Rata-ajon SM-luokat yhteisellä kalenterilla kauteen 2024

Suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja Finnish Racing Championship (FRC) laajentuu tulevaksi kaudeksi, kun kuluneella kaudella TCR Finlandin, V1600- sekä Legends-luokat sisältänyt sarja yhdistyy Rata SM -sarjan kanssa. Tulevana kautena myös SM-arvoiset V8 Thunder ja BMW Xtreme Race -luokat ajavat osana yhtä sarjaa, FRC:tä. Mukana on myös kansallinen luokka The Gran Turismo sekä osassa kilpailuviikonlopuista Endurance Cup.

Tulevana kautena FRC:ssä nähdään viime kaudelta tutut ja aina yhtä jännittävät luokat V1600 (kuvassa) sekä Legends. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

FRC-sarjan promoottori on yhteistyössä AKK-Sportsin rata-ajon lajiryhmän kanssa kehittänyt sarjan konseptia yhtenäistäen edellisenä kautena rinnakkain ajetut FRC ja Rata SM -sarjat. Viisi osakilpailua sisältävä kalenteri on suunniteltu niin kilpailijoiden kuin kilpailunjärjestäjien kannalta kustannustehokkaammaksi. 

– Saimme tehdä moottoripyörien kanssa yhteistyötä kuluneena kautena, ja kiitän moottoripyörien sidosryhmiä siitä. Kauden aikana ajetut kolme yhdessä järjestettyä osakilpailua olivat osoitus yhteistyön toimivuudesta. Rata-ajon puitteissa meidän kuitenkin pitää keskittyä palvelemaan ensisijaisesti koko omaa harrastajakenttäämme. Ratkaisu on tehty yhteisymmärryksessä, ja pidämme ovet avoinne yhteistyölle tulevaisuudessa. Nyt meillä on kerättynä vahvaa dataa ja kokemusta siitä, mitä yhteiskilpailu vaatii, kertoo FRC-sarjan promoottori Mika Heinonen

Tulevalla kaudella käytössä on uusittu formaatti, jossa SM-arvon omaavat luokat harjoittelevat perjantaina ja ajavat kilpailulähdöt lauantaina. Kansalliset luokat sekä Endurance Cup kilpailevat pääsääntöisesti sunnuntaina. Endurance Cup ajetaan osassa FRC:n kilpailuviikonloppuja. Kyseiset kilpailuviikonloput tiedotetaan myöhemmin. 

Finnish Racing Championship -kausi alkaa Kemorasta toukokuun lopulla. Kesäkuussa kilpaillaan perinteikkäällä Ahveniston radalla, jossa lyötiin yleisöennätyksiä kuluneen kauden finaalikilpailussa Copart FRC Ahvenistossa. Heinäkuussa vuorossa on Botniaringin osakilpailu ennen elokuun ulkomaanmatkaa suosittuun Estonian Grand Prixiin. Kausi huipentuu Alastaron pitkällä radalla syyskuun puolessa välissä. 

Finnish Racing Championship kalenteri 2024: 

 1. 25.-26.5. FRC Kemora, Veteli
 2. 8.-9.6.     FRC Ahvenisto, Hämeenlinna
 3. 6.-7.7.     FRC Botniaring, Jurva
 4. 9.-10.8.   Estonian Grand Prix, Pärnu, Viro
 5. 14.-15.9. FRC Alastaro, Virttaa

Finnish Racing Championship luokat vuonna 2024: 

 • V1600 SM
 • Legends SM
 • V8 Thunder SM
 • BMW Xtreme Race SM
 • TCR Finland
 • The Gran Turismo
 • Legends Harraste
FRC-sarjassa nähdään SM-arvoisena myös V8 Thunderit (kuvassa) sekä BMW Xtreme Race. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.