Rata SM: V8 Thunder ja BMW Xtreme -luokissa luvassa kovaa taistelua Botniaringillä

Rata SM –sarja käynnistyy Jurvan Botniaringillä 10.6. Yksipäiväisessä kilpailussa mukana ovat SM-luokat V8 Thunder ja BMW Xtreme. Lisäksi lauantaina ajetaan lähdöt sarjoissa The Gran Turismo, Legends Harraste, sekä Porsche Racing Club Finlandin Club Racing. Sunnuntaina vuorossa on Endurance-sarjan kilpailu, jossa kilpaillaan Cup-arvoisena.

V8 Thunder –luokassa viime kauden SM-hopeaansa kultaiseksi päivittämään lähtee Milla Mäkelä. Valkoisella Mercedes-Benz C63 AMG:llä kilpailevaa siikalatvalaiskuljettajaa lähtee haastamaan muun muassa viime kauden pronssimitalisti Petri Ortju. Viime vuoden mestaria Toni Lähteenmäkeä ei lähtöviivalla nähdä, mutta Lähteenmäen mestaruus-Camaro on mukana, kun FRC-sarjassa TCR-Cupraa tuplaluokkavoittoon kyydinnyt kokkolalainen Emil Westman kilpailee Lähteenmäen viime kauden autolla. Viivalla nähdään myös EuroNASCAR-sarjassa kansainvälistä kokemusta hankkinut Jonne Rautjärvi sekä rallipuolelta rata-autojen pariin vaihtanut Joensuun Miko Kiminki. V8 Thunder –luokan avausosakilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 15 kilpailijaa.  

V8 Thunder -luokassa ajetaa myös herrasmieskuljettajille suunnattu MTCE Masters Trophy. V8 Thunder Finland Ry:n organisoimaan sarjaan voivat ilmoittautua SM-sarjaan osallistuvat, yli 50-vuotiaat kuljettajat. 

BMW Xtreme Race –luokkaan on niin ikään ilmoittautunut 15 kilpailijaa. Mestaruutta lähtee puolustamaan Seinäjoen Juho Siekkinen. Hallitseva mestari saa kovan vastuksen viime vuoden hopeamitalisteista Marko ja Santtu Rantasesta sekä pronssia napanneista Timo ja Markus Grönthalista

Formula Open Finland –luokka on peruttu Botniaringillä. Sarja kuitenkin jatkuu Kemoran osakilpailussa. 

The Gran Turismo -luokka kerää jälleen monipuolista kalustoa lähtöruudukkoon. Emil Westman nähdään myös TGT-luokassa Porsche 997 GT3 -auton ohjaimissa. Lähtöruudukossa on kaiken kaikkiaan neljä Porschea, kun Turo Leväsen, Seppo Kovasen sekä Anssi Väätäisen Porschet. Viivalla nähdään myös muun muassa John K. Westmanin BMW 850 sekä Petri Manninen Volvo 240 Turbollaan. Yhteensä TGT-luokkaan on ilmoittautunut 14 autoa alaluokkiin TGT1, TGT2 ja TGT3. 

Osallistujalista

Kilpailun sääennuste lupaa aurinkoisia olosuhteita lämpötilan jäädessä korkeimmillaan hivenen alle 20 asteen. 

BMW Xtreme Race -luokka on kerännyt 15 osallistujaa kauden avaukseen. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

BMW Xtreme Race -luokka on kerännyt 15 osallistujaa kauden avaukseen. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Yksi kommentti artikkeliin ”Rata SM: V8 Thunder ja BMW Xtreme -luokissa luvassa kovaa taistelua Botniaringillä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.