Rautio Motorsportille kaksi SM-luokkavoittoa Seinäjoelta

Rautio Motorsportin autokunnat olivat hyvässä vauhdissa ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Seinäjoella. Juha Salo ajoi rallissa neljänneksi, kun Henri Hokkala ja Roope Korhosta tuurannut Tuomas Välilä voittivat SM-luokkansa.

Rautio Motorsportin autokunnista SM1-luokan SM-pisteissä kolmantena ajava Škodan Juha Salo ajoi Seinäjoella yleiskilpailun neljänneksi. Vielä kaksi erikoiskoetta ennen rallin maalia Salo taisteli palkintopallisijasta. Ero kolmossijaan oli 13,0 sekuntia.

Rallin toiseksi viimeinen EK ei kuitenkaan rallin kymmenkertaiselta mestarilta onnistunut odotusten mukaisesti, joten Salo ja kakkosohjaaja Kristian Temonen päättivät varmistella neljättä sijaansa, ajamalla viimeisen EK:n varman päälle.

Viimeinen pätkä ajettiin niin että päästiin läpi. Emme halunneet hullutella, koska kaksi edellistä reissua Pohjanmaa-ralliin päättyi liian yrittämisen takia keskeytykseen. Neljäs sija toi hyvät pisteet ja pysyimme yhteispisteissä kolmantena.

Ei ollut helppo ralli meille. Pitää pohtia tarkasti, mitä muutoksia teemme seuraavaan ralliin mennessä. Torpparipinnalla varoin liikaa ja sillä pinnalla jäimme turhan paljon. Kahdesta edellisestä Pohjanmaa-rallista meillä oli nollasaldo, ja kun taaksepäin meillä oli iso ero niin en halunnut riskeerata mitään, ja otimme tulossa olevat SM-pisteet kotiinä

Juha Salo

Rautio Motorsportin Henri Hokkala jatkoi Pohjanmaalla siitä mihin talvikauden viimeisessä SM-osakilpailussa Jyväskylässä jäi, ja ajoi yleiskilpailun viidennen sijan myötä toisen peräkkäisen SM2-luokan voiton.

Tilannetta helpotti toki pahimman kilpakumppanin ja tiimikaveri Benjamin Korholan rengasrikko kisan neljännellä erikoiskokeella. Sen jälkeen Hokkala sai tyylitellä ilman suurempia paineita voittoon.

Sisämutkassa maakiveen osunut ja renkaan EK:lla vaihtanut Korhola ajoi luokkatuloksissa lopulta viidenneksi.

Hokkalan voittoa uhkaa vastalausekäsittelyn päätös, jossa kilpailun tuomaristo sulki Hokkalan kilpailusta. Hokkala teki myöhään lauantai-iltana päätöksestä vetoomuksen. Näin ollen luokan tulokset ovat vielä ehdollisia.

– Yhden renkaamme numero ei tarkastuksessa täsmännyt. Kun selvitimme asiaa, kysymys oli yhden numeron väärin ylös kirjaamisesta, Hokkala totesi vetoomuksensa jälkeen.

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka eivät Korhosen sairastumisen takia pystyneet starttaamaan Seinäjoella. Korhosen tilalla Rautio Motorsportille tiimipisteitä ajoivat SM3-luokassa kilpailevat Tuomas ja Päivi Välilä. Rallin neljännen EK:n jälkeen SM3-luokan johtoon siirtynyt Välilä ajoi lopulta varmistellen luokkavoittoon.

– Laturinvalo paloi koko päivän, mutta maaliin päästiin. Mukava päivä oli. Vielä kun saisin pienet virheet ajostani pois, niin hyvä tulee. Loppupäivä saatiinkin sitten vaan ajella kohti maaliin, Välilä kertoi.

Tiimien SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

3. Rautio Motorsport 2; 154 pistettä

#2 Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo (SM1)

#11 Benjamin Korhola – Pekka Kelander Ford Fiesta Rally3 (SM2)

4. Rautio Motorsport; 114 pistettä

#8 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5 (SM1)

#12 Henri Hokkala – Kimmo Pahkala Ford Fiesta Rally3 (SM2)

# Tuomas Välilä – Pirjo Välilä Ford Fiesta Rally4 (SM3)

Ralli SM-sarja jatkuu 16.–17. kesäkuuta Joensuun SM Itärallilla.

Ralli SM-sarjan tulospalvelu ja SM-pisteet: rallism.fi

📷 Merita Mäkinen / Meritapix

SaloRacing Finland Oy/Juha Salo

Benjamin Korhola Racing

Hokkala Racing

Tuomas Välilä Racing

Yksi kommentti artikkeliin ”Rautio Motorsportille kaksi SM-luokkavoittoa Seinäjoelta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.