Rallisprint SM -kausi 2023 starttaa lauantaina Oulusta

Toni Herranen on mukana kotikilpailussaan lauantaina. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Kuusiosaisen Rallisprintin suomenmestaruussarjan kausi 2023 käynnistyy tulevana lauantaina 18.2. Oulussa Sanginjoen maisemissa. 

Rallisprintin SM-sarjassa tullaan kilpailemaan kaudella 2023 jälleen kuusi osakilpailua, joista perinteisesti kaksi ajetaan talvella lumella, kaksi kesällä asfaltilla ja kausi päätetään kahteen sorasprinttiin syksyllä. Kausi avataan viime kaudesta tuttuun tapaan Oulun Sanginjoella. 3,5-kilometrinen vauhdikas sprinttirata tarjoaa taatusti huimia ajosuorituksia ja näyttäviä tilanteita. 

Mestaruudet jaetaan tuttuun tapaan kolmessa kategoriassa; kaksivetoisissa (luokat 1-6), nelivetoisissa (7-8) ja junioreissa, johon osallistuvat kaikki kahden edellisen kategorian juniorilisenssiluokan kuljettajat. SM-mitalien lisäksi sarjan yhteydessä ajetaan myös Rallisprintin Suomi Cup -mestaruuksista senioreissa (luokat 9-11), naisissa (12-13) sekä nuorissa (14-15). 

SM- ja Cup-pisteissä otetaan kauden päätteeksi huomioon kuudesta osakilpailusta viiden parhaimman pisteet. Junioreissa puolestaan otetaan huomioon kaikki kauden aikana kerrytetyt pisteet. Tuttuun tapaan jokaisella kilpailijalla on kauden aikana mahdollisuus vapaasti valita yksi osakilpailu, jossa ajaa 1,5-kertaisista pisteistä. 

Kaksivetoisten ja junioreiden viime vuoden Suomen mestari Henri Hokkala ei ainakaan Oulun lähtölistaa tähditä. Saattaa olla, että tällä kaudella keskittyminen on puhtaasti Ralli SM -sarjan puolella, jossa Hokkala kilpailee SM2-luokassa. 

Hokkalan lisäksi viime kauden muut mitalisijat vieneet sprinttiässät Marko Heikkilä ja Petri Jussila loistavat poissaolollaan kauden avauksesta. 

Nelivetojen sprinttiautoluokassa (8) hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia on ehdoton ennakkosuosikki. Kovimman haasteen tarjoavat mm. Juho Mäki-Tammela sekä Samuli Pokela.

Ralliautoluokassa (7) Oulun oma poika, Ralli SM -sarjassa SM3-luokan hopeaa viime kaudella voittanut Toni Herranen lähtee Rally3-luokan Fiestallaan yhtenä ennakkosuosikkina matkaan. Vastassa on toki paljon tehokkaampia autoja mutta se ei Herrasen innostusta latista. 

– Tarkoitus ei ole tällä kaudella sprinttiä ajaa, mutta nyt, kun kerrankin kisat on omalla kylällä niin pitäähän se mukana olla, etenkin kun tiekin on tosi makee. Koitetaan pitää hauskaa ja nauttia hienosta tiestä, toivotaan että paljon tuttuja saapuu penkalle. Herranen lähettää terveiset oululaisyleisölle. 

MSP SM Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina klo 10:30. 

Rallisprint SM -sarjan kalenteri kaudella 2023

18.2. MSP SM Rallisprint Sangi, Oulu
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki
6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint Sarjasäännöt 2023 »

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.