SAMI-MATTI TROGEN LÄHTEE VOITTOJAHTIIN ZANDVOORTISSA

Saksan GT4-sarja jatkuu juhannuksena Zandvoortissa, Hollannissa. Suosittu GP-rata isännöi sarjan toista kisaviikonloppua osakilpailuilla kolme ja neljä. Pisteissä kolmantena oleva Sami-Matti Trogen on valmistautunut hyvin tulevaan koitokseen testien ja haastavien simulaattorikisojen avulla.

Sami-Matti Trogen on ahkerasti käyttänyt lähes neljän viikon kisatauon Zandvoortin kisaan valmistautumiseen. Saksalaisissa maalaismaisemissa tehdyn normaalin kuntoharjoittelun lisäksi ohjelmassa on ollut mediatyötä, testiä Nürburgringillä sekä simulaattorikilpailuja Williams Esports-tallin riveissä.

”Kävimme Nürburgringillä ajetuissa testeissä jousitusta ja alustaa systemaattisesti läpi. Tämän kautta saimme auton ajettavuutta merkittävästi aiempaa paremmaksi. Nämä säädöt ovat hyvä lähtökohta Zandvoortiin. Lisäksi meillä on hyvää dataa aiemmin keväällä ajetusta testistä samalta radalta”, Trogen valaisee.

Toukokuun lopussa ajetussa avauskilpailussa Walkenhorst Motorsport -tallin uusi BMW M4 GT4-auto todettiin nopeaksi, mutta renkaiden kulumisessa on vielä kehitettävää.

Kuulokkeet vaihtuvat kypärään

Ajosimulaattori on Trogenille paitsi digitaalinen kisatyökalu, myös tärkeä valmistautuessa oikean elämän kisoihin. Trogen osallistui viime viikonloppuna kuuden tunnin kilpailuun legendaarisella Watkins Glenin radalla. Trogen ja japanilainen Sota Muto ajoivat Williams Esports-tallin Mercedes AMG -autolla GTD-luokassa.

”Watkins Glenin kisa oli aikamoista vuoristorataa. Starttasimme eturivistä, kakkospaikalta ja olimme maalissa lopulta toiseksi parhaana Williams-parina kahdeksas”, Trogen kertoo.

”Jäimme voittajasta 38 sekuntia. Ei paljon kuuden tunnin kisassa, mutta aivan liikaa! Yhdellä kierroksella vauhti oli hyvää, mutta yllätys mulle oli se, kuinka varovaisesti piti jarruttaa, ettei syö liikaa rengasta tosi kuumissa olosuhteissa”, Trogen kuvaa simulaattoriajon realismia.

Ajokuulokkeet vaihtuvat nyt kypäräksi Zandvoortissa, jota Trogen on harjoitellut simulaattorilla. Rata on kapea ja teknisesti haastava, joten ohittaminen tulee olemaan vaikeaa. Siksikin onnistuneen aika-ajon merkitys tulee nousemaan entisestään. Kuten avauskilpailussa Oscherslebenissä nähtiin, ettei puhdas kierros ole mikään itsestäänselvyys. Takana on kuitenkin huolellinen valmistautuminen, autossa kaksi nopeaa kuljettajaa, taustalla vahva tiimi, ja täten tavoitteita vain yksi – voitto!

Pistetilanne 2/12 osakilpailun jälkeen

1) #85 Springob/Primm – CV Performance Group – Mercedes-AMG GT4 – 34 pistettä

2) #35 Hantke/Jansen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4 – 32 p.

3) #34 Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4 – 31 p.

4) #54 Makes/Oosten – Project 1 – BMW M4 GT4 – 26 p.

5) #1 Ortmann/Sasse – PROsport Racing – Aston Margin Vantage GT4 – 25 p.

ADAC GT4 Germany, 3 & 4. osakilpailu. Zandvoort, Hollanti. Aikataulu (Suomen aikaa):

Perjantai 23.6.
1. Vapaat harjoitukset klo 09:05 (45 min.)
2. Vapaat harjoitukset klo 14:15 (45 min.)
1. Aika-ajo klo 19:30 (20 min.)

Lauantai 24.6.
Kilpailu 1 klo 11:15 (60 min.)
2. Aika-ajo klo 19:30 (20 min.)

Sunnuntai 25.6.
Kilpailu 2 klo 11:00 (60 min.)

Kilpailut tulevat suorana ADAC Motorsportsin YouTube-kanavalta; linkit upotettuina aikatauluun. Lähetyksissä on englanninkielinen selostus.

Yksi kommentti artikkeliin ”SAMI-MATTI TROGEN LÄHTEE VOITTOJAHTIIN ZANDVOORTISSA”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.