Rallisprint SM: Koivula nopein Rallisprint SM -kesäavauksessa – Hallia niukasti nelivetojen ykkönen

Kuusiosainen Rallisprint SM -sarja saavutti lauantaina 6.5. kauden puolivälin, kun Mikkelissä kisattiin kauden kolmas osakilpailu, Mikkeli SM Sprint. Tuskun teollisuusalueelle rakennetun kisanäyttämön pääosiin nousivat Juha-Pekka Koivula kaksivedoissa ja Tuukka Hallia nelivedoissa. 

Mikkeli SM Sprint kaasuteltiin aurinkoisessa, mutta vuodenaikaan nähden viileähkössä säässä Tuskun teollisuusalueella Mikkelissä. Paikalle oli kuitenkin saapunut mukavasti yleisöä seuraamaan SM-kauden ensimmäistä asfalttisprinttiä. 

Kaksivetoisten avauskierroksella kovinta vauhtia SM:n yleiskisassa piti Jarmo Suokko (PokyUA) BMW Compactilla ennen BMW M3:sta kuskaavaa Juha-Pekka Koivulaa (SAU) ja Toyota MR2:sta piiskaavaa Matias Peippoa (RUFAK). 

Suokon avauskierroksen aika oli kuitenkin paperia toisella kierroksella, sillä Koivula pysäytti kellot aikaan 2:01.15, joka oli lähes neljä sekuntia paremmin kuin Suokon avauskierroksen noteeraus. Koivula juhli lopulta vajaan kahden sekunnin turvin SM:n yleiskisan voittoa ennen toiseksi kiilannutta Peippoa ja kolmanneksi ajanutta Toyota Starlet -pilotti Aki Mansikkamäkeä (HämUA). Suokko oli lopulta neljäs. 

Koko SM:n kärkikolmikko nappasi myös Mikkelistä luokkavoitot ja täydet pistepotit. Muita luokkavoittajia olivat Vesa Huupponen (EMSC, lk2), Ari-Pekka Koivisto (YUA, lk1) ja Miro Sakko (lk6). 

Kaikki kilpailijat SM:n ulkopuoleltakin huomioon ottaen koko kisan nopeimman kaksivetonoteerauksen taiteili Mikko Koivula BMW M3:lla. 

Pistetilanteessa sarjakärkenä Mikkeliin saapunut Juha Lusa (PokyUA) onnistui luokkansa kolmannesta sijasta huolimatta säilyttämään kärkipaikan kaksivetoisten pistekärjessä. Lusan kanssa tasapistein kärjessä jatkaa Ville Reuter (KaMK), joka ajoi myöskin oman luokkansa kolmanneksi. Molemmilla on nyt kasassa 35,5 pistettä. 

Kahden pisteen päässä kärkikaksikosta on Koivisto, joka on nakuttanut pelkkiä luokkavoittoja tällä kaudella. Koivisto ei ole vielä tällä kaudella ajanut 1,5-kertaisista pisteistä, toisin kuin Lusa ja Reuter.  Junioreiden SM:ssä Koivisto siirtyi kärkeen. Valtteri Koski (Al-Härmä) nousi toiseksi ohi Kasperi Heikkisen (Kaj-UA), joka oli vielä ennen Mikkeliä sarjakärjessä. 

Tuukka Hallia otti jo kolmannen peräkkäisen nelivetovoiton tällä kaudella. Kuva: Janette Taskinen / AKK.

Nelivetojen SM-sarjassa Mitsubishi Lanceria käskevä Tuukka Hallia (MäntsMK) ei tällä kertaa saanut mitään ilmaiseksi. Kaksi kauden aiempaa osakilpailua voittanut hallitseva Suomen mestari joutui ahtaalle konkari Jari Lamminsivun (HämUA) kanssa, mutta uusintastartti toi kuin toikin lopulta ykkössijan nuorukaiselle 0,2 sekunnin turvin. 

– Sain ajaa uusintastartin, kun toisella kierroksella edellä lähtenyt oli osunut shikaanin muoviaitoihin ja ne eivät olleet oikeilla paikoillaan. Jouduin hidastamaan ja meinasi lipsahtaa ojaan, kun yksi aita oli niin sivussa. 

Hallia oli vielä avauskierroksella johdossa, mutta Skoda Fabiaa kuskaava Lamminsivu täräytti toiselle kierrokselle sellaisen ajan, että Hallia joutui hetken miettimään kannattaako lähtöä edes uusia. 

– Meinasin jättää uusimatta, kun se ero oli niin iso, mutta eipä antanut mieli periksi. 

– Tunnelmat ovat erinomaiset, kun voitto lopulta tuli ja sai tosissaan ajaa. ”Jaltsu” ei päästä helpolla, Skoda kulkee älyttömän hienosti, rupeaa pian loppumaan vanhasta Mitsusta kiristysvara, Hallia naureskeli. 

Juho Mäki-Tammela (LakUA) Mitsubishilla jatkoi hyvää kauttaan ottamalla Mikkelistä kolmannen sijan kahden kakkossijan jatkoksi. 

Hallia nappasi samalla luonnollisesti myös sprinttiautojen (lk8) voiton. Ralliautoluokassa (7) voittoon ajoi R5 Skodalla kilpaileva Aarni Mertanen (Kaj-UA). 

Hallia vankisti voitolla asemiaan sarjan pistetaulukossa, kasassa on nyt 33 pistettä. Lamminsivu nousi toiseksi 26,5 pisteeseen, puolella pisteellä ohi Mäki-Tammelan, jolla on kuitenkin tältä kaudelta vielä 1,5-kertaiset käyttämättä. 

Suomi Cupissa voittoa pääsivät juhlimaan Nuorten ykkönen Ville Vatanen (K-KUA), Kimmo Peippo (PaiUA, lk9) ja Veini Kämppi (MhMK, lk10) Senioreissa sekä Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) Naisissa. Rallisprint SM -sarja jatkuu reilun kuukauden päästä Nilsiällä, jossa ajetaan kauden toinen asfalttiosakilpailu, Tahko SM Sprint

Tulokset: Mikkeli SM Sprint, Mikkeli

Yleiskilpailun tulokset 

2WD SM
1. Juha-Pekka Koivula 2:01.15
2. Matias Peippo +1.79
3. Aki Mansikkamäki +1.89

4WD SM
1. Tuukka Hallia 1:53.58
2. Jari Lamminsivu +0.21
3. Juho Mäki-Tammela +3.18

Kaikki tulokset »

Rallisprint SM -pisteet: 3/6 osakilpailua

Kaksiveto-SM
1. Juha Lusa 35,5p
1. Ville Reuter 35,5p
3. Ari-Pekka Koivisto 33p 

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 33p
2. Jari Lamminsivu 26,5p 
3. Juho Mäki-Tammela 26p 

Junioreiden SM
1. Ari-Pekka Koivisto 33p
2. Valtteri Koski 29p  
3. Kasperi Heikkinen 28,5p Kaikki pisteet »

Yksi kommentti artikkeliin ”Rallisprint SM: Koivula nopein Rallisprint SM -kesäavauksessa – Hallia niukasti nelivetojen ykkönen”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.