Rallisprint SM -kausi korkattiin Oulussa – Koivisto ja Hallia vauhdikkaimmat

Ari-Pekka Koivisto. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Kuusiosainen Rallisprint SM -kausi 2023 starttasi käyntiin lauantaina 18.2. Oulun Sanginjoen lumisissa maisemissa. MSP SM Rallisprintin nopeimmista suorituksista vastasivat Ari-Pekka Koivisto kaksivedoissa ja hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia nelivedoissa. 

Kaksivetoisten yleiskilpailussa ensimmäisellä kierroksella kovinta vauhtia pitivät Ylitornion UA:n Koivisto sekä Lakeuden UA:n seurakaverit Janne Seluska ja Jarno Pentinpuro. BMW M3-autoa käskyttävä Koivisto suoritti Sangin 3,5-kilometrisen radan 0,11 sekuntia vikkelämmin ennen toiseksi ajanutta Opel Corsa -pilotti Seluskaa. Pentinpuro jäi Citroen C2:llaan Koivistosta liki 1,5 sekuntia. 

Toisella kierroksella Seluska onnistui lyömään Koiviston noteerauksen mutta kummankaan ajat eivät parantuneet ensimmäiseltä kierrokselta. Näin Koivisto pääsi juhlimaan kaksivetoisten yleiskilpailun voittoa 0,11 sekunnin marginaalilla. 

– Tosi liukasta oli ensimmäisellä kierroksella niin tuli otettua vähän varovasti ja lähtökin epäonnistui. Toisella kierroksella alkoi sitten reitillä olemaan sen verran lunta, että ei saatu enää aikaa parannettua, vaikka lähtö onnistuikin jo huomattavasti paremmin, Koivisto kertoi. 

– Kaiken kaikkiaan tosi hyvä päivä ja kun matkaakin oli vain 150 kilometriä niin tämähän oli melkein kotikisa. Hiukan tuntui vaan oudolle olla yksin kabiinissa, kun ei ollut kartturia vieressä höpöttämässä, Koivisto naureskeli. 

Kärkitriossa ei tapahtunut muitakaan muutoksia ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten Pentinpuro sai pidettyä kolmannen sijansa Koiviston ja Seluskan vanavedessä. 

Luokkavoittoihin Koiviston (lk1) lisäksi Oulussa ajoivat Juha Lusa (PokyUA, lk3), Seluska (lk4), Ville Reuter (KaMK, lk5) sekä Kasperi Heikkinen (Kaj-UA, lk6).  Seluska, Lusa ja Heikkinen ajoivat Oulussa myös korotetuista 1,5-kertaisista pisteistä, joka nostaa koko kolmikon SM-pisteissä kärkeen tasapistein 16,5 pisteellä. 

Nelivedoissa herra ja hidalgo oli jälleen kerran Tuukka Hallia (MäntsMK) Mitsubishi Lancerillaan. Ensimmäisellä kierroksella Hallia nakutti peräti 3,6 sekuntia nopeamman ajan kuin toiseksi tullut Mitsubishi-kuljettaja Juho Mäki-Tammela (LakUA). Konkari Jari Lamminsivu (HämUA) Skoda Fabialla täydensi kolmen kärjen ensimmäisen kierroksen jälkeen. 

Toisella kierroksella Hallia sai vielä nipistettyä vajaat puolisen sekuntia ensimmäisen kierroksen ajasta pois ja kun kovin uhkaaja Mäki-Tammela ei aikaansa parantanut oli voittomarginaali 3,99 sekuntia. Myöskään nelikoissa ei kärkitrio muuttunut toisella kierroksella, joten Mäki-Tammela ja Lamminsivu saivat pitää sijoituksena kisan päätteeksi. 

– Hyvin meni, vaikka auto on nyt varavarajämäosilla aika pirusti erilainen ajettava, eivätkä vaihdevälit ole juuri sellaisia mitä pitäisi. Treeniäkään ei ehtinyt käydä yhtään edellisen kisan tuhojen jäljiltä ajamassa, että siihen nähden tosi hyvä suoritus, Hallia jutteli. 

– ”Mitsulle” suuri kiitos että pysyi koko kisan yhtenä kappaleena. Koitetaan saada Laukaaseen kunnon osat paikoilleen ja katsotaan auto läpi, että pysyisi nipussa sielläkin, Hallia hymyili. 

Hallia nappasi yleiskisan voiton lisäksi myös sprinttiautojen luokan (8) voiton. Ralliautoluokassa (7) kovinta vauhtia piti kotimaisemissaan ajanut Toni Herranen (KR-TEAM). Herrasen aika riitti yleiskilpailussakin hienosti neljännelle sijalle. 

Nelikoissa sarjakärjen paikan otti Herranen, joka ajoi Oulussa 1,5-kertaisista pisteistä. Hallia on toinen ja luokissa toiseksi ajaneet Mäki-Tammela ja Miikka Vuokila jaetulla kolmannella sijalla. 

Junioreiden SM:ssä Kasperi Heikkinen ja Herranen jakavat kärkipaikan ennen Antti Piispasta

Suomi Cupissa voittoja juhlivat Meiju Viitanen (RaaUA) Naisissa, Tarmo Ollila (NokUA) Senioreissa ja Ville Vatanen (K-KUA) Nuorissa. 

Rallisprint SM -sarja jatkuu kolmen viikon päästä legendaarisissa maisemissa, kun sunnuntaina 12.3. vuorossa on Ruuhimäen erikoiskokeella ajettava Laukaa SM Sprint. 

Rallisprint SM -sarjan kalenteri kaudella 2023

18.2. MSP SM Rallisprint Sangi, Oulu
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki
6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

Sarjasäännöt 2023 »

Tulokset: MSP SM Rallisprint, Oulu

Yleiskilpailun tulokset 

2WD
1. Ari-Pekka Koivisto 1.50,80 
2. Janne Seluska +0,11
3. Jarno Pentinpuro +1,49

4WD
1. Tuukka Hallia 1.37,46
2. Juho Mäki-Tammela +3,99
3. Jari Lamminsivu +5,88 

Kaikki tulokset »

Yksi kommentti artikkeliin ”Rallisprint SM -kausi korkattiin Oulussa – Koivisto ja Hallia vauhdikkaimmat”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.