Rata SM: Alastarolla ratkottiin kaksi suomenmestaruutta ja Formuloiden Cup-mestaruus

Rata SM:n kauden huipennus on myös huipennus, sillä toiseksi viimeisessä osakilpailussa ratkottiin sekä V8 Thundereiden että BMW Xtreme Race -luokkien suomenmestaruus, sekä Formuloiden Cup-mestaruus.

Viilenevä syksy tarjosi viihdettä kerrakseen Loimaalla Alastaron moottoriradalla Rata SM:n kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Tapahtuman järjesti Momo Racing ry.

BMW Xtreme Racen suomenmestareiksi Juho Siekkinen & Kai Eklund

Juho Siekkinen & Kai Eklund olivat hallinneet jo koko kauden BMW Xtreme Race -luokkaa ja kaksikko lähti hakemaan Alasrolta ehjää viikonloppua, jonka myötä mestaruus voisi varmistua. Siekkinen ajoi Alastarolla kaikki kilpailulähdöt, Kai Eklundin poissaolon vuoksi.

Siekkinen ajoi paalupaikalle molempiin lyhyisiin finaaleihin. Vesisade häiritsi hieman toista finaalistarttia, mutta siitäkin huolimatta Siekkinen ajoi kolmessa finaalissa selvään voittoon ja näin ollen varmisti kaksikolle toisen peräkkäisen suomenmestaruuden.

– Ensimmäisellä kierroksella oli vähän osumia muiden toimesta ja safety carin käynnin jälkeen pitkässä kilpailussa sijalta seitsemän napsin yhden auton kerrallaan edestä pois, hyväntuulinen tuore suomenmestari veisteli onnistuneen viikonlopun jälkeen.

BMW Xtreme luokassa Alastarolla onnistuivat myös Marko ja Santtu Rantanen, jotka nousivat podiumille kahdesti. BMW Xtreme Race -luokan muut mitalisijat selvinnee kauden päätösosakilpailussa Ahvenistolla parin viikon kuluttua.

Kisa 1:

 1. #26 Siekkinen / Eklund
 2. #50 Rantanen / Rantanen
 3. #70 Hietanen

Kisa 2:

 1. #26 Siekkinen / Eklund
 2. #96 Welin / Grönthal
 3. #70 Hietanen

Kisa 3:

 1. #26 Siekkinen / Eklund
 2. #20 Takeshi
 3. #50 Rantanen / Rantanen

Toni Lähteenmäki uusi V8 Thundereiden mestaruutensa

Toni Lähteenmäellä oli kuluvalla kilpailukaudella suora voittoputki kera kuuden startin ja sille kuljettaja lähti hakemaan jatkoa myös toiseksi viimeiseen kipailuviikonloppuun. Pisteitä oli Lähteenmäellä kasassa ennakkoon jo sen verran, että kuljettajan onnistuessa hänellä oli mahdollisuus varmistaa luokkansa kolmas peräkkäinen suomenmestaruus.

Ja Lähteenmäkihän sen kairasikin, vaikka viikkonloppuna varman mitalisijan varmistanut Milla Mäkelä kovasti hanttiin laittoikin.

Sunnuntain toisessa startissa Mäkelä johti kisaa, ennen kuin kilpailijatoverin autosta valuneet öljyt aiheuttivat hämminkiä ja Mäkelä pyörähti radalla. Öljyjä putsattiin pois pitkään, mutta turvallisuuden vuoksi tarpeellisen ajan.

Lähteenmäki nappasi siis kaksi voittoa ja tuuletti suomenmestaruutta maalissa kunnolla kumia polttaen – ja iloisesti tuulettaen. 

V8 Thundereiden loput mitalisijat – tai niiden värit – ratkotaan bemareiden tavoin kauden viimeisessä osakilpailussa.

Kisa 1:

 1. #92 Lähteenmäki
 2. #38 Petri Ortju
 3. #15 Milla Mäkelä

Kisa 2:

 1. #92 Lähteenmäki
 2. #7 Tähtinen
 3. #15 Mäkelä

Formula Open Finlandin Cup-mestariksi Jussi Kuivakangas

Formuloissa oltiin aiemmin jouduttu siirtämään yksi kilpailuviikonloppu kokonaan ja se ajettiin vain viikko takaperin Alastarolla. Pistetilanteet oli sen myötä jänniä Cup-muodossakin ajettavassa luokassa ennen toiseksi viimeistä viikonloppua.

Jussi Kuivakangas oli täysin omaa luokkaansa viikonloppuna, ajaen kaikkien kolmen lähdön voittoon ja samalla varmistaen tarpeeksi pitkän eron kokonaispisteissä toisena olevaan Aleksi Jalavaan. Jalava myös kiinnitteli paikkaansa mitalisijoilla, vaikka Leevi Vappula kokonaispisteissä perään hengittääkin. Hienon viikonlopun ajoi myös kolmesti parkintokorokkeelle niin ikään noussut Iker Oikarinen.

Kuivakankaalle Formula Open Finlandin Cup -mestaruus vuosimallia 2022.

Kisa 1:

 1. #66 Kuivakangas
 2. #72 Jalava
 3. #42 Oikarinen

Kisa 2:

 1. #66 Kuivakangas
 2. #42 Oikarinen
 3. #72 Jalava

Kisa 3:

 1. #66 Kuivakangas
 2. #42 Oikarinen
 3. #72 Jalava

V1600-luokan mestaruustaiston ratkaisu venyi Ahvenistolle

Rata SM:n luokista V1600-luokka on ainut, jonka mestaruus- ja mitalisijat ratkaistaan vasta kauden päätösosakilpailussa syyskuun puolivälissä Ahveniston Moottoriradalla.

V1600-luokka tarjosi yleisölle sellaista viihdettä kaikissa starteissaan, että toista ei ole nähty. Radalla oli välillä peräti neljä autoa rinnakkain kurveihin saapuessa ja useita kilpailijakaksikoita kamppaili kovaa maaliintulojärjestyksestä. Luokan SM-pistekamppailua viikonlopun jälkeen johtaa Simo Rauhala, vaikka Martina Backfält nousikin lähelle upean viikonloppuajon jälkeen.

Myös Oskar Dahlbacka, Matias Nuoramo ja Veeti Vaara olivat mitalikamppailussa kaikissa starteissa ja luokan lopullinen mestaruus- ja mitalitaisto käy äärimmäisen jännittävänä viimeiseen osakilpailuviikonloppuun lähdettäess.

Kisa 1:

 1. #1 Nuoramo
 2. #55 Backfält
 3. #44 Vaara

Kisa 2:

 1. #44 Vaara
 2. #1 Nuoramo
 3. #55 Backfält

Kisa 3:

 1. #55 Backfält
 2. #48 Simo Rauhala
 3. #4 Dahlbacka

Rata SM:n osakilpailut 2022

Rata SM:n seuraava ja samalla kauden viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun puolivälissä Ahvenistolla.

14.–15.5.2022 Kemora
11.–12.6.2022 Botniaring (myös BATCC)
16.–17.7.2022 Vauhtiajot
3.–4.9.2022 Alastaro
17.–18.9. Ahvenisto

Teksti: Nita Ahola / AKK
Kuvat: Pertti Kangasniemi / AKK

3 kommenttia artikkeliin ”Rata SM: Alastarolla ratkottiin kaksi suomenmestaruutta ja Formuloiden Cup-mestaruus”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.