (AAU) sekä Viljami Salminen (SaloUA), joilla vauhti ei lopulta ole kuitenkaan kertynyt pistepotteihin.

Junioreissa Juuso Lammi pääsee kotikisaan kärkipaikalta

Juniorien pisteistä on mahdollista kamppailla neljässä eri luokassa auton viritysasteen ja kuutiotilavuuden mukaan. Tällä kertaa kilpailijoita on kolmessa luokassa, joista suosituimman, eli vakioautoille suunnatun RSJM1-luokan kilpailijoita on 12 kappaletta. Talven osakilpailuissa voiton ja kakkostilan napauttanut Juuso Lammi (AL-Härmä) Citroen C2:llaan oli vahva ja tällä kertaa ollaan kilpailemassa kotikisassa. Talven päätöksessä Jyväskylässä ajokki tuli maaliin enää käytännössä pyhän hengen avulla, siinä määrin lopussa oli C2:sen moottori.

– Nyt autosta on käyty kaikki läpi ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Jonkun verran on ajettu jopa testiä ja tuntuukin ihan hyvältä kaikin puolin. Kotikisaan tottakai lähdetään hyvällä mielellä ja koitetaan pitää taas hyvää vauhtia yllä, Lammi kertoo.

Kahden pisteen päässä Lammista, on RSJM3-luokassa ajava Tuukka-Matias Kivioja (JurvanUA) joka ajaa Ford Fiesta Rally4:lla. Kiviojan luokassa autoja on vain kaksi, joten luokkavoiton päälle ei tule lisäpisteitä luokan lähtijämäärästä. Kauden mittaisella matkalla siis enemmän kilpailijoita keräävät luokat ovat hieman niskan päällä.

Kolmantena pisteissä, viiden pisteen päässä kärjestä on RSJM4-luokan Samu Koivuranta (RoiUA) BMW 325i:llä. Tässä luokassa on tällä kertaa kilpailijoita kahdeksan, joka tarkoittaa että Kiviojaa olisi pisteissä mahdollisuus tavoittaa luokkavoitolla. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä varmasti luokan muut osallistujat haluavat samaa kovasti.

Kilpailua voi seurata tuttuun tapaan Moottoriurheilu TV:n YouTube-livelähetyksen välityksellä. Tulospalvelu, GPS-seuranta ja väliajat löytyvät sarjan verkkosivuilta osoitteesta rallism.fi

Ralli SM -osakilpailujen koostelähetykset esitetään tulevalla kaudella jo kisaviikonlopun sunnuntaina Yle TV2:lla ja Yle Areenassa. SM Pohjanmaa Rallin parhaat palat ovat vuorossa sunnuntaina 21.5. klo 18:15.

 SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautuneet »
Sarjasäännöt kaudella 2023 »

SM Pohjanmaa Ralli -info, reitti & aikataulu

SM Pohjanmaa Rallissa ajetaan lauantaina 20.5. kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 82,51 erikoiskoekilometriä. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Seinäjoella, Rengastien Autotarvikkeella (Rengastie 28, 60120 Seinäjoki). Kilpailijat lähetetään liikkeelle Seinäjoen torilta klo 10:40, maalijuhlallisuuksia torilla vietetään klo 17:55 alkaen. 

Lauantai 20.5. 

10:41 LÄHTÖ Seinäjoen tori
11:29 EK3 Palonkylä / 9,54 km (sulkuaika 10:00-16:00)
12:05 EK4 Päkki / 22,49 km (10:40-16:40)
12:33 EK5 Naarajoki 1 / 14,69 km (11:10-21:20)
13:33 HUOLTO Rengastien Autotarvike
15:10 EK6 Seinäjoki City / 1,40 km (12:00-20:30)
15:52 EK7 Ooperi / 19,70 km (14:15-20:15)
16:35 EK8 Naarajoki 2 / 14,69 km (11:10-21:20)
17:55 MAALI Seinäjoen Tori

Livelähetys Moottoriurheilu TV:ssä: Lauantai »

RSJM-pisteet: 2/5 osakilpailua

RSJM
1. Juuso Lammi 32p
2. Tuukka-Matias Kivioja 30p 
2. Samu Koivuranta 27p 

Nuorten SM
1. Esko Kytömäki 30p
2. Joakim Goman 20p
3. Joonatan Ylilammi 20p 

Kaikki RSJM-pisteet »

Secto Rally Finland Power Stage

Nuorten SM-luokan osakilpailuissa ajetaan kaudella 2023 Secto Rally Finland Power Stage -erikoiskoe. SM Pohjanmaa Rallissa Power Stagena toimii päätöserikoiskoe, Naarajoki 2 (14,69 km). 

Power Stage -luokkajohtaja (2/5 osakilpailua): Esko Kytömäki

Esko Kytömäki starttaa SM Pohjanmaa Ralliin Nuorten SM-luokan kärjestä. Kuva: Samu Ekman / AKK
Esko Kytömäki starttaa SM Pohjanmaa Ralliin Nuorten SM-luokan kärjestä. Kuva: Samu Ekman / AKK

Kaikki Power Stage pisteet »
Lue lisää Secto Rally Finland Power Stagesta »

Yksi kommentti artikkeliin ”Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu lauantaina Seinäjoella”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.